A háborús eseményeket rendszerint néhány civil is megpróbálja kihasználni arra, hogy kifossza a környékbeli házakat.

Vitalij Klicsko bejelentette: a helyszínen agyonlövik a fosztogatókat

Erről már több videó is került ki, ahogy ezeket a fosztogatókat elkapják és vallatják. Ám mára ennél súlyosabb bejelentést tett Kijev polgármestere az egykori világbajnok ökölvívó Klicsko.

A kijevi fosztogatókat a helyszínen lelövik

– jelentette be és tette közzé ma délelőtt Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
@KisTehen: Má megint baromkodsz marha. Ukrajnában "hadiállapot" van csütörtök reggel óta ( csütörtökön azt irtad estére vége a háborúnak). Hadiállapotban pedig egyes polgári jogok felfüggesztésre kerülnek az országok saját törvényei szerint. És mert x@r emberek mindenhol élnek, Klicsko polgármester elrettentés gyanánt üzent a fosztogatóknak. És már megbocsáss, de Te ezek szerint támogatod azokat, akik az elhagyott lakások értékeit fosztogatják, miközben a család egyik része éppen harcol az agresszorok ellen, a másik része meg menekül. Mert azzal vagy elfoglalva, hogy az Eu-ban nincs halálbüntetés. Moszkva jól fizet, még mindig???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
@Horizont: 12.31: Szerintem abban a hitben él, hogy nálunk lövik le a fosztogatókat.
Félti a teljes Fidesz vezérkart, a Doktorminiszterelnökúrral és famíliájával az élen. És a többit, folyamatosan a legalsó szintig. (sajnos, az a gond és a fidesz fegyvere, hogy a baloldal is adna munkát a kivégzőosztagnak) Még él benne a ""Causescu-érzés"".
tomsawyer - régről
Ahogyan a szabotőröknek, diverzánsnak kikiáltott embereket is a helyszínen agyonlövik. Ami roppant jogszerű, és teljesen EU-konform. Ha külső diverzáns, szarunk a Genfi Egyezményekre, ha belső szabotőr, szarunk a statáriális bíráskodásra.
A statáriális bíróság egyébként is azt jelenti, hogy bemondásra, ott helyben agyonlőjük azt, aki nem tetszik.
Azt nem értem, hogy ez a jogelvet miért nem harmonizálta még az EU?
Lehetne belőle egy direktíva.
Akik ennyire EU-konformak, azoknak nemcsak, hogy be kéne asap léptetni az EU-ba, de szerintem az EUB (Európai Unó Bírósága) minden tagját tőlük kéne jelölni és választani.
Amondó vagyok, ne várjunk holnapig. Ma vegyük fel őket, aztán írjuk át az EU jogrendszerét.
Pálinkás Pál
@KisTehen: ha lenne, a fidesz vezérkar már rég oszlásnak indult volna..
namihami
@KisTehen: 12.36: Csak olvastad a beírásomat vagy értetted is? Világosan leírtam benne (és tartom magam hozzá), hogy sajnos(!!!) ez a kategória, ha nem is orbáni méretben, de a baloldalon is megtalálható. És ez a ti szerencsétek és ez adja a médiátok kizárólagos híreit. Ettől lehet világgá kűrtölni, hogy ""na ugye, azok is lopnak"". Igen, de ha a mértékek és lehetőségek tárháza közötti különbséget zongorázni tudnám... . És ennek publikálása... Nincs csak jobb vagy bal korrupció. De ""országleggazdagabbgyerekkoribarátja"" és az is 4 év és a barát regnálása alatt, na, az csak a jobboldal sajátja.
tomsawyer - régről
Ennek semmi, de semmi köze a liberalizmushoz.
Pontosan az ellenkezője a liberalizmus.
