Jelenleg ez a veszélyes fertőző betegség Pozsony alábbi városrészeiben a legelterjedtebb: Károlyfalu (Karlova Ves), Dévény (Devín), Lamacs (Lamač) és Pozsonyhidegkút (Dúbravka). TASR-HÍR Egyre nő az A típusú hepatitis eseteinek száma a Pozsonyi kerületben. A járványügyesek ebben az évben eddig 153 fertőzöttről beszélnek. Számuk leginkább szeptemberben (41) és októberben (47 – 10. 27-ig) nőtt. Nagyrészt felnőttekről és idős emberekről van szó. Tavaly ebben a kerületben 70-en kapták el az ún. „piszkos kezek kórját“. A tisztiszolgálat szerint ez a szám valószínűleg még nőni fog. „A hepatitis elterjedésének csúcsa ez év végére, esetleg csak 2018 elejére várható“ – nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Peter Truska, a közegészségügyi hivatal pozsonyi területi irodájának (Regionálny úrad verejného zdravotníctva – RÚZV) munkatársa. A járvány jelenleg Pozsony IV. kerületében a legelterjedtebb, míg szeptemberben a III. kerületben okozta a legtöbb gondot. Ez a fertőző betegség nem csak...

Forrás: bumm.sk
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@division: Speciel a kanyarot orban basi kivalo romanjai hoztak be Magyarorszagra a makoi korhazba, ugyhogy nem tavol- keletrol jott, hanem Romaniabol.
karma1
@division: Mondom, a makoi korhazba a fiatalember az unios szabad belepessel "aramlott be", es sehol nincs kizarva az, hogy a letelepedesi kotvenyesek ne hoznanak be ilyen betegsegeket, hiszen oket sem ellenorzi a kutya sem. Ezen most ne is vitatkozzunk, mert ez evidens.
division
@karma1: Ne vitatkozzunk, de az olyan betegségek elterjedésének lehetnek majd az okai amelyek lényegében nincsenek még jelen Európában. Természetesen a klímaváltozás is szerepet fog játszani a lehetséges okok között.
quadrocopter
@durbincs: Készülj a holnapra, fekszel be anyád mellé a ládába! A kutya engedély nélkül nem ugat - vilcsi?
quadrocopter
@durbincs: Mi van húgyagyú idióta barom? Nem fejlődsz - te f@sz?
Primitív gagyi majom!
Írásjelek még nem menni, magyar se menni?
quadrocopter
@durbincs: Mi van húgyagyú idióta barom? Nem fejlődsz - te f@sz?
Primitív gagyi majom!
Írásjelek még nem menni, magyar se menni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.