Szombaton több tucatnyi városban tartottak tüntetéseket Lengyelországban, ahol egy terhes nő halála tette sokak számára kézzel foghatóvá, mit jelent a januárban életbe lépett, kirívóan szigorú abortuszellenes szabályozás.

Orbán lengyel haverjainak abortusz-törvénymódosítása után meghalt egy nő, óriási a felháborodás testvérnemzetünknél

Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Mint a 444.hu emlékezet rá, a tegnapi megmozdulások előzménye, hogy kedden az alkotmánybíróság, illetve a kormánypárt PiS épülete elé vonultak azok, akik szerint „Iza” volt az első áldozata a tavaly év végén szigorított abortusztörvénynek, amit a lengyel alkotmánybíróság is jóváhagyott.

Először egy orvosi műhibaperekkel foglalkozó ügyvéd írt egy nőről, aki kórházba került, mert nem volt elegendő magzatvize. Az ügyvéd szerint

az orvosok megvárták, amíg a magzat elhal, a nő pedig ezután belehalt a vérmérgezésbe.

A később a nyilvánosság elé álló család szerint a 30 éves nő szeptember 22-én hunyt el Pszczyna város kórházában. A terhesség 22. hetében lévő nő a kórházból tájékoztatta őket, hogy az orvosok kivárásra játszottak, és nem szakították meg azonnal a terhességét.

A család és az ügyvéd közlése szerint a katowicei ügyészség nyomozást indított az ügyben.

Forrás: 444.hu

Címlapkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

73 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Csizmás Kond
Ma a 21.században nagyonhülye az aki véletlenül gyereket csinál. Aki megcsinálta az vállalja is hogy egészséges gyerek jöjjön a világra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@Nessy: ...és akkor most ezzel mit kéne másképpen értsek ?
Nessy
@Csizmás Kond: Erre a válaszodra reagáltam.
"Ma a 21.században nagyon hülye az aki véletlenül gyereket csinál. Aki megcsinálta az vállalja is hogy egészséges gyerek jöjjön a világra" Azaz ez az édesanya nem volt"nagyon hülye!".
Csizmás Kond
@Nessy: Gondolom tudatában vagy, hogy egy egészséges utód létrehozásához egészséges életmód szükséges. Nem tudom mi volt a bak ennél az esetnél de állítólag a magzat meghalt, tehát nem azért halt meg mert abortuszellenes törvényt hoztak hanem azért mertvalami nem működött az anyánál...és végül az anya halálát szerintem a helytelenül itélő orvos okozta.
...dehamár belekezdtünk, ma magyon sok nő mindent elkövet, hogy a karrierje, a mittudommije okán ne essen teherbe, és amikor mát a szexon végefelé van akkor az egésznek a fordítottját műveli el, bármire képes hogy valahogy a magzat megmaradjon benne...és ebből születik a beteges-, ilyenolyan szindrómás gyerek 90%-a.
Nessy
@Csizmás Kond: Ebben egyetértünk, hogy orvosi műhiba történt, egy helytelenül értelmezett jogszabály miatt. A magzat későbbi elhalása nem igazán van összefüggésbe az anya "helytelen életmódjával" . De ez hosszú történet lehet. Tekintve az előtte már négy élő, egészséges gyermeket tekintve. Aki már megtapasztalta, milyen egy nagyon várt magzatot elveszíteni, az másképp látja a hasonló eseteket.
Csizmás Kond
@Nessy: ..nem állítom hogy nekem van igazam, viszont sem az orvosokra sem a törvényekre nem illik kenni olyan dolgokat amihez esetleg semmi közük.
kereső
gy évvel a lengyel alkotmánybíróság döntése után az Európai Parlament képviselői felszólították a lengyel kormányt, hogy vonja vissza a nők életét veszélybe sodró döntést a terhességmegszakítás betiltásáról. A döntés szomorú aktualitása, hogy egy nő nemrégiben életét veszítette, mert a jogszabály miatt nem hajtottak végre rajta életmentő műtétet. A Fidesz korábban jelezte, hogy nem támogatja az indítvány.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.