A jogállamiság elleni lépésekre kellene ismét felelnie a magyar miniszterelnöknek és ebben már az elmúlt napok eseményei, így az MTVA-székházban történtek is szerepelhetnek. 

A magyarországi helyzet megvitatását kéri az Európai Parlament plenáris ülésétől az EP Zöld frakciója. A képviselőcsoport már el is küldte az erre vonatkozó levelet Antonio Tajaninak, az EP elnökének. A levélben arra hivatkoznak, hogy a Sargentini-jelentés szeptemberi kétharmados elfogadását követően egyre gyorsuló tempóban folytatódott az autokratikus rezsim kiépülése Magyarországon. Példaként hozták fel fideszes médiakonglomerátum létrejöttét, amely tovább korlátozza a médiaszabadságot, a közigazgatási bíróságok felállítását, amely pedig a független igazságszolgáltatást fenyegeti.

Megint a szőnyeg szélére állíthatják Orbánt az Európai Parlamentben

Fotó: AFP

Jávor Benedek, a zöldpárti frakció magyar tagja, a Párbeszéd EP-képviselője a Magyar Hangnak megerősítette hírt, hozzátette, hogy a napirendre vételt indokolja az is, ami az MTVA székházában történt, ahol parlamenti képviselők ellen erőszakot alkalmaztak. Jávor Benedek kiemelte, hogy a kezdeményezésnek a nyomásgyakorlás is a célja, egyrészt az Európai Tanácsra, másrészt az Európai Néppártra. A Magyarországgal szembeni hetes cikkes eljárás ugyanis már a tagállamok asztalán hever, azonban érdemi vita még mindig nem volt erről a témáról. Az Európai Néppártnak pedig el kell döntenie, hogy meddig asszisztál még az Orbán-rendszer lépéseihez. 

Mindeközben Manfred Weber az Euractiv nevű brüsszeli hírportálnak azt mondta, hogy nem élvez egyéni bánásmódot Orbán Viktor a Néppárton belül, ha az alapjogokról, vagyis a szólásszabadságról vagy a jogállamiságról van szó. Weber szerint most a tagállamoknak kell dönteniük a további lépésekről, az Európai Parlament, közöttük a néppárti képviselők jelentős része már kifejezte az álláspontját, amikor megszavazták a Sargentini-jelentést. Ugyanakkor Manfred Weber azt is bejelentette, hogy januárban egy új, kötelező érvényű mechanizmust mutatnak majd be, amely szankcionálja a jogállamisági követelmények megsértését.

A Zöldek kezdeményezéséről majd az Európai Parlament vezetéséből álló, úgynevezett Elnökök Értekezlete dönt január elején. Ha itt meglesz a szükséges támogatás, akkor január 15-én vagy 16-án kerülhet ismét napirendre a plenáris ülésen a magyar demokrácia ügye. Úgy tudjuk, más képviselőcsoportok is nyitottak arra, hogy támogassák a kezdeményezést. Amennyiben a Szociáldemokrata, a Liberális és az egységes baloldali frakció a Zöldek mögé áll, akkor a hezitáló Néppárt hozzájárulása nélkül is lefolytathatják a vitát

(Magyar Hang)