Emmersson71
Helyes! Aztán fellógatni őket a villanyoszlopokra!
kereső
@KisTehen: Má megint baromkodsz marha. Ukrajnában "hadiállapot" van csütörtök reggel óta ( csütörtökön azt irtad estére vége a háborúnak). Hadiállapotban pedig egyes polgári jogok felfüggesztésre kerülnek az országok saját törvényei szerint. És mert x@r emberek mindenhol élnek, Klicsko polgármester elrettentés gyanánt üzent a fosztogatóknak. És már megbocsáss, de Te ezek szerint támogatod azokat, akik az elhagyott lakások értékeit fosztogatják, miközben a család egyik része éppen harcol az agresszorok ellen, a másik része meg menekül. Mert azzal vagy elfoglalva, hogy az Eu-ban nincs halálbüntetés. Moszkva jól fizet, még mindig???
peterkelemen
A háttérhatalmat kiszolgáló elit és a globális média propaganda, nagyon veszélyes játékba kezdtek, Oroszországgal szemben! >> www.napitema.com/2022/02/a-hatterhatalmat-kiszolgalo-globalis.html
tomsawyer - régről
Még annyit - bár tudom, hogy felesleges -, tennék hozzá az egészhez, amit ma összeömlengtem, tudom, hogy hiábavalóan, hogy:
"Emberek, nem vadak -
elmék vagyunk!"
Talán József Attila egyetlen embert meggyőz arról, hogy:
1. Agyonlőni azt, akit az út szélén találunk és szerintünk ránézésre diverzáns vagy fosztogató: nem helyes. Jogilag se. De emberileg se.
2. Elmék vagyunk, gondolkodjunk folyamatosan, mindig kritikusan.
3. Hagyjuk, hogy legyen ellenvéleménye a másiknak, hogy ne kis, hanem nagy amplitúdón mozogjanak a vélemények. A sok véleményből könnyebben születik gyors megoldás.
Galway
"Ándika! Akkor most nem megyünk Kijevbe!"
tomsawyer - régről
Na jó, még az Arany János nevű felhasználónk is hozzá szeretne szólni, itt jelentkezik és nyújtózkodik egy ideje a másik munkaállomásnál, úgyhogy adjunk neki egy lehetőséget a véleménye kifejtésére:
"Legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben,
Ember lenni mindég, minden körülményben."
Galway
@tomsawyer - régről: Valami visszatartó erő azért nem árt, és ha a gyenge testalkatú, alacsony Klicsko polgármester kéri őket szépen, hátha hat...! Jöhetnek a fosztogatók az ellenvéleményükkel.
Istenakinincsen
@KisTehen: ma, 12:33 Ezt irtad:" tévedsz, nem mások a szabályok ... túl sok orosz filmet néztél"
Tényleg???Az orosz tankosra(aki átgázolt az autóson) nem vonatkoznak a szabályok?
Vagy ezek olyan szabályok mint az itthoniak,amiket nem mindenkinek kell betartaniuk?
tomsawyer - régről
Jogállamban azért nem fenyegetünk azonnali agyonlövéssel embereket - akik bármilyen bűncselekményt követnek le - mert ha mi nem is akarjuk ezt véghezvinni, lesz, aki majd akarja és megteszi. És miután megtette, ránk hivatkozik, mivel mi elvileg vezetők vagyunk.
Az emberi jogok közül az élethez- és emberi méltósághoz való jog belső magja háborús vészhelyzetben sem korlátozható. Magyarul: akkor se lőhetsz le valakit az utcán, mert neked nem tetszik a képe és úgy gondolod, hogy diverzáns.
Ha külföldi katona az illető (de nem támad rád), akkor azért nem, mert vonatkozik rá a nemzetközi jog.
Ha belföldi az illető, akkor meg azért nem, mert jogállam vagy és ha statáriumot hirdettél, akkor statáriális bíróság elé kell állítani.
Ha a katona letette a fegyvert, nem térdeltetheted le és lőheted tarkón.
Erre nem hívhatsz fel, mert a szólásszabadságod, mint alapjog (a véleménynyilvánítási szabadság egyik összetevője), viszont nem korlátozhatatlan alapjog (ellentétben az élethez- és emberi méltósághoz való joggal), hanem van korlátja. Egy másik alapjog érvényesülése. Más alapjogának kárára nem gyakorolhatod, nem gyakorolhatod úgy, hogy sérts a másikat a jogának gyakorlásában vagy akadályozd. Összeütközés esetén az erősebb alapjog kerül ki győztesen, illetve addig gyakorolható a jog, amíg a másik joga nem csorbul a szükséges mértéken túl.
Leegyszerűsítve: nem, nem hívhatsz fel ilyesmire és nem mondhatod, mert olyan, mintha bátorítanád a hülyéket vagy jóváhagynád, hogy kinyírjanak embereket, és mivel a szavad számít, mert vezetsz egy várost, így a jóváhagyásoddal meg is teszik.
Istenakinincsen
@KisTehen: Nem.
A szabályokat akartam összemosni.
