A Gazprom szóvivője hozzátette, hogy az orosz áramoltatási rendszer alapján technológiailag lehetetlen a tranzitmennyiségeket a szudzsai gázmérő állomásra áthelyezni, ahogyan azt az ukrán fél javasolja – írja az MTI.

Az Ukránok bejelentették: elzárják a gázt – megszólalt a Gazprom
Kép: Pixabay

A Naftohaz Ukrajini arról is értesítette a Gazpromot, hogy amennyiben az orosz oldalról folytatódik a szohranivkai állomásra történő gázszállítás, az ukrán gázszállító rendszer kilépési pontjain a mennyiségek ennek megfelelően csökkennek.

A Gazprom ezzel kapcsolatban közölte, hogy nem kapott megerősítést a vis maior körülményeiről, és nem látja akadályát annak, hogy a munkát a korábbi rendszerben folytassa.

Kuprijanov hangsúlyozta, hogy a Gazprom maradéktalanul eleget tesz az európai fogyasztókkal szembeni valamennyi kötelezettségének, és a szerződésnek megfelelően szállít tranzitgázt, a tranzitszolgáltatásokért pedig maradéktalanul fizet. Mint mondta, az ukrán szakemberek továbbra is nyugodtan dolgozhatnak a szohranivkai és a novopszkovi kompresszorállomásokon.

A szohranivkai tranzit teljes mértékben biztosított, nem volt és nincs panasz a partnerek részéről

– mondta a Gazprom szóvivője.

Forrás: MTI

31 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Virág Árpád
Sebaj! Akkor megy a légierő!!!

hu.wikipedia.org/wiki/Orosz_Légierő

Lesz tüzijáték végig Ukrajnán, nem csak a vezeték mentén!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Virág Árpád
Sebaj! Akkor megy a légierő!!!

hu.wikipedia.org/wiki/Orosz_Légierő

Lesz tüzijáték végig Ukrajnán, nem csak a vezeték mentén!
Toller Béla
Azt ugye nem gondolja a putty, hogy működő infrastruktúrát fog tudni rabolni a patkóban ? Felperzselt földet talál majd, már most készítheti az uzsonnás zacsikat ! Végtére is, jól jár, nem kell tranzitdíjat fizetnie tovább !
sokanvagyunk
Az ukránok megoldják Európa dilemmáját.
Szevasztok
Elnézést. Ursula Von der Leyen, lyke dis.
Béla333
Köszönjük meg a pávatáncosunknak az évtizedes sikeres kacsázást...
rokker33
Buzi ukránok mi jogon zárják el a gázt, mikor Oroszország folyamatosan küldi Európa felé! ?? Dobjanak egy bombát rájuk had dögöljön meg az összes szőrös talpú geci! Ezeket nem kell sajnálni az első perctől megvan játszva és zelenszkij a fő bohóc!
nemkati
@Szevasztok: ez mit jelent: lyke dis?
KisTehen
várom az újságcikkeket, hogy orbán már 2 éve tudott putyin terveiről és ezért rakatta át az orosz gáz szállítását az ukrajnát elkerülő szerb vezetékre

HAHAHAHAHA
KisTehen
@sokanvagyunk: maradhatnánk is ennyinél
Németh István
Az ukránok kiakarnak baszni a velük jót tevő Európával az usa -soros moslék felbujtás okán! Ezt az eu vezetése nem akarja észrevenni!
Az ukránoknak fingjuk nincs a technológiához, amelyet az oroszok kialakítottak! Ki lehet váltani mindent, de ahhoz több állomás kerülővezetékkel kiiktatott rendszerét kell biztosítani ez kb és minimum 3 év! Addig akarja a moslék usa-soros-ukrán eu. vezetés irtani az urkránokat, az oroszokat, tönkre vágni Európát!!! szívességet téve a moslék pénzguruknak!? legyen eszetek basszátok meg az anyátokat! barom állat here népség! Akiknél a gondolkozás rébusz!!!@Béla333: @KisTehen: az irtást kezdjük el nálad te barom!@sokanvagyunk: @Szevasztok: a józan ész benneteket is elhagyott!?
KisTehen
@Németh István: igen, az ukránok elkezdték még jobban kavarni a szart, de ettől még az vagy :)
jesz
az ukránok feleslegesen, sőt bátran kezdték el rángatni az oroszlán bajszát...a gázt fogadó országod vétlenek a konfliktusban, tehát őket kizárni a létkérdést jelentő orosz gázhoz jutásból igencsak gusztustalan tett...még akkor is, ha ők szenvednek az orosz agressziótól...
...nekünk semmi közünk hozzá...sőt...a többszázezer ukrajnából menekült polgárt segítünk így-úgy a bajában..szóval ez a gázelzárás nem az ukrán barátság felé sodorja a szenvedő országokat
csak úgy....
@KisTehen: illik lehülyézni az efftársadat? :)
m73
@csak úgy...: Alig várom már,hogy a fidesz csicskák mikor esnek egymásnak:-).
csak úgy....
@KisTehen: a pistitek ? :) remélem nem jár úgy mint rajk..
KisTehen
@csak úgy...: nem látok bele a balosok fejébe
csak úgy....
@KisTehen: ha még az orbánt éltetö szélsö jobb hülye fejét említetted volna...,persze ti pistivel ugyan az a kategória!
Németh István
Tetszenek tudni olvasni??? nem az oroszok zárják el a gázt (majd az olajat is) hanem az ukránok,KIK BASZNAK KI A németekkel és Európával nem az ukránok? hogy tetszenek eztet mondani! Miért nem tudnak az ukránok és az őket támogatók megdögleni! Pedig ez KÖZAKARAT!!!
Németh István
Az ukránok igy is szemetek, úgy is szemetek ab ovo mindenhogyan szemetek!
nemkati
@Szevasztok: Áháááááá.
Nem teccik.
percsi
Az oroszok február óta fenyegetnek, hogy elzárják a gázcsapokat.

