Tisztességes alapokra kell helyezni az uniós költségvetést, alapkoncepciója ugyanis nem sportszerű, és olyan módosítások vannak benne, amelyek a szegényebb országoktól a gazdagok irányába kívánnak pénzeket átcsoportosítani – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő Brüsszelben, miután megbeszéléseket folytatott Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével hétfőn.

Orbán csodára készül Brüsszelben

A miniszterelnök magyar újságíróknak nyilatkozva azt mondta, sűrű félév várható, még minden kérdés nyitott, amelyek között az unió 2020 utáni hétéves költségvetése, a migráció, a digitalizáció és a bővítés kérdése szerepel.

Közölte, ezekről nemcsak tárgyalni szeretnének, hanem a többségét le is szeretnék zárni. Szavai szerint a menetrend nagyon ambiciózus, amelynek teljesítése véleménye szerint nem lehetetlen, de mint mondta: "csodát kell hozzá tenni".

Tájékoztatása szerint a tanács elnökével folyatott megbeszélések többségét az unió 2020 utáni, hétéves költségvetésének kérdése tette ki, ugyanis február 20-ra e témára összpontosítva hívott össze rendkívüli uniós csúcsot Charles Michel.

Elmondta, Magyarország még nem mutatta be a költségvetésre vonatkozó nemzeti számait, a tárgyalások ugyanis még nem tartanak abban a szakaszban.

Kifejtette, az eddig bemutatott tervezet nem változtat az előző hét év rossz gyakorlatán. Olyan igazságtalanságok vannak benne, mint az, hogy a Brüsszelben elosztott pénzügyi alapok esetében a szegényebb országok részesedése 5 százalék, miközben a népesedésük 20 százalékát teszi ki Európának. Az igazságtalanság orvoslásában semmiféle javulás nem mutatkozik – húzta alá.

Közölte, további egyeztetés várható azokkal az országokkal, amelyeknek Magyarországhoz hasonlóan, bajuk van a költségvetés "eszmei, szellemi, elvi alapjaival". Ezeket az országokat tájékoztatta a Kohézió Barátai csoport kormányfői szintű szombati, Portugáliában tartott ülésén a költségvetés elvi helyességének helyreállítása érdekében tett konkrét javaslatairól, amelyet hétfőn átadott az uniós tanács elnökének is – mondta.

"Mi tisztességes költségvetést akarunk. Ha ez megvan, azon belül a magyarok meg fogják találni a számításukat, vagyis a nekik kedvező számkombinációkat is" – fogalmazott.

Orbán Viktor azon véleményének adott hangot, hogy a február 20-i csúcstalálkozó nem jelenti azt, hogy be is kell fejezni a tárgyalásokat. Jó lenne, de a magyar álláspont szerint a költségvetés minősége fontosabb, mint elfogadásának időpontja – tette hozzá a miniszterelnök.

A február 20-ra összehívott uniós csúcs középpontjában álló, 2021-2027 közötti uniós büdzsé kérdése megosztja a 27 tagállamot az eltérő prioritások és Nagy-Britannia kilépése miatt. Nagy-Britannia távozása az Európai Unióból azt jelenti, hogy kevesebb elosztható pénz marad, miközben az Ursula von der Leyen vezette új Európai Bizottság a klímaváltozásra és a migrációs ügyekre is szeretne többet költeni.

Az Európai Bizottság a 27 tagállam bruttó nemzeti jövedelme (GNI) 1,11 százalékának megfelelő összegű költségvetést javasol, az Európai Parlament 1,3 százalékért áll ki, míg több ország nem szeretne 1 százaléknál többet.

Kép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Forrás: MTI

56 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Talán a közös kötelességeket is meg lehetne osztani létszámarányosan, ott sem lehet mindent elutasítania a "szegényebb" országoknak.
Egyébként, az itthoni rossz példa szerint, a gazdagok kapnak többet.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Talán a közös kötelességeket is meg lehetne osztani létszámarányosan, ott sem lehet mindent elutasítania a "szegényebb" országoknak.
Egyébként, az itthoni rossz példa szerint, a gazdagok kapnak többet.
tudode
A templom egérKÁJA koDÚLNI ment oda, ahol kötésig sáros!
nevemnick
,,"Mi tisztességes költségvetést akarunk. Ha ez megvan, azon belül a magyarok meg fogják találni a számításukat, vagyis a nekik kedvező számkombinációkat is"