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Könyörgöm! Rántsa már ki valaki alóla azt az ominózus szőnyeget!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Könyörgöm! Rántsa már ki valaki alóla azt az ominózus szőnyeget!
RonaGyuri
Teljesen felesleges ez a retardált dagadt törpét a szőnyeg szélre állítani, ez nem ért a jó szóból, sem erkölcsi, sem logikai gátlásai nincsenek. Talán még abból érteni - bár már lehet abból sem -, ha nagyot rúgnának a hatalmas potrohába! =))
tudode
Nem csak az ORSZÁG ISSZA meg a keserű levét annak, hogy ez a KIVÉNHEDT DESPOTA tudásban LEMARADT
mackoka46
Ennek a mocsoknak az akadztófa is kegyelem.
tudode
Újra kezd,!
.------------------
.Nem csak az ORSZÁG ISSZA meg a keserű levét annak, hogy ez a KIVÉNHEDT DESPOTA tudásban LEMARADT, mint a borravaló, mert NEM FORDÍTOTT időt arra, hogy a SS, az ő szavajárásával KOMCSI JOG-ÁSZ diplomája mellé magába szívjon egy kis ÁLLAMHÁZTARTÁSI, legalább KÖZGAZDASÁGI ISMERETET, és áttanulmányozza a rendszerváltás, ill. a saját maga által gányolt JOGRENDJÉT!
.
Nyugalmazott köztisztviselőként van olyan tapasztalatom, hogy a SZAKTERÜLETEKHEZ ÉRTŐK, kihasználta a HATALOM, ÉS PÉNZÉHSÉGÉT, úgy vágják át őt, mint azt a bizonyos mellékterméket a palánkon.
.
Ez már akkor vált NYILVÁNVALÓVÁ, amikor nyitvahagyták a mikrofonját, és az egész hadsereg, és a laikusok azon röhögcséltek, hogy KATONAVISELTKÉNT nem tudta hotgy is van a a BALRA ÁT, és halála a kövér katona!!!
.
----- „Nincs köztük kövér, az a halálom" Bekapcsolva hagyták Orbán mikrofonját
.
www.youtube.com/watch?v=NI9M8n1Wa_o&t=3s
.
És mindez 2012-ben fordulhatott elő.
.
Arról nem is szólva, hogy SORBA ÁLLHATNAK nála az ifjú titánok Kumin óta, mindenféle szakértelem nélkül pszichikai BŰNSEGÉDKÉNT, ill. LEMEZLOVASKÉNT egy-egy BÁRSONY SÁMLIÉRT, amint más az UTCAI HARCOSNAK is gömbölyded, még az árnyékával is harcoló VOLT FIATAL DEMOKRATA, aki kezet foghatna REPÜLŐS GIZI nénivel!

