Hollandia szigorú zárlatot rendelt el karácsony idejére a koronavírus omikron variánsa miatt – írja a BBC nyomán a 24.hu

Itt a vége: holnaptól szigorú korlátozások lépnek életbe az omikron-robbanás miatt Hollandiában
Kép: Pixabay

A nem létfontosságú üzletek, bárok, edzőtermek fodrászok és egyéb nyilvános helyek legalább január közepéig zárva tartanak. Otthon háztartásonként legfeljebb két vendéget lehet fogadni, és némi engedményként négyet az ünnepek alatt.

Mark Rutte miniszterelnök azt mondta, hogy a korlátozások elkerülhetetlenek.

Bár szerte Európában szigorítanak a vírus új változatának gyors terjedése miatt, Hollandia döntött leggyorsabb a korlátozások mellett. A zárlat vasárnap lép életbe.

Ma este komor hangulatban állok itt. Egy mondatban összefoglalva Hollandia holnaptól újra bezárkózik

– mondta Mark Rutte a szombati sajtótájékoztatón.

Forrás: 24.hu
Címlapkép: Pixabay

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

division
@Pálinkás Pál: Milyen nátha az te okos, ahol a covidos szívizomgyulladást kap, kórházban fekszik, megfázás nélkül nem jön vissza heteken, hónapokon át a szaglása, ízérzékelése, stb.? Szándékosan vagy ennyire sötét? Miben szenvedsz ennyire hiányt, hogy ezeket minden nap le kell írnod ezerszer?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
division
Viktor, te mikor fogod ezt meglépni? Ja, nem lehet, kézilabda, választások... Inkább a halál sok embernek, nem igaz?
Medvepapa
@division: Teljesen igazad van. Ez a mocsok nem néz se isten, se embert, hogy a céljait elérje. De vajon a vírusban elhunytak rokonai, családtagjai tavasszal kire fognak szavazni? Egy tömeggyilkosra vagy egy jobb világra?
Rockxy
ja, és ki hallotta a durranást?
ó mikronos dettó náció az felér egy ősrobbanással.
ámdesebaj.
13 milliárd év múltán maj megtuggyuk.
magyar1
@division: @Medvepapa: Ti aztán azért ha van sapkája de ha nincs azért ekézitek, nem lehetne ezt ránk bízni, hogy akarjuk-e?
Egyébként is lenni kell az embernek egy életösztönének ami azt jelenti, hogy vigyázok magamra, még a vallás is ezt tanítja.Valami olyasmi, hogy Isten azért adta a tested, hogy vigyázz rá.
division
@magyar1: Vigyázhatsz magadra, hogy ne üssön el egy autó, ha átmész a zebrán. A vírust ez nem fogja érdekelni.
magyar1
@division: Ha a nagyhatalmak, pld. Amerika, Kína nem akarnának Istent játszani nem lennének a vírusok ennyire veszélyesek. De mindig elkövetnek valami szemétséget az emberiség ellen. Remélem pokolra jutnak akik ezt teszik.
Pálinkás Pál
nem is tudtam hogy ez lesz az új módi..minden náthahullámnál zárás..,ideje lenne fellógatni a hisztizőket...
division
@Pálinkás Pál: Milyen nátha az te okos, ahol a covidos szívizomgyulladást kap, kórházban fekszik, megfázás nélkül nem jön vissza heteken, hónapokon át a szaglása, ízérzékelése, stb.? Szándékosan vagy ennyire sötét? Miben szenvedsz ennyire hiányt, hogy ezeket minden nap le kell írnod ezerszer?
Pálinkás Pál
@division: te barom, az " omikron " miatt zárnak, ami egy enyhe nátha..
division
@Pálinkás Pál: Akkor kapd el te virológus.
Pálinkás Pál
@division: max az orrom folyik tőle, mint az elmúlt huszonév nagy flu járványai alatt...
division
@Pálinkás Pál: Én úgy tudom, te még náthás sem voltál az elmúlt huszonév alatt, és mint azt tőled már megtudhattuk, csak az számít egy több milliós népesség esetében, hogy neked van e bajod vagy sem.
Pálinkás Pál
@division: rosszul emlékszer pubi...azt mondtam ,lázas nem voltam több mint húsz éve...max az orrom folyik...ennek könnyen utánanézhetsz..naplózod úgyis a kommentjeimet...
division
@Pálinkás Pál: Jogos, bár a kommentem második fele a lényeges úgyis csak.
Pálinkás Pál
@division: nos...mivel ez is,mint általában az összes betegség a vénekre meg a gyengékre veszélyes, ezen nem tudok változtatni...és ahogy látom a vakcina sem, világszerte ugyanúgy az öregek, meg a betegek hullanak, kicsivel talán többen, mint oltás nélkül...megfertőzitek őket ,nem jött még le?
kuruc.info/r/64/237550/
division
@Pálinkás Pál: Oké. Nyihaha, kurucinfo, világos minden számomra veled kapcsolatosan. Az oltottak sokkal kevésbé fertőznek, mint a nem oltottak, ahogy a mutálódás is a nem oltottak szervezetében alakul ki elsősorban, de hogy ezt megértsd, le kellene tenned a virológusi vizsgát úgy néz ki. Te éppen úgy végig fertőzhetsz bárkiket attól még, hogy nincsenek tüneteid, hordod a vírust ugyanúgy amennyiben meg vagy fertőződve, ráadásul nagyobb mennyiségben és tovább.
Pálinkás Pál
