Eddig többnyire igazolta a valóság azokat az amerikai hírszerzési jelentéseket, amik minden héten kiszivárognak vagy nyilvánosan közlik őket Washingtonban.

Putyint átverte a hadvezetés – hatalmas feszültség az elnök körül

Collins szerint Vlagyimir Putyin orosz elnököt félrevezette az orosz hadvezetés arról, hogyan mehet végbe, illetve hogyan áll az ukrajnai hadjárat. Ez pedig folyamatos feszültséget okoz az államfő és a hadügy vezetése között.

Amit sok szakértő mond már a háború eleje óta, igazolja mindezt:

hogy a hadvezetés se meri elmondani az igazat Putyinnak, ahogy például azt sem, hogy sorkatonákat vetettek be.

Rengeteg nem igazolható információ szól a háború eleje óta arról, hogy Putyin abszolút rosszul mérte fel az erőviszonyokat, az orosz hadsereg általános állapotát, az ukrán ellenállást valamint a fegyvereik minőségét és mennyiségét illetően. Továbbá azt is, hogy Európa összezár majd az ukránok mellett.

Ennek oka az az információs buborék lehet, amiben él, hogy csak néhány hírszerzési és erőszakszervezeti embert enged magához közel, ám a jelek szerint ők se merik a szomorú valóságot feltárni előtte.

Forrás: 24.hu

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Putyin diktátor is olyan álomvilágban él, amilyen álmodott, és az emberei a kívánsága szerinti világot vetítik eléje. A valóság aztán majd felébreszti a gyanakvását, és az sokba, esetenként az életébe kerül majd némelyik kipécézett emberének. Régen a jégcsákány járta a hitehagyottaknak, nemrég még a dioxin volt az ételízesítő az ukrán vezetőnek, ha beépítettek egy orosz szakácsot a környezetébe, manapság pedig a novicsok a divat, ha kiszál a buliból az alattvaló. Akkor még jobban jár, ha csak simán agyonlövik a lépcsőházában, vagy ha a kukásautó takarja a kamrát, amikor végeznek a bírálójával.
Egyet vitathatatlanul elért Putyin, ha voltak kétségei az egységes ukrán nemzet létéről, a háborújával biztos lehet, hogy most megteremtette azt. A mi vezetőinknek pedig szégyene, és a világ normális fele is így látja, hogy sunyi, gerinctelen támogatója ennek az őrületnek Orbán.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
justhpeter
Putyin régóta a maga keltette álomvilágban él, ahol ráadásul még cár is szeretne lenni. Veszélyes kapcsolat ez a valósággal.
RonaGyuri
@RonaGyuri: Pedig nem is csippentett hozzá

A birkái helyesen értelmezik a csűrdöngölő pávatánc lényegét

Ha nem a létezésünkről lenne szó azt is mondhatnám, hogy mókás dolog nézni azt a pularizmust, ami Orbán, illetve ártunk és qurmányunk, valamint az általa irányított - kézi vezérelt - közmédia hangneme és mondókája között érzékelhető. Mármint az orosz invázió kapcsán, benne kiemelten Putyin szerepével. Sok a süket duma, de az az igazság, hogy
images.app.goo.gl/pwVz8o3GgqoDnUPR7
kikandikál mögüle a rögvalóság. Legalább is a világ számára és – s ez alapvetően meglepő is lehetne – a hívek számára is kezd egyértelművé válni.
Ami a világot illeti a művelt Nyugat meglehetősen egyértelműen fogalmaz. Pl. a cnn.com: „Orban's juggling act with Putin and Europe faces a key test” című írása, mely többek között úgy fogalmazott, hogy: „In reality, Orbán, Putin's closest ally in the EU, has never been neutral when it comes to Russia.”, ami – igaz udvarias formában – lényegében Putyin pincsije jelentésű!
Mielőtt Wazze azt mondanád, hogy ezt a CNN mondja, el kell áruljam, hogy másik is így látják, szinte mindenki. Sőt, igen sőt! Orbán hívei is így vélekednek!
A Medián a napokban egy felmérés során nemcsak a szavazók várható cselekedeteire (mit tesznek vasárnap), de a véleményükre is rákérdezett. Arról, érdeklődtek, hogy: „indokoltnak tartja-e Putyin invázióját? ”!
Az eredmény: A Fidesz szavazok között: „Szavazói között többségben vannak azok, akik támogatják az orosz diktátor ukrajnai invázióját”! =))
csipetke
Azt kubatov elszólásából tudjuk,hogy orbán nem ért a technikához, számítógéphez, de azért nyilván van okostelója, a fészbuk, meg ilyen-olyan oldalához nyilván van egy csicska,aki kezeli. De putyin nem használ számítógépet,és nincs mobiltelefonja. A mostani helyzetben ez számára sz@r ügy, mert csak az az infó jut el hozzá,amennyit az emberei elmondanak neki, viszont ahogy olvasni, putyin már ott tart,ahol anno Sztálin,akinek rossz híreket nem szabadott elmondani. A luxus atombunkerjébe,ahova gyáva féregként bebújt, nemigen jutnak el valós infók. Az ételkóstolója egy gyerekkori barátja,akiben megbízik,és ott él vele. Miféle élet lehet ez, amikor hiába vagy a világ egyik leggazdagabb embere, de nem mehetsz emberek közé,mert valaki fejbelő, hiába van nyócvanyóc testőre. Sz@r lehet
csipetke
@csipetke: 06:56 Egy nemzetközi jogász nyilatkozta,hogyha elítélik putyint, és az embereit,akik ezekben a háborús műveletekben részt vettek,nem kell,hogy megjelenjenek a hágai bíróságon,a jelenlétük nélkül is meglesz a büntetés, nem utazhatnak majd a világban kedvük szerint,mert ha olyan országba utaznak,ahl a büntetésük érvényes,azonnal letartóztatják őket,és kezdhetik a börtönbüntetésüket.
Dr. Proktor
@nezelodo: Ezt már iamerjük a történelmünkből, így lett nálunk is egy disznóból százezer - a jelentésekben...
kissé felnőttem
@nezelodo: Sztalin evtársnak sem lehetett se a valóságot se ellent mondani orosz örökség pl magyarország meg az április 4 ugye? 18-án még lőtek és a papok meg temettek, na meg a német páncélos alakulat NAplója 16-17-18 án tett bejegyzései ? akkor de ápr. 4 maradt a KAMU

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.