.
karma1
weber, te kukameret vagy, nyalod a puhos nagy feneket, mert meg mindig kiallsz mellette : megprobalod kienekelni a szavazatot a fideszbol, hogy az EPP jo pozicioban maradhasson az EU-n belul.
Ugyhogy azok is megerik a penzuket, orban alldogal 10 percet a szonyeg szelen, ketten-harman ejnye-ejnyeznek egy sort, aztan mindenki megy a dolgara, csak eppen orban rohoghet a markaba megint.
Ha az EU szetesik atomjaira a Brexit utan, hat meg fogjak erdemelni az osszes nehezseget es bajt, mert ezeket a veszjoslo eseteket nem kezeltek a helyukon, idoben...
Egy jo nagy burokratikus intezmenynek vege lesz... (bar utana nagyon nehez lesz)
kokopelli
@RonaGyuri: .. saját bevallása szerint az apja pofánvágta,a földön rugdosta,ütötte-
verte,de egy jottányit sem ért el vele! Csak a hülye meséli ezt büszkén a kamerába! ..ergo...?
Egy ME-nél ez lyuk az életrajzon,vagy orvosi lelet?
papa.49
Nem a ,,szőnyeg széle,, hanem KIRÚGNI A FRAKCIÓBÓL !!!
justhpeter
Az eus választásokig már nem rúgnak Orbán seggébe. Annak viszont komoly veszélyét látom, hogy ha nem tudja a mostani képviselőszámot hozni az idióta, akkor a néppárt elengedi a kezét és a segge is szabadon rugdosható lesz. Ebben az esetben a fideSS-kdnp-nek és Viktorunknak is vége lesz mint a botnak.
Lehetséges azonban egy rövidebb út is a seggéhez, ha nem vonatja vissza a csürhével a rabszolgatörvényt, akkor itthon is bárki rugdoshatja.
Macskaszem
A szőnyeg szélét perverz módon élvezi a dagadék, ez valami beteges adrenalin a kóros elmének, szinte kiprovokálja magának, aztán a térdét veri a röhögéstől, hogy akárcsak itthon, ott is megtehet bármit, mert nincs következménye.
kokopelli
@Macskaszem: ..csak nehogy odahugyozzon,úgy cigóvirtusból! ! ;-)
mackoka46
@kokopelli: vagy oda dobja a sz@ros pelencit, ahogyan a jánya is.
egyember
@Nessy: Remélem, a szőnyeg (széle) alatt egy jó mély gödör van.
Nessy
@karma1: Sőt, már az union kívűli ukránok is belevau a dolgainkba!
karma1
@justhpeter: @Nessy: @egyember: @kokopelli: @mackoka46: @papa.49: Nagyon, de NAGYON felek attol, hogy ader nem irja ala a torvenyjavaslatot - hivatkozni fog valamire, pl. hogy csalassal lett megszavazva, vagy nem volt eleg pontos a meghatarozas benne bizonyos dolgokra, es visszakuldi atgondolasra.
Ekkor orbanek visszakapjak, kihagynak a szovegbol ket kotoszot es harom kettospontot, majd feladjak ujra szavazasra az egeszet, de addigra kover valami miatt a komplett ellenzeket kizarja a szavazasrol, hogy TORVENYESEN is meg lehessen szavazni ezt a retket.
(Es akkor mi van a tobbi 151 torvennyel, koztuk a fide$$-birosag felallitasarol szoloval, amit ugyanekkor, ugyanugy csalassal szavazott meg a fide$$? Mert az meg a masik sarkalatos torveny volt, es meg volt egy jopar nagyon komoly aznap elbujtatva a szavazason, amit csalassal tudtak csak "megszavaztatni" )
surdilloFUJT
@durbincs: Megjött a hülék hülyéje,a fideszbérenc,szarosszájú!!!
Desischado
@karma1: Ettől félek én is, de reménykedem, hogy ez még jobban felnyitja az emberek és az ellenzék szemét. Ebből jó nem sülhet ki! Mármint orbánéknak. Ti hogy látjátok, igazam van, vagy tévedek?
terlasz
Máá megint dolgozik az örökifjú Soros. egyet fittyent (ha még tud) és máris elkezdik árulni a hazát ezek a szégyentelen bérenczek! Fojjj, de undoritisz!
tulipan
@durbincs: Te agyatlan narancsos seggluyk kinyaló Sügér! M van? Te mán' penicilinérzékenye si vagy,mi ? Te szaros kulaszájú Ploestiből ? Te büdösbögár ,csak levették a szart-kulát - azt most felriadtál álmodból ? Te agyatlan, nívótlan senkiházy!
kokopelli
@durbincs: Írtam már neked te fideszes nyalonc,hogy a karma1 ,saját bevallása szerint,
és az ottani újságok idézetéből azt bizonyíva, NEW ZELAND-on lakik!Foglalkozz inkább
anyád üzletével,mert a barnamedvék a román havasokban sorban állnak a "barlank-kupi"-
ja előtt! Hátha te is beugrasz hozzá egy ingyenfuvarra!Családban marad a "fehérje"! (;-))
kereső
@karma1: tegnap 12:40, tudom,hogy nem szereted- nem is kell!!!- de most is igaza van!
nepszava.us/europa-sorsa-is-a-magyar-tuntetok-kezeben/
karma1