Röhej, tíz év óta egy tisztességtelen költségvetés vezére, követeli a tisztességes elbánást.
Remélem, hogy hamarosan narancsos röptetés lesz a ,,szerájból".
nemkati
0rbán 10 éve folyamatosan a szegényebbektől a gazdagok irányába a csoportosít át pénzeket Magyarországon. Hogy nem sül le a bőr a képéről! Amit neki szabad az másnak tilos? Kijafranc ez?
Emellett pedig utálom a pocakos miniszterelnököket! Ennek egyre torzabb a formája.
Nyírfa
@nemkati: Ez a barna cipő a lábán inkább hasonlít egy túrabakancshoz, mint félcipőhöz. Öltönyhöz meg aztán egészen bizarr! :DDD
A megjelenése pont olyan ízléstelen, mint a viselkedése.
nemkati
@Nyírfa: Mit várhatunk egy olyan embertől aki büszke arra hogy valamikor disznóólat ganajozott? Ami dicséretes dolog persze, csak az ő ízlése ottmaradt a disznóólganajozó szinten, hiába kapaszkodott föl a milliárdosok közé. És a tahóságát se tudta levetni.
Nyírfa
Szóval, a tisztesség! Hát, az Orbán Viktor, olyan fán terem, amire fel ne mássz, mert leszakadnak alattad az ágak Ugyanis csak a tisztességes embereket tűri meg magán. Ne hatódj meg, nem téged féltelek, a fát óvóm tőled.
Nyírfa
@nemkati: Nem volt előtte jó példa. De, hogy a kollégiumban sem tudott magába szívni annyit, hogy szocializáltabb legyen?
nemkati
@Nyírfa: Vannak ilyen emberek, ezzel nem is lenne semmi baj. Csak ne akarjon szerepelni. Pláne egy országot kormányozni! De ahogy a gazemberségei miatt nem Magyarországot ítélik el külföldön, hanem a kormányát, úgy 0rbán tahóságairól se azt gondolják, hogy a magyarok ilyenek. Csak remélni merem hogy ezt ő is pontosan tudja. Vajon az idétlen kézfogása (privatbankar.hu/makro/a-nap-kepe-kulonosre-sikeredett-orban-viktor-es-von-der-leyen-kezfogasa-330781) előtt bepróbálkozott egy kézcsókkal is mint tavaly? :)))
kokopelli
@tudode: ...tényleg elhiszi azt,ha ő odamegy akkor pénzügyi szakemberek és azok vezetői sorfalat állnak,
hogy másnap orvosolják azt,amit ő még elmesélni sem tud?A van der Leyen schéfin továbbítja (ha továbbítja)
az óhaját oszt annyi! A hölgy hívatala nem egy panasziroda!!Igaz hogy otthon Mari-bácsi és Józsi-néni csettint
a nyevével és mondja,hogy a mi miniszterelnökünk megint megadta nekik!
@Nyírfa: édesanyám mondta mindig,hogyha egy házas férfi topis,ott az asszonnyal van baj!Vagy buta,vagy pe-
dig terror alatt áll,és hagyja!
Nyírfa
Az annyira visszataszító, ahogy háborút vív a pénzért, majd alkudozik, mint egy rossz kufár, aztán követelőzik, és feltételeket szab, majd kezdi elölről, udvarol és ígérget, ha ez nem válik be, hepciáskodik, bevágja maga mögött az ajtót, de visszamászik az ablakon. Nem csodálkoznék, ha Brüsszel távoltartást kérne tőle, vagy beteget jelentene, amikor megjelenik.
Nyírfa
@nemkati: Szegény Merkel asszony mennyi alkoholos fertőtlenítőt használhatott el Orbán kézcsókjai után? Von der Leyen okult Angela példáján, láthatóan résen van, és futásra készen áll. :)))
Eladott Ország
Orbán: az EU pénze az a mi pénzünk.
uploads.disquscdn.com/images/bbe361f5a3146e88528a01b43517f0e5cced6937da1700906ef01b4f14cce773.jpg?w=600&h=684
A kohéziós pénz, az jár nekünk:
uploads.disquscdn.com/images/6598edb1c7c71cfc45334e0b2def99ce3f58685eb8947029510f87b69da1ed1a.jpg?w=600&h=439
Ma már ezermilliárdok tűnnek el nyom nélkül, üresen kongó stadionok és utas nélküli kisvasutak jelzik a rombolást. Ma már csak folyamatos hazudozással és uszítással, állandó félelemkeltéssel, a fenyegetettség-érzésének fokozásával képes a hatalmába és a mi pénzünkbe kapaszkodó kormány talpon maradni.
Nyírfa
