Végre megszületett az ítélet.

Megszületett az ítélet a veronai buszbaleset ügyében – ez lesz a büntetése a sofőrnek, aki tizennyolc ember halálát okozta

Három és fél év várakozás után a lehetséges maximumot, 12 év börtönt szabott a bíróság a magyar sofőrre. A férfi mindkét ügyvédje fellebbezett, így egy év múlva válhat jogerőssé az ítélet.

- Elégedettek vagyunk azzal, hogy a bíróság átérezte a tragédia súlyát és nem hagyta futni a felelőst

- jelentette ki a Blikknek Veronából, a bíróságról Szendrei Endre, akinek unokahúga, Eszter (+15) a buszon lelte halálát.

Az autópálya üzemeltetőjének felelősségét firtató per december 15-én indul.

Mint írtuk, izgatottan várakoztak délelőtt a veronai bíróság tárgyalóterme előtt a gyermekeiket gyászoló magyar szülők. A fél tízkor kezdődő tárgyalás előtt mindannyian abban reménykedtek, hogy a buszbaleset felelősét, a sofőr V. Jánost legalább 10 év szabadságvesztésre ítéli az olasz bíróság.

Mint ismert, 2017. január 20-án a franciaországi síelésből hazafelé tartó magyar diákokat és tanáraikat szállító busz Verona mellett az autópályán egy felüljáró oszloppillérének csapódott. A busz rögtön kigyulladt, tizennyolcan életüket vesztették. Időközben a túlélők és az áldozatok hozzátartozói számára a biztosítótársaság 1 milliárd 890 millió forint kártérítést és sérelemdíjat fizetett. De az elhunyt gyerekeket, családtagokat semmilyen pénz nem adhatja vissza nekik.

Forrás: Blikk

Kép: MTI/EPA

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
és közben az m.ricsi csöndesen föstöget!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csak úgy....
@Horizont: egy sajnálatos balesetér kicsit sokallom a 12 évet,föleg azért mert a bünözö urak a szándékos rémtetteiket olcsóbban megússzák!
jesz
nem véletlen, hogy az autópályákon átívelő hidak lábat igencsak védik a létező legerősebb acélkorláttal...például itt Budaörsön..azt bizony nemm dönti ki semmi(ami a közúton közlekedhet).

A veronai ítélet nem jogerős, ahhoz még lesz néhány szava az áldozatok hozzátartozóinak is...

Az biztos, hogy nem kellene a sofőrt agyonmentegetni...eddig azt állította, ott sem vót..stb..
Cicamama55
S mi van az átbuherált busz tulajdonosával?!
Cicamama55
@Gyütt Mönt: A szakértők azt mondták, a baleset nem, de a tűz elkerülhető lett volna, ha nincsenek a pluszban-engedély nélkül beszerelt ülések és üzemanyagtartályok. Kevesebb áldozatot követelt volna ez a baleset. Ennek a felelőséről miért nem szólnak a hírek?! :((((
Gyütt Mönt
@Cicamama55: tudom kedves, csak poénkodom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.