Mindössze néhány nappal azt követően, hogy az amerikai hadsereg kivonult Afganisztánból, a tálibok leváltották a helyi kormányt, és már meg is alapították legújabb államukat. 102 évvel azután, hogy a térség függetlenné vált az Egyesült Királyságtól, ismét helyi lázadók kezébe került az ország, a nyugati hadsereg kivonulása ugyanis azt eredményezte, hogy a tálibok teljhatalmat élvezhetnek Afganisztánban. Csütörtöki Twitter-bejegyzésében a terrorszervezet hivatalos szóvivője – akit meglepő módon nem cenzúrázott a platform – arról írt, örömmel tudatja a világgal, hogy létrejött egy új állam Ázsiában, mégpedig Afganisztáni Iszlám Emírségek néven, amelynek fő törvényei a sáriára épülnek.

Forrás: liner.hu
Feltöltő: Emmersson71
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Örömmel tudatják a világgal...biztos vagyok benne, hogy rengeteg afgán ember érzi ugyanolyan szörnyűnek ezt a változást mint mi, különösen, hogy nekik benne kell élniük.
Fel nem foghatom, hogyan lehet így élni, mi értelme marad az életüknek. Mert , amíg a tálibok örömködnek, addig a nép nagy részének az öröm elérhetetlen vágyálom lett.
Bármennyire is távol vannak tőlünk, nagyon rossz érzéseim vannak, egyrészt a begyűrűző hatás miatt, másrészt , amit Ti is felvetettetek: mit lép a magyar kormány. Már így is páriák vagyunk.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.