@kokopelli: Lévai Anikónál még Kádárné is jobban öltözött volt, úgyhogy a kritikán aluli megjelenés családban marad. A jól neveltség kapcsán eszembe jutott Ráhel, aki a saját lábán száll a ki a kocsiból, hogy az út mentén elhajítsa a használt pelenkát.
csak úgy....
"Tisztességes alapokra kell helyezni az uniós költségvetést, alapkoncepciója ugyanis nem sportszerű, és olyan módosítások vannak benne, amelyek a szegényebb országoktól a gazdagok irányába kívánnak pénzeket átcsoportosítani – jelentette ki Orbán Viktor" :) ugyan már viktor,mikor a haverod és vöd milliárdoslett ,nem beszélve a tóniról és a többi elvtársadról...
Nyírfa
@Eladott Ország: Remélem, a nettó befizető tagállamok tartanak attól, hogy a polgáraik beintenek, ha tovább pénzelik az EU-ba integrálódni képtelen közép-európai országokat.
Eladott Ország
A portugáliai haknijában sem volt túl sok köszönet: az egybites, lábszagú felcsúti provincializmus és az eszelős cinizmus mérgező elegye ezúttal is kikönyökölt a száján. www.facebook.com/orbanviktor/videos/181917399851706/
Te, mint kedvezményezett, kiosztod Brüsszelt, hogy minden más mellett – most kivételesen nem migránsozol, pedig jólesne – a gazdaságpolitikát is elbaszták. Úgy csinálsz, mintha te magad nem lennél a brüsszeli döntéshozás része, tehát bárkit kívülállóként kritizálhatsz, mert úgysem fogja senki a szemedre hányni, hogy Soros megvett, hogy faszságokat beszélj. Miközben évek óta nyomod az Európai Unió gazdasági motorja, jövőjének záloga dumát, most arról lamentálsz, hogy a Brüsszel által elbaszott gazdaságpolitika miatt az EU gazdasági motorja is maga alá szarhat. Pedig miközben ők mindent elrontottak, mi, a motor, értelemszerűen mindent jól csináltunk: csökkentettük az adókat (a világrekorder áfáról és a brutális adóékről egy szót se), támogattuk a versenyt (Mészáros és Tiborcz között), és olyan védelmi intézkedéseket vezettünk be, amelyek fellendítették a gazdaságot. De ez semmit nem ér, mivel, mi a szuverén, nemzeti, saját lábakon álló gazdasági motor is megfizetjük az árát annak, hogy Brüsszel mindent elrontott. És aztán azzal jössz, hogy te már csak tudod 24 óra távlatából, hogy azért az Európai Unión kívül is van élet. Amikor például nem jön a zseton. Ennek pedig az az egyértelmű bizonyítéka, hogy senki nem döglött még halomra Nagy-Britanniában a brexit nyomán. Egyszerűen nem tud hibázni ez az ember. scontent.fbud1-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/84176523_2282401802059680_3044482001491984384_n.jpg?_nc_cat=109&_nc_ohc=S9rWmgkJjtcAX8RzXu6&_nc_ht=scontent.fbud1-1.fna&oh=e2115735d08c10cf20be336d8f22c98a&oe=5EDA2E22
Orbán: "Az EU-n kívül is van élet" Szerinte a britek kilépése nekünk "erős" magyaroknak, ezt bizonyítja...
csak úgy....
@Nyírfa: @nemkati: ha én lennék orbán viktor,ti ketten nem lennétek a kedvenceim! :)
csak így tovább a koronás vírus ellen!
kokopelli
@Nyírfa: ...és a Kádár J. feleségének nem kellett kórházat sutyiban felkeresnie,mert a Jani bácsi nem fe-
gyelmezte "orbánmódra"! (;-))
csak úgy....
@Nyírfa: "Lévai Anikónál még Kádárné is jobban öltözött" ? ez a különbség a vert és a nem vert elvtársnö között!
namihami
@csak úgy...: És ez a különbség azok között is, akik ugyancsak nem az udvari etikett szerint nőttek fel, de ha egy, ahhoz értő SZAKember azt mondta, hogy ezt vagy azt így kell, akkor meghallgatták és megfogadták a tanácsait. A Kádár se az angol királynő nevelőnőjénél nevelkedett, de volt egy vérprofi nő mellette (sajnos, szégyellem, de nem jut eszembe a neve), aki kitanította a dolgokra. És MEGFOGADTA a tanácsait. Nem is sikerült neki ""orbániádákat"" összehoznia.
Nyírfa
@csak úgy...:17.20