Amelyeket betartatnak a kormánypártok az ellenzékkel,de rájuk nem vonatkoznak.
kotos
@Istenakinincsen: Már milliószor megjelent napok óta, hogy 1. nem tank volt, 2. nem orosz.
teuton
@tomsawyer - régről: Menj Kievbe okoskodni!
tomsawyer - régről
@teuton: Óh, majd' elfeledtem, jó már, hogy emlékeztetsz, hálás vagyok érte! Hogy köszönjem meg, nem is tudom.
Mindég jönnek a váratlan ötletbetörések - bár egyre ritkábban már egyébként ebbe a sekélyes pocsolya-országban - és olyankor kiesik a valóság. A tények elsikkadnak. A rideg racionalitás ugyanis az, hogy ez az ország hísoviniszta, szexista, paternalista faszokból áll.
Ahol kettős mérce uralkodik, ahol a nők csak a körömlakkozásról írhatnak bármit. Ahol basznak - mindkét politikai oldal minden egyes tagja, támogatója és trollja - a véleménynyilvánítási szabadságra, viszont úgy tesznek, - mindkét politikai oldal minden egyes tagja, támogatója és trollja - mintha annak védelmezői lennének. Ahol egyetlen kommented alapján szekértáborba akarnak sorolni, mert képtelenség, hogy középen állj.
Jó, hogy erre emlékeztettél, majdnem elfeledtem.
Ebben az országban ez a divat. Ha egy férfi írja le, az őrületes észkombájn, milyen agya van, te jó ég, egy politikai e-lem-ző, sőt: E-LEM-ZŐ! (Mert az pl. csak és kizárólag férfi lehet.)
Ha egy nő írja le: mit okoskodik itt, még nokedlit se tud szaggatni! Foglalkozzon a bikinivonala szőrtelenítésével!
Ebben az országban olyan arca van az újságírónak (tisztelet a kivételnek), mint a Csomolungma. Elférni nem tudsz a pökhendiségüktől. Ebben az országban levegőt nem vehetsz ha nő vagy, csak egy fasz vagy faszok engedélyével. Ha méltóztatnak engedélyezni, hogy szuszogj, akkor szívhatod az ájert. Itt "megengedik", hogy írj egy sort vagy "nem engedik meg" egyesek. És utóbbi esetben 10 évig üldöznek és baszogatnak, mindent feltörve, míg a roppant liberáldemokrata újságírók és mindenki más ezt behunyt szemmel nézi, de sír-rí ha a Pegazust ellene vetik be. Kurva jó ebben az országban élni egy nőnek, dehogy megyek Kijevbe, amikor itt aranyéletem van!
Szóval köszönöm neked, te drága jó ember ezerszer is, hogy erre emlékeztettél. Mert eszemben nincs elfelejteni. Gyere máskor is, jót beszélgettünk. Van még mondanivalóm, inspirálj!
tomsawyer - régről
Remélem, nem fog tetszeni egyeseknek, mert rohadtul, kurvára azért írtam. És van még mondanivalóm, 10 éve érik bennem, és már nagyon kikívánkozik.
tomsawyer - régről
@teuton: Bocs, ebbe=ebbeN. Amikor jön az "ötletbetörés", akkor túl gyorsan írok és néha az "n"-t nem ütöm, de TUDOM, hogy "ebben".
Ámde várjá' csak! Mindjárt jön az a fasz, és beírja - pocsék helyesírással természetesen -, hogy minő szar helyesírás mán' ez.
A jóstehetségem - az olyan női dolog, lásd Kasszandrát - aztán méltán híres.
kereső
@tomsawyer - régről: 11:15 : ))))))))))))))) irjál csak!
tomsawyer - régről
@teuton: Inspirálj még! Régen jól kezeltem az inspirálókat, ma meg így kezelem az inspirálókat, szerintem még mindig túl kedves vagyok. Ahhoz képest, amit velem műveltetek.
És annyi a mondanivalóm, hogy a tárhelykapacitás nem elég az oldalon. Rohadtul kikívánkozik belőlem a dolog, mert 10 éve tartogatom.
Segítek, hogy mit írj erre, mert ezt is - Kasszandra tudod - előre tudom.
1. Fordulj pszichiáterhez (pszichológushoz).
2. Nekem ehhez semmi közöm se volt.
3. Nem tudom, miről írsz.
Így legyen ötösöm a lottón.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.