A Gazprom szóvivője hozzátette, hogy az orosz áramoltatási rendszer alapján technológiailag lehetetlen a tranzitmennyiségeket a szudzsai gázmérő állomásra áthelyezni, ahogyan azt az ukrán fél javasolja – írja az MTI.

Az Ukránok bejelentették: elzárják a gázt – megszólalt a Gazprom
Kép: Pixabay

A Naftohaz Ukrajini arról is értesítette a Gazpromot, hogy amennyiben az orosz oldalról folytatódik a szohranivkai állomásra történő gázszállítás, az ukrán gázszállító rendszer kilépési pontjain a mennyiségek ennek megfelelően csökkennek.

A Gazprom ezzel kapcsolatban közölte, hogy nem kapott megerősítést a vis maior körülményeiről, és nem látja akadályát annak, hogy a munkát a korábbi rendszerben folytassa.

Kuprijanov hangsúlyozta, hogy a Gazprom maradéktalanul eleget tesz az európai fogyasztókkal szembeni valamennyi kötelezettségének, és a szerződésnek megfelelően szállít tranzitgázt, a tranzitszolgáltatásokért pedig maradéktalanul fizet. Mint mondta, az ukrán szakemberek továbbra is nyugodtan dolgozhatnak a szohranivkai és a novopszkovi kompresszorállomásokon.

A szohranivkai tranzit teljes mértékben biztosított, nem volt és nincs panasz a partnerek részéről

– mondta a Gazprom szóvivője.

Forrás: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Virág Árpád
Sebaj! Akkor megy a légierő!!!

hu.wikipedia.org/wiki/Orosz_Légierő

Lesz tüzijáték végig Ukrajnán, nem csak a vezeték mentén!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
percsi
Az oroszok február óta fenyegetnek, hogy elzárják a gázcsapokat.

Május 12.
Azért zárt le Ukrajna egy gázcsapott, mert lopkodják az oroszok a gázt, és nekik nincs ellenőrzési lehetőségük, amig nincs, addig gáz sincs ezen az állomáson keresztül. Ez viszont érthető:
Szerdán leállt a gázszállítás a szohranyivkai mérőállomáson keresztül, a Reuters most azt írja, hogy Ukrajna addig nem nyitja meg újra az Oroszországból Európába vezető gáztranzit útvonalat, amíg Kijev nem szerzi meg a vezetékrendszer feletti teljes ellenőrzést, közölte a GTSOU üzemeltető cég vezetője csütörtökön a Reuters hírügynökséggel.
A vállalat kedden az Oroszország által támogatott szeparatisták által elkövetett gázlopások miatt kialakult helyzetet vis maiornak nyilvánította, emiatt jelenleg nem érkezik orosz gáz ...
www.portfolio.hu/uzlet/20220512/ukrajna-nem-nyitja-ki-a-gazcsapot-tovabbra-sem-jon-orosz-gaz-europaba-egy-fontos-vezeteken-keresztul-544575
**************
MÁJUS 11
Ukrajna elzárt egy orosz kézre került gázcsapot
Az ukrán üzemeltető közölte, hogy jelenleg nem tud operatív és technológiai ellenőrzést végezni az orosz erők által elfoglalt területeken található egyéb, a gázszállításhoz szükséges eszközök felett...
Kijev jelezte: az európai partnerekkel szemben fennálló tranzitkötelezettségek teljesítése érdekében a gázt a Szudzsa csomóponton át szállítják.
magyarnarancs.hu/kulpol/ukrajna-elzart-egy-orosz-kezre-kerult-gazcsapot-248695
************
március 2.
„Ha leállítják a gázszállítást, a következő három-négy év kínkeserves lehet Európának, de az oroszoknak viszont pusztító”
168.hu/penz/gazszallitas-oroszorszag-magyarorszag-ukrajna-europa-gazprom-rezsicsokkentes-energia-aremelkedes-228150
verőce21
"...amíg Kijev nem szerzi meg a vezetékrendszer feletti teljes ellenőrzést..." - már mindkét harcoló félnek a háború elhúzódása a célja...!

A gabonát vajon hogyan és ki fogja kilopni Ukrajnából...? :)
durbincs
@verőce21: Lehet a fegyverszálitó gépek ? Űresen csak má nem mennek haza ? Mert drága lett ám a Repp benzin is ? ?
durbincs
@Horizont: Akkor csak elfogyott a bányarúzs ? Ótvar ? Az a Denevérből, hidegen sajtolt ?
durbincs
csak húgy...: attól csak mert maga a szájába vizel ? gondolja , normális ?
durbincs
@Pálinkás Pál: Palika mutkor meg má gazdasági szakértő is ? az isten áldja má meg ? de 5 elemivel ? és 50Iq-val ? Palika ! mert@Baker: @justhpeter: @simmering73: Bezzeg Tahó ,@jesz: @Uriel:? is kispisis ,,?
@csak húgy...: attól csak mert maga a szájába vizel ? gondolja , normális ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.