Oroszország azt tervezi, hogy a közeljövőben „annektálja” Ukrajna két, a háború által megviselt keleti régióját – közölte az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) amerikai nagykövete.

Washingtonban újságíróknak nyilatkozva Michael Carpenter elmondta: „A legfrissebb jelentések alapján úgy véljük, hogy Oroszország megpróbálja majd elcsatolni a Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságot.

Jelentések szerint Oroszország két ukrajnai régiót tervez elcsatolni

Séta Ukrajna Donbasz régiójában Szeverodonyeckben árpilis 13-án – Fotó: RONALDO SCHEMIDT / AFP

„A jelentések szerint Oroszország azt tervezi, hogy valamikor május közepén népszavazást szervez a csatlakozásról”.

Az év elején Vlagyimir Putyin orosz elnök bejelentette, hogy elismeri a két szakadár régió függetlenségét. De ez nem elég az oroszoknak, ugyanis egy ideig sokat lehetett hallani arról, hogy a dél-ukrajnai Herszonban is hasonló álnépszavazásra készülhetnek, ugyanakkor hozzá kell tenni, hogy ebben a régióban az oroszok támogatottsága lényegesen alacsonyabb, mint a két szakadár államban, így a világ többi része számára tervezett előadás sikere itt kérdéses volt, úgyhogy inkább a népszavazás nélküli annexió mellett döntöttek.

Forrás: HVG.hu

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Shikari
Felszámolni, ezt az eddig nem is létező kreatúrát és visszacsatolni minden részét, ahonnan ellopták a hohol támogató felforgatók!

Ukrajna- véged! Putyin a győztes!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nezelodo
Istenem, hogy kik és mi mindenre használhatják a népszavazás intézményét!? Lehet, annyira demokratikus lesz a voksolás, hogy ott is majd fényképpel kell igazolni, hogy miként szavazott, mint a borsodi dakotáknál?
Shikari
Felszámolni, ezt az eddig nem is létező kreatúrát és visszacsatolni minden részét, ahonnan ellopták a hohol támogató felforgatók!

Ukrajna- véged! Putyin a győztes!
ómió
Mint nagyhatalom, az övéiket képesek is elkülöníteni!
kereső
@Shikari: A legutóbbi népszavazás 110%-os volt. Most sem lehet kevesebb!
Shikari
@kereső: Ma különösen humoros vagy!
nezelodo
@kereső: Elég lesz a MIkola féle Hazafias Népfront a választásokon mindig elért 98,8 %-os győzelme is. Kb ilyen arányban választották be a Veszprém Megyei Pártbizottság tagjai közé a nyolcvanas években az öreg Orbánt is, pedig akkor már nem volt olyan nagy dicsőség a Papp János féle "elithez" tartozni. Csúnya szeplő volt a megyei főisten orcáján, hogy a választási riválisa a közös üdülésük idején tarkón lőtte magát.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.