Szakértők érkeztek az északnyugat-szíriai Idlíb tartományban létrehozott feszültségcsökkentési övezet déli részébe, hogy ott két napon belül megrendezzenek egy, a civil lakosság elleni vegyifegyver-támadást.

„A mérgező hatóanyagot tartalmazó lőszerrel sorozatvetőkről a tervek szerint a következő két napon belül mérnek csapást Kafer-Zait településre, Habittól hat kilométerre délre” – mondta gor Konasenkov vezérőrnagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője.

„A régión kívüli érdekelt erők ily módon készítenek elő ismét jelentős provokációkat Szíria területén, mérgező anyagok felhasználásával, a helyzet hirtelen destabilizálása és a békefolyamat fenntartható dinamikájának megszakítása érdekében” – tette hozzá a tábornok.

Konasenkov egy nappal korábban azt állította, hogy a brit titkosszolgálatok a Hajat Tahrír as-Sám terrorszervezet (az egykori an-Nuszra front) közreműködésével vegyifegyver-támadásokat szerveznek Szíriában, hogy ezzel ürügyet szolgáltassanak egy, az arab ország elleni amerikai-brit-francia rakétatámadásra. Szavai szerint ennek érdekében nyolc tartály klórgázt szállítottak Idlíb tartományba.

A szóvivőazt mondta, hogy Washington és szövetségesei soron következő agresszív lépését készíti elő az is, hogy augusztus 22-én az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország magas rangú képviselői "minden alap nélkül" kijelentették, hogy a lehető leghatározottabban reagálnak, ha a szíriai kormány vegyi fegyvert vet be.

Két napon belül vegyi támadás várható

Az Egyesült Államok tavaly Tomahawk manőverező robotrepülőgépekkel támadta a szíriai légierő sajráti légi támaszpontját, ahonnan Washington szerint az Idlíb tartománybeli Hán Sejkún település elleni vegyifegyver-támadást végrehajtó harci gép felszállt. Idén áprilisban az Egyesült Államok, Nagy-Britannia és Franciaország az ENSZ Biztonsági Tanácsának jóváhagyása nélkül – az orosz külügyminisztérium adatai szerint – több mint 100 rakétát lőtt ki egy damaszkuszi kutatóintézetre, a köztársasági gárda törzsére, a légvédelmi erők támaszpontjára, több katonai repülőtérre, katonai raktárakra. A három ország a csapást egy, a Damaszkusz közeli Dúma elleni állítólagos vegyifegyver-támadással indokolta.

Cikk- és címlapkép: Pixabay

(MTI)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
@papa.49: Nem hallgatózott, azért tudja ilyen jól a dátumot mert ők fogják végrehajtani. Putyin meg majd jól letagadja, ahogy szokta. Az is pont olyan hazudós mint a csutirém.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Sziszifusz
@36:
Szerintem is biztos lesz vegyi támadás, ám lehet, hogy azt pont az hajtja végre, aki azt a másik félről állítja.
Sokszor előfordul, hogy valami nem az, aminek beállítják, vagy aminek első ránézésre látszik.
babp1982
Ha lesz vegyi fegyver tàmadás akkor azt a kibaszott ruszkik fogják végre hajtani, és ràkenik az amcsikra! Pont azt csinàlják mint a felcsúti törpe maffiavezér , de az is lehet, hogy ez a tróger Putyintól leste el, hogy kell simlizni!
Jozefina
@papa.49: ha tudja miért nem akadályozza meg???
papa.49
@Jozefina: Azért mert NEKI AZ ÉRDEKE !!!
papa.49
@36: Ez csak téves volt, de nem értek veled egyet.
Peller Anikó
@Jozefina: Irtják egymást, talán azért mert túl sokan vannak, nem férnek el egymástól a sivatagban. És mert zavarja őket egymás vallása.

Nem cél az irtás akadályozása és a fegyverzetet is fel kell használni mert elavul.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.