Szerelemféltésből lőttek rá múlt héten a dél-franciaországi Lyonban egy ortodox papra egy görög templom közelében: a támadó a megcsalt férj volt – közölték szombaton igazságügyi források.

Két nappal a három áldozatot követelő nizzai iszlamista merénylet után sokan egy újabb terrortámadástól tartottak múlt szombaton, miután Lyonban két lövés ért egy görög állampolgárságú 52 éves papot, Nikolaos Kakavelakist, amikor éppen a város VII. kerületében, a Pere Chevrier utcában található templomot zárta be délután négy óra körül.

Az elkövető egy 40 éves georgiai állampolgár, beismerte a tettét.

"Annak a nőnek a férje, aki viszonyt folytatott a pappal"

- jelentette be szombaton Nicolas Jacquet helyi ügyész, aki azt is jelezte, hogy a terrorcselekményt véglegesen kizárta a vádhatóság. Az elkövető pontos indítékát és a támadás lefolyását a bűnügyi rendőrség fogja megállapítani.

A Lyonban meglőtt ortodox pap esete valójában csak egy megcsalásos nőügy volt

A papot súlyos állapotban kórházba szállították, a hasán sebesült meg. A férfit rendőrségi források szerint egészen közelről lőtték meg, a lövések a máját érték el, megoperálták, kedden ébresztették fel az altatásból, s a kihallgatása alapján tudták a rendőrök a feltételezett támadóját péntek este a lyoni otthonában őrizetbe venni.

A Le Parisien című napilap értesülése szerint az ortodox pap maga mondta el a nyomozóknak, hogy a féltékeny férj lehetett a támadója. A rendőrség a feleségét is kihallgatta. A 30 éves orosz állampolgárságú nő megerősítette, hogy megcsalta a férjét a pappal. A lap úgy tudja, hogy a támadáshoz használt puskát a Saone folyóban találták meg a nyomozók.

A támadást követően a BFM hírtelevízió úgy értesült, hogy a pap néhány napon belül elhagyja a közösségét, miután a személye vitatottá vált a helyi ortodox közösségben.

A rendőrség ezért a kezdetektől elsősorban azt vizsgálta, hogy állhat-e személyes leszámolás a háttérben, de nem zárt ki semmilyen egyéb feltételezést sem.

(MTI)

(Fotó: pixabay.com)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Akkor ez egy görög-amerikai migráncs volt.
Hiszen az Orbánmédiának nem a származási hely, hanem a belőle kicsavarható migráncsozhatás a lényeg. És egy görög-amerikai mégcsak nem is fog idejönni és helyreigazítást koövetelni. Ahogy ez az ő híreikkel általában lenni szokott.
Aztán bírósági hercehurca. Ha mégis, akkor jöhet a 48. oldal alja, petit betűnagysággal.
ómió
És különben is: "migráncs nincs is"!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.