A szárított sárga lisztkukac lett az első ehető rovar, amely élelmiszerként megszerezte a kereskedelmi forgalomba hozatali engedélyt az Európai Unióban.
Fotó: Rasbak/Wikipedia
A termék azután került az engedélyezett új élelmiszerek uniós jegyzékébe, hogy a sárga lisztkukac – vagyis a Tenebrio molitor bogár lárvája – még januárban pozitív kockázatértékelést kapott az EU Élelmiszer-biztonsági Ügynökségétől (EFSA) – írja a Magyar Hang.
Magyarország ellenezte az EFSA szakvéleményén alapuló döntést, de a döntés minden tagállamra érvényes.
Az erősödő globális élelmiszerválság miatt szakértők szerint előbb-utóbb a fejlett világban is elkerülhetetlen lesz, hogy a fehérjebevitel egy részét rovarok fogyasztásával oldják meg.
Forrás: magyar-hang-plusz.hu
Címlapkép: Fotó: Rasbak/Wikipedia
7 hozzászólásarrow_drop_down_circle
Inkább lecsó, paprikás krumpli.
Ezt a döntést csak az Unió egyik jobboldali többségű bizottsága hozhatta, ahol a támogatásokat hazalopó fideszeseknek van annyi, hogy a zemberekre ráerőltesse az ilyeneket .
De a jövő gourmanjait már most sajnálom.
KÖTELEZŐ?!
Nem!
Új hozzászólás