Joe Biden és Vlagyimir Putyin szombaton telefonon beszéltek az orosz-ukrán válságról.

Biden határozott ellencsapással fenyegette meg Putyint

Fotó: pixabay.com

A Fehér Ház közleménye szerint Biden azt mondta Putyinnak, hogy az USA és szövetségesei felkészültek, hogy gyors, „határozott választ” adjanak, és Oroszország hamar meg fogja fizetni az árát, ha támad – írja a Telex az MTI-re hivatkozva.

Az amerikai elnök arra is felhívta orosz kollégája figyelmét, hogy egy invázió további emberi szenvedést okozna, valamint csorbítaná Oroszország nemzetközi megítélését.

Bár azt írják, hogy továbbra is inkább diplomáciai csatornákon kezelnék a konfliktust, Biden kihangsúlyozta, hogy a szövetségeseikkel más forgatókönyvekre is felkészültek. Az MTI szerint az orosz elnök elutasította a

„tetőfokára hágott amerikai hisztériakeltést”.

Jurij Usakov, a Kreml külpolitikai tanácsadója egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy az elmúlt napokban és órákban az abszurditásig fokozódott a helyzet.

Forrás: telex.hu

Címlapkép: pixabay.com

27 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rizikó
Amerika és az azt uraló bankár, spekuláns kaszt nagyon szeretne már egy háborút. Mióta Afganisztánból kiverték őket, nem pörög a biznisz annyira!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Csizmás Kond
Amerika mindenáronn háboruzni kényszerült mert hanem beledöglik a saját kitalált meséjébe.
human
@Csizmás Kond: Nekem úgy tűnik Oroszország készül éppen megtámadni egy szuverén országot. Erről te nem tudsz?
Csizmás Kond
@human: Tulajdonképpen csak annyit amit te is olvashattál...amúgy szerintem ha támadni akart volna már rég vége lenne az egésznek...mert szerintem az egésznek a lényege az hogy amerika a Nato által minél közelebb kerülhessen az orosz ellenfeléhez és az ukrán nyafogás épp kapóra jött neki, csak szerintem elszámította magát és az ukrán nem mert támadni mert akkor neki annyi és ámerika így valami egyebet kell közbeiktasson hogy végre elérje a célját.
ómió
Biden efftárs eszkalálni sosem "felejt el"?
human
@Csizmás Kond: És ha te miniszterelnök lennél és az országod egy részét már pár éve elfoglalta egy szomszédos ország te nem akarnál egy olyan szövetség tagja lenni, ami nem hagyja, hogy az egész országod lerohanják? Tényleg nem látod logikus lépésnek Ukrajna részéről, hogy a NATO tagja akar lenni?
csak úgy....
patton tábornoknak volt igaza,mikor 45 ben azt mondta,hogy ha már itt vagyunk európában akkor irány moszkva és füstöljük ki a komcsi diktátort is!
másképp alakult volna a világ..
Németh István
A biden pöcs - először is tanuljon meg menni! Különösen a lépcső módit gyakorolja! Ezt fizikális előkészületként! Nehogy hasra essen a Putyin előtt, holott elég csak meghajolnia! Aztán elmélkedjen azon, hogy hogyan működik egy országhatár!? Elsősorban tudja-e, hogy hol van az usa határa? Hogyan működik a felségvizek fogalma, aztán van-e fogalma arról, hogy mi a honvédelem? Esetleg tudja-e mi a felbujtás, mi a más országok területi integritása? Miként értékelődnek azok a népek és népvezetők akik más országok határait semmibe veszik? Ha ezeket a kérdéseket tisztességesen megtudja válaszolni akkor beléphet a "fehér házba" de nem ám a KREML-be! Azt csak a következő szint elérése után látogathatja meg!
jesz
Afganisztánból hazaszaladtak, most nagyhirtelen Ukrajna a vágyott dicsőséges harci terep? Ukrajnában ugyanúgy nincs semmi keresnivalójuk, mint Afganisztánban. Mondjuk az oroszoknak se, de ők itthon vannak...a yenkik meg csak jöttmentek..
Rizikó
Amerika és az azt uraló bankár, spekuláns kaszt nagyon szeretne már egy háborút. Mióta Afganisztánból kiverték őket, nem pörög a biznisz annyira!
relatív
@csak úgy...: Csakhogy sokkal nagyobb lehetősége volét anno a Vörös Hadseregnek az Atlanti óceánig való nyomulására, de a paktum miatt álltak meg ott, ahol. És akkor tényleg rendesen másként alakult volna a világ, és Európa további fejlődée !