Hacsak ezen múlna! :))
Nyírfa
@kokopelli: Fura egy pár, annyi szent. Én azt hallottam, hogy Orbánt, kapzsisága okán Lévai Anikó vitte rossz utakra, ő akart földesúrné lenni, sokat nyerni. De , hogy ez mennyire valós információ, azt nem tudom. Orbán meg sosem volt százas, nem is akarom elképzelni, mit művel férjként, apaként. Elég tudnunk, hogy kezelésre szorul.
Nyírfa
@csak úgy...: 17.28

Kádár jó fej volt, rendös embör, Orbán meg nagyon nem az.
csak úgy....
@namihami: nem kell bonyolítani a dolgot,szerintem orbán közvetlen környezete sincs tisztában azzal,hogy mire ébred másnap az uralkodó! valami arisztokrata van a mostani vonásaiban és az alkatában..
CsipkeRózsa
@Nyírfa: azt írod: Nem volt előtte jó példa.

A legjobbkor, ő és sokan mások, nem gondolnak erre a mondatra, amikor egy általuk lenézett csoport ellen gyűlölködnek.
csak úgy....
@Nyírfa: nem vitatozok véled a "janibácsin"! még úgy járnánk ,hogy összeveszekednénk a múlton,mikor a jelen fontosabb...
csak úgy....
@csak úgy...: Ok! a stílus más volt de ö is tudta hülyíteni a munkást+parasztot,hogy a kapcsik a szakadék szélén és ha beleestek,akkor nekünk majd sokkall jobban megy...
szemfényvesztö volt az öreg...
Nyírfa
@csak úgy...: Velem nagyon nehéz összeveszni! Nem lehetetlen, de meg kell érte dolgozni! :)))
Nem csak a stílus volt más, másutt voltak a súlypontok, más politikai környezet vett minket körül. Tényleg nincs értelme itt és most bele menni, egyszer úgyis a helyére fog kerülni minden.
Nyírfa
@CsipkeRózsa: Elrettentő példaként ott van a Stoffán-levél - az állatok különbek, mint ez a mocskot fröcskölő...mi is?...az élet egy primitív teremtménye.
A jó példa hiánycikk, ezért is fájlalok minden bedurvulást.
Borsodi
@Nyírfa: Orbánnak az biztos,hogy eddig nem volt párja bárkin túl tesz.A csoda az lenne ha Brüsszel végérvényesen megszabadítana minket tőle.
Nyírfa
@Borsodi: Brüsszel meg azt várja, hogy mi szabadítsuk meg őket Orbántól! :))
És, amíg várunk egymásra, Orbán bekebelezi az országot. Az ő bendőjében nem csak műanyagrészecskék lesznek, hanem a magyar történelem és kultúra megemésztetlen maradványai is,
csak úgy....
@Nyírfa: maradjunk abban,hogy se kádár sem horthynak nem emelnél emlékmüvet!
Nyírfa
@csak úgy...: De, Kádárnak emelnék. Nagyon ne keseredj el, mert csak idő kérdése, mikor lesz. Ahogy a felszabadulás napját is illően meg fogjuk ünnepelni. Ha az oroszok nem verik ki a hazájuktól Berlinig mindenhonnan a németeket, akkor ma cselédek lehetnénk a német ajkú lakosság szolgálatában. Ha élnénk.
Nyírfa
@csak úgy...: Oké! ( Későn vettem észre. )
csak úgy....
@Nyírfa: velem ugyan úgy senki sem tudja elfogadtatni a kádár rendszert mint az orbánét! egy töröl fakadnak..
Nyírfa
@csak úgy...: Már automatikusan nyomom a tetsziket, hiszen többnyire egy hullámhosszon vagyunk. De most nem. A szocializmus alappillére az eszme, egy olyan világnézet, amely majd kommunizmusként a legfejlettebb demokráciákban fog megvalósulni. Ebben azóta vagyok biztos, amióta a politikai gazdaságtan keretén belül láttam a különbséget a kapitalista és a szocialista gazdaság működésében, a kapitalista javára. Azt akkoriban még nem gondoltam, hogy a magyar vadkapitalizmust előbb érem meg, mint mondjuk a skandináv jóléti társadalom kialakulását, de hát, ember tervez, Isten végez, ahogy tartja a mondás. :)
