A magyar kormányfő nem mutatott kompromisszumkészséget a Sargentini-jelentésről szóló európai parlamenti vitában – nyilatkozta Manfred Weber az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti frakciójának vezetője a spanyol ABC című konzervatív napilapban vasárnap megjelent interjúban.

Sargentini-jelentés – Manfred Weber a spanyol ABC-nek: Orbán nem mutatott kompromisszumkészséget

Fotó: Odd ANDERSEN / AFP

"Orbán Viktor miniszterelnök nem mutatott semmiféle kompromisszumkészséget a vitában, amely Strasbourgban zajlott tíz nappal ezelőtt, és ezért az EPP képviselők többsége ellene szavazott, egy nagyon komoly, a parlamenti frakción belüli vita után" – fogalmazott.

A politikus hangsúlyozta: az Európai Néppártban senki sem részesül különleges bánásmódban, ha az alapvető elvekről van szó.

Manfred Weber beszélt arról is, hogy az európai parlamenti választásokra készülő Európai Unió számára a történelmi pillanat ez a mostani.

Szavai szerint kívülről fenyegetést jelent az Európai Unió számára Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök is. "Ideológiailag nem egyformák, de mindketten gyengíteni kívánják az EU-t" – mondta, hozzátéve, hogy belülről pedig a szélsőségesség és a populizmus fenyegeti az Uniót.

Az EPP frakcióvezetője, aki eddig az egyetlen néppárti jelölt a Európai Bizottság elnöki posztjára, úgy vélte: új fejezetet kell nyitni Európában.

"Az európai választásoknak arra kell szolgálniuk, hogy megmutassuk az embereknek, hogy miben hiszünk, hogy biztonságot nyújtsunk nekik, és megvédjük azt, amit én úgy hívok, európai életmód" – fogalmazott, kijelentve, hogy szükség van egy demokratikus vitára Európa jövőjéről.

(MTI)

30 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Mit ugrál Orbán? 50 000 km a schengeni térség külső határainak hossza. Orbán kerítése 175 km.
Ezzel védte meg ... amit eddig ellopott!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kripton
Ez a féreg az EU Vona Gábora. Tisztesség, gerinc és elv nélküli karrierista.
Csizmás Kond
...mert mindenki nem a nyalással akar továbblépni.
Manhattan
Mit ugrál Orbán? 50 000 km a schengeni térség külső határainak hossza. Orbán kerítése 175 km.
Ezzel védte meg ... amit eddig ellopott!
Kukac Kukac
Ezért nem értenek egyet e keleti és balkáni országok velük, mert még nem tapasztalták meg, milyen az "európai életmód".
RonaGyuri
kompromisszum készséget mutatni??? ekkorát - pedig semmit sem tud jobban, na jó lopni - még ez a dagadt retardált törpe sem tud hazudni! =))
tudode
Mit lehet erre hsz-elni akkor, amikor a 35'-el ez előtt Manfred Weber-rel elhangzott riportra a VILÁGHÁLÓN
.
Manfred Weber a spanyol ABC-nek:
.
------ Nagyjából 3 800 találat (0,38 másodperc)
.
www.google.hu/search?q=Manfred+Weber+a+spanyol+ABC-nek%3A&oq=Manfred+Weber+a+spanyol+ABC-nek%3A&aqs=chrome..69i57j69i60.2847j0j8&sourceid=chrome&ie=UTF-8
.
Vajon mit LÉP ERRE a VÉGVÁRI PARANCSNOK abban a hiszemben, hogy a tyúkketrecével ŐFENESÉGE védi meg Európát!