Az ami vezeteők nagy része eléggé pattogóan fogja fel a világh-politikát manapság IS, de sokkal nagyobb belső bajok tornyosulnak fejük felett, mint azt gondolják hozzá nem értésük okán. Hiába fedik el rendre a világ egyéb részén igyekvően helyi túlmozgásukkal azt, mint manapság a nem kellően intelligens helyi vezetők froclizálásával a határaiktól többezer kilóméterre.
namihami
@Németh István: 10.18:
Az, hogy egy embernek a mozgása és az esetleges mozgásszervi betegsége mennyiben függ össze pl a politikusi képességeivel, az csupán a ""lendvays intelligencia"" egyik, bár prominens leképződése. Ha ez a fideszes ""alaptörvény"" (mint mégegy gránitos ) így igaz, akkor vajon hogyan köthető ez---mondjuk---Eisenhower elnökhöz (akinek a nevéhez, többek között a New Deal) vagy Dzsingisz kánhoz (félszemű volt és nagy hódító). Mindkettő ""testi hibásnak"" nevezhető, oszt mégiscsak letettek valamit az asztalra.
Persze tény, a Putyin is. Bár, jellegében az is a hódításairól akar és lesz évkönyv-szereplő, de azért a helyzet ég és föld. És roppant félő, hogy ebben a Putyinkában csupán az ""oroszmedve"", mint egy Resztálin vagy Rebrezsnyev született újra.
jesz
@namihami: Bocs, de sztálint brezsnyevvel nem szabad még egy lapon se említeni...
bocsánat.
Csizmás Kond
@human: Nem tudom te milyen újságokat olvasol de én sehol nem olvastam olyant hogy az oroszok Magyarországot akarnák lerohanni. A miniszterelnök meg tisztán és érthetően kifejezte hogy azért nem akar az országba külföldi erőket mert azáltal nem akar célpont lenni. Ukrajna amikor kivált az orosz szövetségből szerződésben fogadta meg hogy nem kíván a NATO tagja lenni és semmilyen más oroszellenes katonai szervezet része...sőt a nemzetközi megfogalmazásban is létezik ilyen kitét amit most ámerika felrugott. A krim elfoglalása sem azért történt mert annak az ellátását az orosz magára akarta vállalni, hanem mert a zukrán engedte volna az amerikai haderő odatelepítését.
Folyton azzal kérkedik a baloldal, hogy tudni kell a sorok között olvasni...most elfelejtette vagy nem is tudott ?
namihami
@jesz: 11.47: Miért? Vajon nem mindkettejük célja a ""Nagy Orosz Medve"" elve és gyakorlata volt? Vagy talán Putyin nem erre ébredt rá mostanság?
Érdekes, de amikor az oroszok (a köznép) az olaj alacsony ára miatt a jelenleginél is nagyobb nyomorban élt, akkoriban valahogy a putyini (sztálini, brezsnyevi) Nagy Oroszország álmok is mintha mélyebben szunnyadtak volna. Most, hogy megint (energia)fegyver került a kezébe, megint ő lett a Nagy Orosz Honteremtő. Nem tudok és nem is akarok a két ország területi vitájába beleszólni, de (úgy tudom) Ukrajna független ország.
Persze, az ukrán góré se angyal. Valószinű, hogy mindkét oldalon folyik a sz@rkeverés. Én nem akarok egyik oldalon se állást foglalni, csupán jó lenne némi nyugalom itt, közvetlenül a pirosvonalunk mellett.
elmúlt karácsonyok szelleme
@Csizmás Kond: A szabad világ nem engedhet az agresszornak. Hívják Hitlernek, vagy Putyinnak.

Mi van fosol? Félted tyúkszaros életed? Dugd vissza a fakardodat a fecske úszónadrágodba, fideszes kondatag.

