Joe Biden és Vlagyimir Putyin szombaton telefonon beszéltek az orosz-ukrán válságról.

Biden határozott ellencsapással fenyegette meg Putyint

Fotó: pixabay.com

A Fehér Ház közleménye szerint Biden azt mondta Putyinnak, hogy az USA és szövetségesei felkészültek, hogy gyors, „határozott választ” adjanak, és Oroszország hamar meg fogja fizetni az árát, ha támad – írja a Telex az MTI-re hivatkozva.

Az amerikai elnök arra is felhívta orosz kollégája figyelmét, hogy egy invázió további emberi szenvedést okozna, valamint csorbítaná Oroszország nemzetközi megítélését.

Bár azt írják, hogy továbbra is inkább diplomáciai csatornákon kezelnék a konfliktust, Biden kihangsúlyozta, hogy a szövetségeseikkel más forgatókönyvekre is felkészültek. Az MTI szerint az orosz elnök elutasította a

„tetőfokára hágott amerikai hisztériakeltést”.

Jurij Usakov, a Kreml külpolitikai tanácsadója egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az elmúlt napokban és órákban az abszurditásig fokozódott a helyzet.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
Amerika és az azt uraló bankár, spekuláns kaszt nagyon szeretne már egy háborút. Mióta Afganisztánból kiverték őket, nem pörög a biznisz annyira!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@lusta: Csak annyit szeretnék megjegyezni hogy Hruscsov nem volt ukrán, ő az orosz birodalomban született Azért tartják egyesek Ukránnak mert van egy ugyanolyan nevű település Ukrajnában is.
lusta
igaz, az oroszok megépítették a kercsi szoros fölötti közúti és vasúti hidat, de a krími normalizáláshoz ez kevés. A legfontosabb dolog az élethez, az bizony a víz. Hiába beszél Shojgu az új 32 km-es vízvezetékről, amikor azt gyakorlatilag a hadsereg használja. A lakosságnak ez semmi. Az 1963-ban átadott dnyeperi Észak-krími Csatorna, amely a krími lakossági és mezőgazdasági vízellátást bisztosította egyszerűen lezárásra került. Az már csak hab a tortán, hogy 1990 óta az ukrán lakosság életszínvonala esett, míg a keleti területeken az oroszajkúak azt látják, hogy a határ másik oldalán meg nőtt. Ott, ahol a család és barát kapcsolatait határ választja el. És látja az okát is. Az oroszoknál az oligarchikus államban a GDP kb. 20%-a származik azoktól az oligarcháktól, akiket a politiaki vezetés nevez ki. Ukrajnában kb. 27% származikk az oligarcháktósl és az ukránoknál az oligarchák nevezik ki a politikusokat.
Mint látható, nem egyszerű a képlet. Ugyanakkor a nyelvtörvény miatt az orosz média és oktatás megszűnt. Na ez a gyakorlatban nem ment le az emberek torkán.
lusta
@Csizmás Kond: Микита Сергійович Хрущов, ukrán szegényparaszt családból származott. Az valóban úgy volt, hogy egy Kalinovka nevű faluban, az Orosz Birodalom részét képező Kurszki kormányzóságban született, de mindenütt megjegyezték, hogy ő bizony szovjet volt. Persze később.
kereső
@lusta: Az "untatáshoz" hozzá tartozik ez is!

"A Budapesti Memorandum elnevezésű nemzetközi szerződést 1994. december 5-én, Budapesten írták alá az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) itt megtartott konferenciáján. Az egyezmény biztonsági garanciákat nyújt az aláíró feleknek annak kapcsán, hogy Ukrajna csatlakozott a nukleáris fegyverek korlátozásáról szóló atomsorompó egyezményhez. A memorandumot eredetileg három atom-nagyhatalom, Oroszország, az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Királyság írták alá. Később Kína és Franciaország is támogató nyilatkozatot adott ki.

A szerződés biztonsági garanciái Ukrajna, Fehéroroszország és Kazahsztán területi integritását vagy politikai függetlenségét érintő fenyegetés, illetve erőszak alkalmazása esetére vonatkoznak. Ukrajna ennek eredményeként 1994 és 1996 között leszerelte a világon a harmadik legnagyobbnak számító nukleáris fegyverarzenálját.

A 2014-es krími krízishelyzet kitörésekor az Egyesült Államok jelezte, hogy az orosz beavatkozás az Ukrajnának adott garanciákat szabályozó Budapesti Memorandum megszegésének minősül, és egyértelműen sérti Ukrajna szuverenitását és területi integritását."

Csak a történelmi hűség kedvéért.
Németh István
AZTÁN A MÁSÍÍÍÍK!!! Magyarországnak egyrészt mint nato tagnak, másrészt mint Eu. tagnak, harmadrészt mint független és a területi integritását veszélyeztető nemzetnek, fel kell szólítani az usa-t, hogy azonnal hagyja el Ukrajna területét és az Orosz területi intetegritását veszélyeztető határövezet minimálisan 500 kilóméteres körzetét - mint száraz födi, mint tengeri partszakaszait, és hagyja abba az agressziós törekvéseit!
ÉS!!! Ezt nem csupán az Magyar területek, magyarlakta övezetek, hanem az Európai nemzetállamok biztonsága okán kéri!
Minimum ennyivel hozzájárulva kell kinyilvánítani a háború ellenes álláspontját Magyarországnak! Végül is egy földrész biztonságát veszélyezteti egy idegen földrész hadi gépezetének idegen földön való állomásoztatása!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.