A Gazprom szóvivője hozzátette, hogy az orosz áramoltatási rendszer alapján technológiailag lehetetlen a tranzitmennyiségeket a szudzsai gázmérő állomásra áthelyezni, ahogyan azt az ukrán fél javasolja – írja az MTI.

Az Ukránok bejelentették: elzárják a gázt – megszólalt a Gazprom
Kép: Pixabay

A Naftohaz Ukrajini arról is értesítette a Gazpromot, hogy amennyiben az orosz oldalról folytatódik a szohranivkai állomásra történő gázszállítás, az ukrán gázszállító rendszer kilépési pontjain a mennyiségek ennek megfelelően csökkennek.

A Gazprom ezzel kapcsolatban közölte, hogy nem kapott megerősítést a vis maior körülményeiről, és nem látja akadályát annak, hogy a munkát a korábbi rendszerben folytassa.

Kuprijanov hangsúlyozta, hogy a Gazprom maradéktalanul eleget tesz az európai fogyasztókkal szembeni valamennyi kötelezettségének, és a szerződésnek megfelelően szállít tranzitgázt, a tranzitszolgáltatásokért pedig maradéktalanul fizet. Mint mondta, az ukrán szakemberek továbbra is nyugodtan dolgozhatnak a szohranivkai és a novopszkovi kompresszorállomásokon.

A szohranivkai tranzit teljes mértékben biztosított, nem volt és nincs panasz a partnerek részéről

– mondta a Gazprom szóvivője.

Forrás: MTI

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Virág Árpád
Sebaj! Akkor megy a légierő!!!

hu.wikipedia.org/wiki/Orosz_Légierő

Lesz tüzijáték végig Ukrajnán, nem csak a vezeték mentén!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Németh István
Tetszenek tudni olvasni??? nem az oroszok zárják el a gázt (majd az olajat is) hanem az ukránok,KIK BASZNAK KI A németekkel és Európával nem az ukránok? hogy tetszenek eztet mondani! Miért nem tudnak az ukránok és az őket támogatók megdögleni! Pedig ez KÖZAKARAT!!!
Németh István
Az ukránok igy is szemetek, úgy is szemetek ab ovo mindenhogyan szemetek!
nemkati
@Szevasztok: Áháááááá.
Nem teccik.
percsi
Az oroszok február óta fenyegetnek, hogy elzárják a gázcsapokat.

Május 12.
Azért zárt le Ukrajna egy gázcsapott, mert lopkodják az oroszok a gázt, és nekik nincs ellenőrzési lehetőségük, amig nincs, addig gáz sincs ezen az állomáson keresztül. Ez viszont érthető:
Szerdán leállt a gázszállítás a szohranyivkai mérőállomáson keresztül, a Reuters most azt írja, hogy Ukrajna addig nem nyitja meg újra az Oroszországból Európába vezető gáztranzit útvonalat, amíg Kijev nem szerzi meg a vezetékrendszer feletti teljes ellenőrzést, közölte a GTSOU üzemeltető cég vezetője csütörtökön a Reuters hírügynökséggel.
A vállalat kedden az Oroszország által támogatott szeparatisták által elkövetett gázlopások miatt kialakult helyzetet vis maiornak nyilvánította, emiatt jelenleg nem érkezik orosz gáz ...
www.portfolio.hu/uzlet/20220512/ukrajna-nem-nyitja-ki-a-gazcsapot-tovabbra-sem-jon-orosz-gaz-europaba-egy-fontos-vezeteken-keresztul-544575
**************
MÁJUS 11
Ukrajna elzárt egy orosz kézre került gázcsapot
Az ukrán üzemeltető közölte, hogy jelenleg nem tud operatív és technológiai ellenőrzést végezni az orosz erők által elfoglalt területeken található egyéb, a gázszállításhoz szükséges eszközök felett...
Kijev jelezte: az európai partnerekkel szemben fennálló tranzitkötelezettségek teljesítése érdekében a gázt a Szudzsa csomóponton át szállítják.
magyarnarancs.hu/kulpol/ukrajna-elzart-egy-orosz-kezre-kerult-gazcsapot-248695
************
március 2.
„Ha leállítják a gázszállítást, a következő három-négy év kínkeserves lehet Európának, de az oroszoknak viszont pusztító”
168.hu/penz/gazszallitas-oroszorszag-magyarorszag-ukrajna-europa-gazprom-rezsicsokkentes-energia-aremelkedes-228150
verőce21
"...amíg Kijev nem szerzi meg a vezetékrendszer feletti teljes ellenőrzést..." - már mindkét harcoló félnek a háború elhúzódása a célja...!

A gabonát vajon hogyan és ki fogja kilopni Ukrajnából...? :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.