www.termalfurdo.hu/images/cikk/2681/fecske_20140811160419.jpg
Németh István
Ez a barom állat biden adná az első csapást? és utána visszaadja magának? Ez pont jó >> szétlövi Newyorkest, aztán méregből Vashingtont! A Putyin biztos felajánlaná neki a világ béke-nagydíjat!
A volt Szovjet hatalom, miután rendesen lebomlott a barom nyugat menten prédaként tekintette magának! Ezért lett a Krim ügy, ezért az ukrán bel-zavar kívülről provokálva, ezért a román területre való nato (usa) település, terjeszkedés és Boszporusz, valamint a Fekete tenger földrészi eltévesztése, némi tengeralattjáró eltévedéssel! Szóval az orosz termőföld és föld kincsei kéne a nyugatnak, természetesen a hatalmas földterületekkel ahol népességi arány a világon a legkisebb! Megsúgom Sztálinnal nem cicomázhatna a nyugat > megette a hitleri aljasságot, DE nem nyelné le az újfajta usa-nato-Eu, hódítási manővereit! Bármennyire is egy totális hülyét - a bident - basztatják egy hülye lépés megtételére! Ez pont az usa-nak lenne végzetes lépés >> és ez az amit a seggfej bíden nem tud felfogni, és a pénzguruk meg a háttérben sűrűn köpködnek a tenyerükbe! RÁBASZNAK! Nem kicsit nagyon! Úgy bele gondolva Észak-Korea kihegyezte a rakétáit, Kína tudja módit, India az Arab-világ pláne, azt várják hogy hogyan tudják meghálálni a béke-fenntartók tevékenységét! Európa ezen belül a németek, a franciák és az angolok a belső viszonyaikkal nem tudnak mit csinálni, meg aztán ott vannak a migráns arabok - különben jól vannak!
Csizmás Kond
@elmúlt karácsonyok szelleme: Az a szabad világ amelyiket te vizionálod éppen az kavarja szart és az agressziót...csak ugye belülről nem őgy látszik ...és moderáld magad vagy huzz a picsába.
lusta
Egy kis untatás következik. Ha valaki ránéz egy történelmi térképre, nem találja Ukrajnát. A XVII. században (1686-Kis Oroszország) a lengyelek az oroszokkal megegyeztek és a kozák területek (A Dnyepertől keletre) orosz fennhatóság alá kerültek (Kis-Oroszorszá). Az Arany-Horda maradékát szétvervén, az oroszok bekebelezték a tatár területeket is Krímmel egyetemben. Az új területet pedig (a mai ukrán keleti területeket) elnevezték Új-Oroszországnak. Különböző adó és letelepedési kedvezményeket adott II. Katalin cárnő, aki mellesleg német volt. Valójában Ukrajna a cár megdöntésének köszönheti létrejöttét, de Krím nélkül. Krímet Hruscsov (ak maga is ukrán volt) egy átvodkázott éjkszaka után az ukránoknak adta. Akkoriban a nagy Szovjetunióban az ilyesmi nem volt gond és a kutyát sem érdekelte, mert minden Moszkvában dőlt el. A különböző viták során ezt a történelmi múltat mindenki elhallgatja.
Jött a rendszerváltás. Erről megint nem szívesen beszél senki sem, de a Vörös Hadsereg keleti országokból való kivonulásának egyik feltétele volt, hogy az így orosz fennhatóság nélkül maradt országok nem csatlakoznak a NATO-hoz. Mit láttak az oroszok? Nem csak hogy nem csatlakoznak, de aktívan részt is vesznek az oroszellenes NATO-megmozdulásokban. Erre nehéz legyinteni, de amikro már a régi birodalmi múlthoz tartozó országokat is a NATO-hoz akarják kötni (Grúzia, Ukrajna), ez már kiverte a biztosítékot náluk. Ehhez még hozzájött a nagy amerika-barát ukrán kormányzat, 3 miniszter is amerikai állampolgár, amely minden gazdasági tevékenységet amerikai érdekeknek vet alá. Itt jön a keleti rész. Krím. Szevasztopol a fekete-tengeri hadikikötője az oroszoknak, amelyet béreltek az oroszok az ukránoktól. Ezt fel akarta mondani az ukrán kormányzat. Erre léptek az oroszok. Viszavették, ami csak olyan nem egész 60 éve volt ukrán. Amiről nem nagyon szólnak a hírek, az az, hogy az ukrán politika, amely Krímet meg akarja fojtani. Ugyanis az ukránoktól függ az áram, a gáz, a víz és minden ellátás,...
csak úgy....
@Csizmás Kond: te egy nagyon buta macska...,inkább neked kéne a p.-be húznod ,kézenfogva a náladnál is butább @Németh István: ,pistivel!
Németh István
@elmúlt karácsonyok szelleme: persze gondolom a fejlett tekevényeiddel nem a szari-kari személyére gondoltál, @csak úgy...: sajnos annyira alávaló hülyék vagytok, egyébként és különben, hogy rátok egyszerűen nem érdemes még egy trottyot sem engedni, mert az is csak felesleges fáradtság!
A @lusta: kiváló tényleírása remélhetőleg kinyitja a csipás szemeket - ami sajnos nem nyitja fel a biden és a felbujtói szemét! Ez pedig az usa-nak kerül sokba! Igaz a világ is bele remeghet!
Csizmás Kond
@lusta: Csak annyit szeretnék megjegyezni hogy Hruscsov nem volt ukrán, ő az orosz birodalomban született Azért tartják egyesek Ukránnak mert van egy ugyanolyan nevű település Ukrajnában is.
lusta
igaz, az oroszok megépítették a kercsi szoros fölötti közúti és vasúti hidat, de a krími normalizáláshoz ez kevés. A legfontosabb dolog az élethez, az bizony a víz. Hiába beszél Shojgu az új 32 km-es vízvezetékről, amikor azt gyakorlatilag a hadsereg használja. A lakosságnak ez semmi. Az 1963-ban átadott dnyeperi Észak-krími Csatorna, amely a krími lakossági és mezőgazdasági vízellátást bisztosította egyszerűen lezárásra került. Az már csak hab a tortán, hogy 1990 óta az ukrán lakosság életszínvonala esett, míg a keleti területeken az oroszajkúak azt látják, hogy a határ másik oldalán meg nőtt. Ott, ahol a család és barát kapcsolatait határ választja el. És látja az okát is. Az oroszoknál az oligarchikus államban a GDP kb. 20%-a származik azoktól az oligarcháktól, akiket a politiaki vezetés nevez ki. Ukrajnában kb. 27% származikk az oligarcháktósl és az ukránoknál az oligarchák nevezik ki a politikusokat.
Mint látható, nem egyszerű a képlet. Ugyanakkor a nyelvtörvény miatt az orosz média és oktatás megszűnt. Na ez a gyakorlatban nem ment le az emberek torkán.
lusta
@Csizmás Kond: Микита Сергійович Хрущов, ukrán szegényparaszt családból származott. Az valóban úgy volt, hogy egy Kalinovka nevű faluban, az Orosz Birodalom részét képező Kurszki kormányzóságban született, de mindenütt megjegyezték, hogy ő bizony szovjet volt. Persze később.
kereső
@lusta: Az "untatáshoz" hozzá tartozik ez is!

