Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijelentette egy csütörtök hajnalban megjelent videoüzenetében: az ukrán nép "meghiúsította Oroszország álnok tervét", hogy megszállja országát, és büszke az ukránok hősies ellenállására.

Zelenszkij: Megállítottuk őket
Fotó: Telegram

“Meghiúsítottuk az ellenség tervét, amelyet évek óta népünk, országunk iránti gyűlöletből szőtt. Megállítottuk őket. Békére itt nem lelhetnek, egy percnyi nyugalmuk sem lesz, de élelmük sem”

– mondta az elnök a néphez intézett üzenetben, amely Telegram-fiókjában jelent meg.

Arról nem beszélt, hogy az orosz hadsereg milyen városokat foglalt már el. “Ha valahova sikerült is betörniük, nem lesznek ott sokáig, mert kiűzzük őket” – jelentette ki, hozzátéve, hogy a harcok meg fogják tépázni az orosz katonák morálját.

“Ők nem egy szuperhatalom harcosai, hanem megtévesztett és kihasznált gyerekek”

– mondta. Állítása szerint az orosz hadsereg embervesztesége elérte a 9000 főt.

Az orosz védelmi minisztérium szerdai közlése szerint Oroszország vesztesége 500 fő, Ukrajnáé pedig 2870 volt akkor.

Forrás: MTI, BBC

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
@verőce21: Nem a globalogazdi kegyét keresi, hanem a szabadságot. Tudod a gazdád is azt mondta valaha, hogy az olaj (gáz) ugyan keletről érkezik, de a szabadság nyugatról. Ez azóta is érvényes, csak orbánból közben aljas hazaáruló lett.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Peller Anikó
@simmering73: 21:01, nem de még van esély rá.
JAJMÁR
Mindkét fél a maga javára formálja a médiát. Ami bizonyos, azok a tények. A támadó az agresszor, és nincs semmi keresnivalója idegen földön. Még akkor sem, ha a múltban közösek a gyökereik. A megtámadott a hazáját védi.
A hazáját védő hősként hal meg.
A támadó zsoldosként. Fosztogatóként. Mindhiába a győzelmük, ott békére nem számíthatnak, a hazáját védők folyton lázadnak. Az agresszor Kivonulni nem mer, maradni meg nem tud. Ez az ördögi kör megfojtja őket. Putyin... elbacta!
Németh István
@durbincs: @Peller Anikó: @JAJMÁR: Ukrajna nem független állam! Egy területi egység Oroszországon belül olyan mint nálunk pl. Baranya megye, amelynek megyeszékhelye Pécs! Az hogy több nemzetiségi körzetre oszlik, ne tévesszen meg senkit, hisz hatalmas terület! Aztán erre a hatalmas területre fáj a foga az usa -nato-eu (német-francia-skandináv vonalú) vezetésnek ide társulnak a brittek is! 1990 -91 óta mód lett volna önálló nemzetté válni, de fontosabb volt a leválás után szétlopni az államkasszát és szépen eladósítani magukat a mindenre kapható különösen a kelet -európai/nyugat-ázsiai kincsekre éhes nyugat által! Amikor a nyugat a biden moslék kezdte benyújtani a számlát akkor beütött a krakk> az OROSZ MACI nem szeretve azt ha bajszát húzogatják azt mondotta volt!!! > ácsi nincs katonai támaszpont építése az orosz határok, a krimi félsziget területén, és nincs energia az atomerőművektől nyugat fele, meg gáz sem és olaj sem! A moslék ukránok meg elkezdték nyírni az echte orosz lakósságot, akinek a megvédése az OROSZ MACI KÖTELESSÉGE! Amit a sajtó és ti csináltok a félreinformáltság okán az maga az agresszió, a nemzetek, de a világ háborúba sodrása!! Szégyelljétek magatokat az egyre növekvő számú megvezetett ukrán és a saját nemzetét védő orosz áldozatok végett is! A főgyilkos az usa-eu-ukrán korrupt moslék vezetés, az aljas politikai hazugságok terjesztésével is!
Németh István
a zelenszkíj a főbohóc, valószínű, hogy azt hiszi a világi cirkusz porondján szerepel a bohóctársaival >> gondolom hamarosan rájönnek, hogy egy moslék aljas seggfej a tolvaj, korrupt klicsó és társai vezetőivel együtt!
Rockxy
" orosz hadsereg embervesztesége elérte a 9000 főt"
múlt héten még 10ezer volt.
azóta sikerült feltámadni a többieknek.
CsipkeRózsa
@Rockxy: 18:47

Ez a cikk márc. 3.-án íródott.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.