.
Clavigo
Kompromisszum készség ? Ehhez nem fejlődött ki még az agya,,kegyes Urunknak.
Eladott Ország
A minap Manfred Weber azt nyilatkozta, hogy az ő kereszténysége közelebb áll Ferenc pápa kereszténységéhez, mint Orbán Viktoréhoz. Szerintem az van – és a fentiek fényében egyre inkább az van -, hogy Orbán Viktor kereszténysége leginkább a fasizmushoz áll közel. És minél inkább sarokba szorul, ez annál súlyosabb lesz. Szemét náci banda! Embertelenek úgy ahogy miniszterelnökünk! Gondoljunk csak arra mit tesz azokkal a szegény magyar állampolgárokkal akiknek küzdeni kell a mindennapi betevőért, lakhatásról, amennyiben már ki nem lakoltatták őket. Elvették a trafikijaikat mondvacsinált hülyeségekkel és kiosztották seggnyalóiknak, ja és elkeresztelték "nemzeti dohányboltnak", úgy látszik náluk a "nemzeti" szó egyet jelent a lenyúlással. Elvették a rokkantak nyugdíjait és adtak helyette szánalmas segélyt, melyből képtelenség megélni. Legújabban a 75 éven felüli állampolgároktól megvonták az egészségügyi ellátást, mellyel két célt értek el, egyrészről a ki nem adott egészségügyi kiadások megtakarítását és az ezzel kapcsolatos elhalálozások további pénzek lenyúlását teszi lehetővé! Ez egy rohadt náci banda, aki emberiség elleni bűnöket követ el napról napra saját állampolgárai ellen!
kereső
Kompromisszum?-és főleg készség orbánnál? Tényleg nem ismerik orbánt. Mert az nála a "gyengeséget" jelentené.Az nem kompromisszumkészség-hogy mást mond /és cselekszik Brüsszelben,és mást itthon.
tudode
@tudode: .
Helyesb. nem ABC-nek BBC-nek
.
Nagyjából 7 350 találat (0,38 másodperc)
.
www.google.hu/search?ei=Fo6nW4SBFYucsAfw84HYBA&q=Manfred+Weber+a+spanyol+BBC-nek%3A&oq=Manfred+Weber+a+spanyol+BBC-nek%3A&gs_l=psy-ab.12...494081.494081.0.497195.1.1.0.0.0.0.165.165.0j1.1.0...0...1c.1.64.psy-ab..0.0.0...0.SkYG6LCfGLE
.
Nagyon beindultak a NER katonák, még vasárnap is nyomják a "falusi gyerek" imamalmát.
.
Az sem semmi, hogy még Weber is vasárnap nyilatkozik a FAFEJ BEJRŐL!
kripton
@Manhattan: ÖTVENEZER kilométer? Nem kevés az? Az csak a negyedével több, mint az Egyenlítő.
Eladott Ország
A csuti cigányt és a bűnöző politikai prostituált bandáját az Európai Néppártból (EPP) úgy b@sznám ki mint a macskát szarni.
kripton
@Eladott Ország: Én meg téged Magyarországról.
Eladott Ország
@kripton: Elmész a Jókurva anyádba fideszes barom!
kripton
@Eladott Ország: Az nekem nincs. A tiéd viszont szétett lábakkal vár téged. Siess!
mackoka46
Weber úr nem félre érti a helyzetet: Orbánc nem politikus, hanem egy címeres, köztörvényes bűnöző.
Clavigo
@kripton: Hülye vagy te ,," villanykörte "..
Desischado
Már rég ki kellett volna rúgni, mire várnak még?
tulipan
@Shikari: Ti fogjátok megszopni az elmaradó pénzeket, Ti geci, bunkü, narancsos haramiák, meg a sllepphez tartozó agyatlan kiszolgáló lakájok, az ilyenek, mint pl. Te narancsos seggdugasz vándorcigány! :)
Jozefina
Úgy gondolom, hogy Manfred Weber egy józanul gondolkodó valóban európai politikus, aki reálisan látja, hogy kik jelentenek kihívást az EU számára!!!
Clavigo
@Shikari: Maximum egy ólajtót tudnál-tudnátok bedönteni,,de nem az EU-t.
tulipan
Ti idióta a narancsosok, hát tényleg. azt képzelitek, hogy a nagyszájú nagyszájú, hőzöngő pofázással eltakarhatjátók a VALÓSÁGOT, hogy t.i. az EU tartja el, ezt a nyomorult hazug az országot?
tulipan
@Shikari: Ti idióta a narancsosok, hát tényleg. azt képzelitek, hogy a nagyszájú nagyszájú, hőzöngő pofázással eltakarhatjátók a VALÓSÁGOT, hogy t.i. az EU tartja el, ezt a nyomorult hazug , Shikari-féle segdugaszokkal telitettt az országot?
Hahaha!
tulipan
@durbincs: Inkább Neked vágjon oda, de nagyot, Te narancsos seggnyalakodó Sügér!
nezelodo
Miért lenne kompromisszum képes, kemény legény ő, állta a pofonokat. Egyébként el is bújhatott volna a függöny mögé, mint itthon a parlamentben... Na majd itthon lerendez benneteket a kék plakátokon, ha adtok rá suskát neki.
evacica
Szomorú, hogy az EU még most sem ismeri föl Orbán kártékony tevékenységét, főleg a Néppárt! Orbán ahová beteszi a lábát ott fű nem nő! Egy kártékony személyiség, akit semmi más nem érdekel, csak a hatalma és a pénz! Minden másban csak kárt tesz!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.