Vlagyimir Putyin orosz elnök bizalmasa és egykori dzsúdópartnere, Arkagyij Rotenberg szombaton kijelentette, hogy övé az a százmilliárdokat érő titkos Fekete-tenger parti uradalom, amelyről Alekszej Navalnij ellenzéki politikus dokumentumfilmet készített, Putyin vagyonaként bemutatva a birtokot.

Putyin embere magára vállalta, hogy nem az elnöké, hanem övé a gigantikus luxuskastély

Navalnij és az általa alapított Korrupcióellenes Küzdelem Alapítvány (FBK) a filmben azt állította, hogy a 100 milliárd rubelt (mintegy 400 milliárd forintot) érő, Gelendzsik üdülőváros közelében lévő palota a korrupciós láncolatokból meggazdagodott Vlagyimir Putyin orosz elnöké. Putyin ezt tagadta.

A filmet eddig több mint 103 milliószor tekintették meg a YouTube-on. Navalnij munkatársai a filmes leleplezésre alapozva szerveztek Putyin-ellenes tüntetéseket múlt szombaton Oroszország számos városában.

Rotenberg a Mash orosz videós hírszolgáltató Telegram-csatornáján most közzétett nyilatkozatában azt mondta: két évvel ezelőtt vette meg az uradalmat.

"Innentől már nem titok, én vagyok a haszonélvező" – árulta el. "Ez egy mennybéli ajándék, a hely csodálatos" – áradozott az orosz oligarcha.

Az ingatlan megszerzésről csak annyit árult el, hogy sok hitelező volt.

A 69 éves üzletember Oroszország leggazdagabbjai közé tartozik. Egy üzleti napilap szerint Rotenberg 2019-ben 75 milliárd rubelért (körülbelül 300 milliárd forintért) adta el részesedését a Sztrojgazmontazs gázvezeték-építéssel foglalkozó vállalatban. Neve szerepel azoknak az orosz személyeknek a listáján, akiket az Egyesült Államok és más nyugati országok szankciókkal sújtottak a Krím félsziget 2014-es orosz bekebelezésével összefüggésben.

Rotenberg sajtóirodája közölte az Interfax hírügynökséggel, hogy egy hotel építését kezdték meg azon a tengerparti területen, amely Navalnij dokumentumfilmje szerint Monaco méretének csaknem negyvenszerese.

Navalnij dokumentumfilmjében egy pazarul berendezett palota szerepel, amelynek tulajdonosi szerkezetét az ellenzéki politikus szerint szándékosan titkolják. A Mash Telegram-csatornáján viszont pénteken közzétettek egy videóriportot az állítólag még csak épülőfélben lévő gelendzsiki kúriáról, amelyben a riport szerint még az alapvető építési-szerelési munkálatok folynak.

Navalnij virtuális eszközöket is használó "oknyomozó" dokumentumfilmje a Kreml szerint nem más, mint egy "jó minőségű", "nézettségvadász" koholmány.

(MTI)

(Fotó: Youtube)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Egy korsó hideg barna
Ja.
8 millióra kapott 192 millió hitelt, meg fölvette rá a CSOK-ot.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Egy korsó hideg barna
Ja.
8 millióra kapott 192 millió hitelt, meg fölvette rá a CSOK-ot.
balos
A putyin kottájából játszik a magyar gitlerke!
Sámannus
Lölö rögtön bevásárolja magát a mi pénzünkből.
yazo64
Ovis barát, kötélbarát, dzsúdóbarát... nincs itt semmi látnivaló...
bencemacska
Ki tanult a másiktól?
Kié József nádor birtoka? Hogyan jutott hozzá? Miért nem kapja vissza az egyház? Stb, stb...
kissé felnőttem
ekkora hátszél mellett tán bárki bevállalja még viktor is barátság az barátság mivel nem ő küldte haza csak a sajtó kezelte igy anno
sokanvagyunk
Ez a barát/sporttárs is "gázos" szakmából érkezett.
namihami
Az elvtárs új nevet kapott a szent ortodox kereszténységben. Mától a neve Ruszkijmeszaros. Kéretik ezt használni.
Sámannus
Most a főni lemondhatott a Kaukázus egy darabjáról. Egyenlőre a Földön nehéz lesz neki olyan szegletet találni, ahová nem jutnak el a kíváncsi szemek.
Nem rég putyin azon kesergett, hogy az új orosz űrközpontban nagyon sokat lopnak, az ott dolgozók, akik csak az ő példáját követik. Most hullik a nyakába a szar amit eddig kutyult.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.