@kereső: Kedves, kifejezetten koszonom, hogy belinkelted ezt a cikket - igen, jol emlekszel, nem a szivem csucske, de nem volt ez mindig igy. Egy ido ota ambivalens erzeseim vannak az irasaival kapcsolatban: eddig nagyon haladonak tartottam, aztan egy ideig allati demagog volt, es csak neha-neha villant fel a regi enje. En regen nagyon szerettem ot. Valoszinu, hogy valamilyen valtozas ovele tortent es nem velem, mert o rendszeres cikkiroja volt a Hociponek (en is onnan ismertem leginkabb), de mar nagyon regen nem irt oda sem.
Valahogy ugyanigy vagyok TGM-mel is - regen egyertelmuen ellenzeki volt, de mostanaban neha akkora baromsagokat ir, orbant eleg pozitivnak beallitva, hogy mar ot sem tudom hova tenni.
Megegyszer: nagyon szepen koszonom a cikket, valoban erdekes volt, es nagyon igaz! (Lehet, hogy vegre o is elkotelezte magat ismet?)
kokopelli
@kereső: nem értem,hogy kinek van és miben igaza! Az "Amerikai Népszavának "vagy
valaki másnak? Miért is esne szét az EU? Csak nem a félelemtől?Egy évtized óta megy
a vita,hogy egy "mag EU-t" alapítsanak a többit leß@rva!Mivel a jobboldaliak a nyuga-
ti országukban megerősödnek,egyre könnyebb lenne az Orbán-féle parazitákat lerugni
a perifériára!A magyar tüntetők (sajnos?) nem játszanak szerepet a nyugati politikába,még
akkor sem,ha a Néppárt szeretné azt a "politbohócot" előretolni,mint megmondóembert!
A szélsőjobb már bent ül az országos parlamentekben,ami azt jelenti,hogy a nacionalisták
leß@rják az Orbánt és bandáját!! Nem hiába "nacionalisták! Az egész "Európa sorsa is a magyar...!" is egy baromság!
tulipan
@durbincs: Te narancsos segglyuknyaló, agyatlan félfaroknyi Sügét! Te mond má, itt diskurálgatsz rományul ? vagy 1-2 órát tucatnyian picsogok köztük Shakiar Csizás kond azt mikor lesz a kézfogótok?? Na meg Te is TE RÉSZEGES, bányalóvizletpáleszt vedelő , Ploesti tárna pocok ?
karma1
@kokopelli: OK - Te onnan kozelebbrol, elsokezbol latod a szitut.
Most mar csak arra szeretnek valaszt kapni, hogyha ez mind igaz, akkor az EPP miert turi meg me'g mindig a soraiban???
Miert nem allitja felre orbant?
Mert ezek szerint megsincsenek eldolve teljesen a jovo evi eroviszonyok?
kokopelli
@karma1: Emlékszel a történelemre ill. a királyi házak (akár mesékben is előforduló)
udvari bolondjára,aki kimondhatta az igazságot,különleges megtorlás nélkül!Lehet,hogy
az udvartartásnak is jól jött,hogy legalább a bohócnak van szólásszabadsága!...akkor is,
ha hülyeséget beszél!A néppártban ülnek Európa számtalan,nemzetükben levitézlett,vakvá-
gányra került, kényelmetlen volt politikusok! Kegyelemkenyérnek hívják más nyelven is!Ott-
hon útban vannak akár az asszonynak is,és a szük helyi környezetben kínosan érzik ma-
gukat.Ez jellemzi pl. az áltam jól ismert délnémet valamikori tartományi ME-öket! Ök a "Dok-
tor fontos"-t játszák az EU-ban! Az Orbán-pubi is ezekkel szeretne barátkozni! (lásd CSU !)
A németek legalább röhögni tudnak ezeken a "kövületeken",akik a hosszú évtizedes "mun-
kájukkal ß@rt sem értek el,a szakértőik nélkül!!! Egyszerűen rászabadították őket az EU-ra!
"Nem harapnak,csak játszani akarnak,mint a kutyatulajdosok "mondani szokták volt"! (;-))
Take it easy!
karma1
@kokopelli: Neked elhiszem, hogy igy van, de akkor inkabb a pocsukkel kene jatszaniuk, Kedves, es nem 580 millio eu-s tagsageval...
(Megjegyzem, en is hasonlokat kuldenek ilyen helyre, talan nem tudnak akkorat artani a sajat hazajuknak,..:o((((
kokopelli
@karma1: U.i.: ...el tudod képzelni,hogy az átlag-németet érdekli a "globális európai po-
litika"? Meg van a havi lóvé,egészséges a család,a kis sokszobás házának kölcsönét lassan,
de biztosan kifizeti az eredeti német "Fundementa"-nál (Schwäbisch Hall Bauspar.) ,és a következő autóvásárlás izgatja,na meg a karácsony! A továbbiak a "nyasgem" kategóriában
találhatók! A síelés az Alpokban,és a Bundesliga a téma a "törzsasztaloknál"! Nagyon magas
százaléka a lakósságnak már megszavazná az EU-ból való kilépést,de mit csinálnának a le-
vitézlett német EU-képviselőkkel! Taygetos?A legtöbb ismerősöm már holnap megszavazná a "mag-EU"-t,vagy a "kétsebességes EU"-t! Tudom,hogy én vagyok a bűnös,mert én hoztam a hírt!? (;-)
kokopelli
@karma1: (08:46)
Ne feletsd el,hogy a parlamentben ülőket az egyes országok küldik oda!Honnan tudja
EP,hogy egy küldöttnek van-e egyáltalán IQ-ja,vagy csak az idei Karácsonyra kap aján-
dékba egy pár használtat BÁV-ból? (;-))
karma1
@kokopelli: Hahaha, igazad van!...:o))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.