Orbánnak nincsen eszméje, az a tő, amelyről az ő rendszere fakad, a lopás, a kegyetlenség, az embertelenség , a harácsolás töve.
csak úgy....
@Nyírfa: tudod az a különbség köztünk,hogy te föltehetöleg a fövárosban élted át a kádárrendszert és pukid sem volt arról,hogy mi megy vidéken az elvtársi körökben,- ez nem szemrehányás! mindenkit be lehet csapni,még a shikarit is...
csak úgy....
@Nyírfa: orbánnak is vannak eszméi,nem ezen múlik a dolog! a mások lejáratása az frankón müködött a kádári gulyáscuccializmusban,,és orbán odafigyelt...
Nyírfa
@csak úgy...: Azért shikarihoz inkább ne hasonlíts, mert az valóban sértés lenne. Igen, budapesti vagyok, tősgyökeres, de ez nem akadálya annak, hogy az embernek tágabb körökből legyenek információi.
Nyírfa
@csak úgy...: A mások lejáratása mikor nem működött? Ez egy jellegzetes magyar tulajdonság, Ronda, savanyú, de a miénk.
csak úgy....
@Nyírfa: csak azt mondtam,hogy egy shikarit is be lehet csapni...,szó sem volt hasonlítgatásról!
Nyírfa
@csak úgy...: Miért, az "egy shikari" tényező? Most megleptél. :)
csak úgy....
@Nyírfa: valamiböl ki kell indulni, nálam a shikari a kiinduló pont,nála csak okosabbak létezhetnek a szerény matematikai számításaim szerint!:)
kokopelli
A motto szerint!...: "Orbán úr!A lehetetlent azonnal elintézzük,de a csodákra egy kicsit várnia kell!"!..."EU Rat"
csipetke
...és a többszázmilliárdos büntetésről mikor beszél a fényességes,amit a fidesz miatt kap az ország?Vajon nem emiatt lesz az ország válságban?Másrészt még ott van a demokrácia,és a jogállamiság,ami miatt kevesebbet kaphatunk,és valljuk be,ez jogos.
Eladott Ország
@human: február 3., 20:10; Bármit odaírunk, csak nehogy elzárjátok a pénzcsapokat:
m.blog.hu/ko/konczer/image/aaa.jpg
namihami
A Mi Istenünknek nem kell a csodára készülnie. Ő maga a csoda. Egy igazi biológiai csoda.
Ez a természetnek az a csodája, amikor a komcsi KISz-titkár bebábozódik és vakbuzgó református (vagy a franc tudja milyen) miniszterelnökké képes átalakulni.
Kell ezen kívül, lehet ennél nagyobb csoda?
kokopelli
@csak úgy...: ..nem véletlen kószált a vicc:
-Mikor tűnik el a város és a falu közötti különbség?
-Akkor ha a városokra ledobálják az atombombákat!
(a szüleim morbid vicceiből...)
kokopelli
@csak úgy...:az előző kiegészítés volt a február 3.-i 19:49-re (;-))
fahrenheit451
A nem keresztények, a halált kívánják majd, de nem fognak meghalni - mert látniuk kell a romlásuk teljes következménynek hatását az emberek életére - aztán persze meghalnak. Mert a bűn nem maradhat büntetlenül.
Magyarul: Senki nem ússz meg semmit büntetlenül. mindenki megkapja amit megérdemel, és ez elől hiába futsz el, bújsz a kövek alá, kívánod a halált... még csak a halálod felett sincs hatalmad! nem halhatsz meg, amíg minden gazságodat újra nem éled mások szemével, fájdalmával.
Bizony, fel leszel támasztva, csak hogy újra éld a bűneidet a magad bőrén megtapasztalva. Na ez a szopás !!!
staro2
Szegény orbánnak nincs pénze normális szabóra, tisztességes stylistra(re).
Hogy a bánatban nézhet már így ki Magyarország 25 százalékának miniszterelnöke?
CsipkeRózsa
@fahrenheit451: Azt mondod,: ...hiába futsz...

Erről nekem Karády jött be:

www.youtube.com/watch?v=6rhFQAQWGTY
CsipkeRózsa
@staro2: Az elfogadható külső 25 %-ának megfelelően.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.