Május 12.
Azért zárt le Ukrajna egy gázcsapott, mert lopkodják az oroszok a gázt, és nekik nincs ellenőrzési lehetőségük, amig nincs, addig gáz sincs ezen az állomáson keresztül. Ez viszont érthető:
Szerdán leállt a gázszállítás a szohranyivkai mérőállomáson keresztül, a Reuters most azt írja, hogy Ukrajna addig nem nyitja meg újra az Oroszországból Európába vezető gáztranzit útvonalat, amíg Kijev nem szerzi meg a vezetékrendszer feletti teljes ellenőrzést, közölte a GTSOU üzemeltető cég vezetője csütörtökön a Reuters hírügynökséggel.
A vállalat kedden az Oroszország által támogatott szeparatisták által elkövetett gázlopások miatt kialakult helyzetet vis maiornak nyilvánította, emiatt jelenleg nem érkezik orosz gáz ...
www.portfolio.hu/uzlet/20220512/ukrajna-nem-nyitja-ki-a-gazcsapot-tovabbra-sem-jon-orosz-gaz-europaba-egy-fontos-vezeteken-keresztul-544575
**************
MÁJUS 11
Ukrajna elzárt egy orosz kézre került gázcsapot
Az ukrán üzemeltető közölte, hogy jelenleg nem tud operatív és technológiai ellenőrzést végezni az orosz erők által elfoglalt területeken található egyéb, a gázszállításhoz szükséges eszközök felett...
Kijev jelezte: az európai partnerekkel szemben fennálló tranzitkötelezettségek teljesítése érdekében a gázt a Szudzsa csomóponton át szállítják.
magyarnarancs.hu/kulpol/ukrajna-elzart-egy-orosz-kezre-kerult-gazcsapot-248695
************
március 2.
„Ha leállítják a gázszállítást, a következő három-négy év kínkeserves lehet Európának, de az oroszoknak viszont pusztító”
168.hu/penz/gazszallitas-oroszorszag-magyarorszag-ukrajna-europa-gazprom-rezsicsokkentes-energia-aremelkedes-228150
verőce21
"...amíg Kijev nem szerzi meg a vezetékrendszer feletti teljes ellenőrzést..." - már mindkét harcoló félnek a háború elhúzódása a célja...!

A gabonát vajon hogyan és ki fogja kilopni Ukrajnából...? :)
durbincs
@verőce21: Lehet a fegyverszálitó gépek ? Űresen csak má nem mennek haza ? Mert drága lett ám a Repp benzin is ? ?
durbincs
@Horizont: Akkor csak elfogyott a bányarúzs ? Ótvar ? Az a Denevérből, hidegen sajtolt ?
durbincs
csak húgy...: attól csak mert maga a szájába vizel ? gondolja , normális ?
durbincs
@Pálinkás Pál: Palika mutkor meg má gazdasági szakértő is ? az isten áldja má meg ? de 5 elemivel ? és 50Iq-val ? Palika ! mert@Baker: @justhpeter: @simmering73: Bezzeg Tahó ,@jesz: @Uriel:? is kispisis ,,?
@csak húgy...: attól csak mert maga a szájába vizel ? gondolja , normális ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.