@division: nem a kurucon van a lényeg nyomi...hanem amit dúró mondott...budaörsi háziorvos adatai...azok tények, ellenőrizhetők könnyedén...41 pozitívból 4...azaz 4 oltatlan, a többi vakcinás..no akkor kik fertőznek jobban hereagyú?..szart sem ér az oltásotok, nem véletlen hogy tök mindegy hányszor vagy oltva...antigén vagy PCR teszt kell...bárhová akarsz menni, hiába makogsz, ausztriába is , 3 oltás után is kell...úgyhogy kipukkadt a védőoltás hazugságotok...
Pálinkás Pál
@division: ja igen ,lemaradt barom...igen hordozok vírust, több trilliónyit , mint minden élő ember...ezt nem mondták neked a rokonaid?...talán libáért van a diplomájuk?..
division
@Pálinkás Pál: Te magad vagy a vírus, parasztgyerek. Egy irritáló, undorító véglény vagy, akinek kár volt megszületni is csak azért, hogy a 6 elemit elvégezve okosabb akarjon lenni a tanult embereknél. Lehúzhatod magad nyugodtan a WC - n.
Pálinkás Pál
@division: kussolj...szerintem te vagy a legműveltebb a családban, mert tudsz diktálni a gyerekednek hogy leírja, ha már a betűket nem ismered!
division
@Pálinkás Pál: Eszméletlen buta és agresszív ember vagy, tipikusan szélsőjobbos, akinek kapóra jött ez a vírus, hogy ne haljon éhen a 4 fal között. Mennyit fizetnek azért, hogy 0-24 - ben írj a hét minden napján? Komolyan érdekelne, hátha pályát váltok:-)
Pálinkás Pál
@division: te az én ismeretségi körömben még cipőpucolónak sem lennél jó...
division
@Pálinkás Pál: Miért, te és az ismeretségi köröd csak a WC pucoláshoz ért? Van egy jó hírem számodra, emelik a közmunkásbért, a kommentekkel együtt már egészen jól kereshetsz majd:-)
Pálinkás Pál
@division: miről beszélsz?..ez a te takarító brigádodnak jó hír..
division
@Pálinkás Pál: Majd akkor beszélj nekem ki mit is csinál, ha nem leszel betojva egy személyes találkozástól, addig nem vagy egyéb mint egy tanulatlan, fizetett, másokon élősködő net huszár. Totál be vagy rezelve attól, hogy szembesítsük egymással ki kicsoda, hányszor is ajánlottam már fel? Csak a gyávák térnek ki ilyenkor, meg akik egyébként is egy nagy nullák az életben.
Pálinkás Pál
@division: te bunkó...itt senki nem fedi fel magát, akinek csöpp esze van./ te nem közéjük tartozol /...
division
@Pálinkás Pál: Ez valahol érthető, senki nem akar leégni a másik előtt, te főként nem...
division
@Pálinkás Pál: "Az omikron nem kevésbé szaporodik a tüdőben hanem jobban, mert amíg a többi törzsnek 72 óra kellett ahhoz, hogy eljusson a tüdőbe az omikronnak 24 is elég. Egy hongkongi vizsgálat szerint sokkal gyorsabban replikálódik, mint a korábbi változatok a hörgők sejtjeiben, de sokkal lassabban replikálódik a tüdő mélyebben fekvő szöveteiben. A hörgőkben lévő vírus nagyobb valószínűséggel kerül kilégzésre, míg a tüdő mélyén súlyosabb betegséget okoz.
Egy másik vizsgálat szerint az omikron tüskéje sokkal nehezebben hasad, mint az alfáé vagy a deltáé. Ez megmagyarázhatja, hogy az omikron miért lehet kevésbé hatékony bizonyos sejtek megfertőzésében, mint a korábbi változatok."
Nem akarom hogy megértsd, csak gondoltam leírom, a tudomány nagyon messze áll tőled mint azt tudjuk.
division
@Pálinkás Pál: A tudományos tények nem buknak meg, szerencsére ezen a területen nem olyan pénzért kommentelő 6 elemisek dolgoznak mint te.
Pálinkás Pál
@division: senkit nem érdekel a kamu dumád..
division
@Pálinkás Pál: A tiéd nem érdekel senkit, csak ugye van az a pénz, amiért ezt nem akarod észrevenni.
division
@Pálinkás Pál: IHME 3 milliárd (!) esetet prognosztizál az elkövetkező 3 hónapra, ez azért nem kevés:
twitter.com/IHME_UW/status/1473690258965475334
Pálinkás Pál
@division: nem érdekel a baromságot..én meg tudom hogy kb 8 milliárd emberben van rákos sejt...
./ minden élőben../..de csak a hülyék hiszik el hogy mind beteg., igaz nyomi?..erről a sógornőd tudna beszélni, ha lenne...bár neked legfeljebb a barnamedve a rokonod a havasokban..
division
@Pálinkás Pál: A sógornőmet láthattad már a Youtube Nyitott Egyetem linkeken, és igen, rengeteg emberben van rákos sejt, amit a szervezet semlegesít, de remélem téged elvisz majd valamelyik...
Pálinkás Pál
@division: látod te ostoba barom, még ezt sem érted...minden megszülető emberben vannak rákos sejtek...a sógornőd biztos letagad téged...
division
@Pálinkás Pál: Ez így van, csak a te esetedben magad vagy egy rákos sejt, ráadásul osztódással szaporodsz és élősködsz másokon...
Pálinkás Pál
@division: gondoltam hogy letagad, mindenesetre szép hogy beismered!!!
division
@Pálinkás Pál: "minden megszülető emberben vannak rákos sejtek"
"Ez így van"
Gondolom értetted te ezt elsőre is, bár gondolom nem nehéz játszanod a hülyét.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.