Az Európai Néppárt ifjúsági szervezete a Fidelitas kizárását készíti elő, de a magyar tagszervezet kétségbe vonja az erről szóló döntés jogszerűségét.

Úgy néz ki, hogy a Fidelitast sem kerüli el a sorsa: az Európai Néppárt (EPP) ifjúsági szervezete, a YEPP döntéshozó tanácsa következő ülésén a napirendjére kívánja tűzni a magyar tagszervezet kizárásáról szóló indítványt. Így határozott a vezető testület keddi videokonferenciáján, amelyen elfogadták a

Fidesz legutóbbi antidemokratikus lépéseiről

szóló sürgősségi határozatot. Az indítványt 15 ország 19 tagszervezete nyújtotta be, köztük Benelux, skandináv, balti, cseh, görög, ír, olasz, portugál és ukrán ifjú kereszténydemokraták. Az ifjúsági tagozatok zöme olyan pártokhoz kapcsolódik, amelyek nemrégiben Donald Tusk elnökhöz írott levelükben újabb vitát kezdeményeztek a tavaly óta felfüggesztett Fidesz tagságának megszüntetéséről az Európai Néppártban.

A Fidelitas megkérdőjelezi a keddi állásfoglalás elfogadását, mivel a jelenlévőknek csak a fele szavazott rá, ami kevesebb a szabályok által előírt abszolút többségnél.

(Népszava)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.