"A Budapesti Memorandum elnevezésű nemzetközi szerződést 1994. december 5-én, Budapesten írták alá az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) itt megtartott konferenciáján. Az egyezmény biztonsági garanciákat nyújt az aláíró feleknek annak kapcsán, hogy Ukrajna csatlakozott a nukleáris fegyverek korlátozásáról szóló atomsorompó egyezményhez. A memorandumot eredetileg három atom-nagyhatalom, Oroszország, az Amerikai Egyesült Államok és az Egyesült Királyság írták alá. Később Kína és Franciaország is támogató nyilatkozatot adott ki.

A szerződés biztonsági garanciái Ukrajna, Fehéroroszország és Kazahsztán területi integritását vagy politikai függetlenségét érintő fenyegetés, illetve erőszak alkalmazása esetére vonatkoznak. Ukrajna ennek eredményeként 1994 és 1996 között leszerelte a világon a harmadik legnagyobbnak számító nukleáris fegyverarzenálját.

A 2014-es krími krízishelyzet kitörésekor az Egyesült Államok jelezte, hogy az orosz beavatkozás az Ukrajnának adott garanciákat szabályozó Budapesti Memorandum megszegésének minősül, és egyértelműen sérti Ukrajna szuverenitását és területi integritását."

Csak a történelmi hűség kedvéért.
Németh István
AZTÁN A MÁSÍÍÍÍK!!! Magyarországnak egyrészt mint nato tagnak, másrészt mint Eu. tagnak, harmadrészt mint független és a területi integritását veszélyeztető nemzetnek, fel kell szólítani az usa-t, hogy azonnal hagyja el Ukrajna területét és az Orosz területi intetegritását veszélyeztető határövezet minimálisan 500 kilóméteres körzetét - mint száraz födi, mint tengeri partszakaszait, és hagyja abba az agressziós törekvéseit!
ÉS!!! Ezt nem csupán az Magyar területek, magyarlakta övezetek, hanem az Európai nemzetállamok biztonsága okán kéri!
Minimum ennyivel hozzájárulva kell kinyilvánítani a háború ellenes álláspontját Magyarországnak! Végül is egy földrész biztonságát veszélyezteti egy idegen földrész hadi gépezetének idegen földön való állomásoztatása!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.