Olekszij Reznyikov ukrán védelmi miniszter kedden beszélt arról, hogy a Moszkvával folytatott háború "elnyújtott szakaszába" lép, mivel az oroszok teljes ellenőrzést akarnak szerezni a teljes Donbász térségét.

Az éjszaka leple alatt végzik ki az oroszokat az ukrán partizánok – aktivizálta magát a herszoni ellenállás

Azonban fel kell készülniük arra, hogy az önszerveződő partizánbrigádok kíméletlenül lecsapnak az orosz katonára, rendfenntartókra.

Készüljetek! Ismerjük az összes őrjárat-útvonalatokat! Herszon Ukrajnában van

- áll a jelenleg orosz megszállás alatt álló Herszon városában a helyi ellenállók által kiragasztott plakáton 2022 május 18-án, szerdán.

A helyi hírek a Twitteren már többen beszámoltak arról, hogy a rendőrség rendszeresen talál halott orosz járőröző katonákat a megszállt területeken.

Folytatódik az orosz katonák, magas rangú tisztek, árulók és kollaboránsok kivégzése. Az Ellenállásnak sok szeme van, és az oroszok semmit sem tehetnek észrevétlenül, sem Herszonban sem Melitopolban.

- jegyezte meg egy helyi ellenálló.

A Kreml tervei szerint a következő hónapokban Herszon és Zaporozsje térségében a terület hovatartozásáról népszavazásokat fognak tartani, hasonlóan a 2014-es krími népszavazáshoz. 

Valóban téves azt gondolni, hogy a régió Oroszország teljes irányítása alatt áll, és több ezer katonát ástak be arra az esetre, ha a Herson frontvonal csapatait súlyos veszteségekkel visszaverik. A partizáncsoportok több vasútvonalat, hidat, és utat aknáztak már alá, vagy robbantottak fel. Így az oroszok utánpótlási útvonalai folyamatosan csökkennek.

Ebben a háborúban semmi sem utal erre. Oroszország már több tengelyen is vékonyodik, a partizán tevékenység pedig folytatódik az orosz vonalak mögött

- jegyezte meg ezzel kapcsolatban egy ukrán haditudósító. 

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
így is kell,ne legyen egy nyugodt percük...
simmering73
Minden megengedett az agresszorral szemben!
m73
Ugyan ezt csinálták a pesti srácok és az igaz hazafiak 1956-ban. És milyen jól tették!
ómió
Ahogy még a háború előtt is szokták?
Shikari
Semmi akadálya nincs ennek a fajta harcmodornak, de akkor, nem hadviselőnek, hanem gyilkosnak tekintik ezeket az embereket és ott helyben fel fogják akasztani őket a családjuk előtt!
Gyertek csak partizánkodni, vár a kötél! :-))))))))))))))))))))))))
nemkati
@ómió: @Shikari: Ezt hívják önvédelemnek. Teljesen jogos. Az oroszok ölni mentek Ukrajnába, nem kell azon csodálkozni, hogy a megtámadottak védekeznek. Húzzanak haza onnan az oroszok, és akkor nem lesz bántódásuk.
nemkati
@ómió: @Shikari: Akkor mondjátok meg, van-e különbség az alábbi feltételezett eset, és az oroszok ukrajnai tartózkodása között, vagy a kettő ugyanaz.

Tegyük fel, a szomszédod nagyon utál téged, azt mondja, hogy te rossz ember vagy, meg egyébként is tetszik neki a kerted, és megfenyeget téged, baj lesz, ha nem adod neki. Mondjuk, ő egy magyar. Vagy piréz. Esetleg cigány. Mindegy. Egyik éjjel észreveszed, hogy egy 30 cm-es konyhakéssel óvakodik be a kertedbe. Nem tudni, mit akar. Vagy sejteni. Valami különleges hadműveletet hajt végre. Odamész hozzá, ő meg rádtámad a késsel. Mi a teendő ilyenkor?
sgl
@nemkati: behívni a konyhába, ott krumpli, pucójja meg!
sgl
Egyébként ha mexállják a ruszkik Ukrajna egy részét, évekig ilyenekkel kell szembesülni.
Vagy tovább.
csak úgy....
@Shikari: tibim,téged meg a bolondokháza vár..
ómió
@nemkati: Az ukránok háború előtti oroszgyilkolászását nevezed "önvédelemnek"? Mert én erre utaltam! Hát, akkor, az "sajátos önvédelem" volt! Most meg már persze "minden megengedett" alapon "folyik a játék", ez nyilvánvaló! A "szomszéd" példád meg túlerőltetett. Olyanból sosem lehet atomháború!
nemkati
@ómió: Mesélj, kiket gyilkolásztak meg?
kereső
Nem kell itt "magyarázgatni" a sötét agyú NER hülyéknek. Csak egy egyszerű kérdés:HIPOTÉZIS!!! Baranya megye egykor a Horváth bánsághoz tartozott, és most a horvátok ezen felbuzdulva bevonulnak, megszállják Pécset, Harkányt, Siklóst-- mit tesz a húgyagyú? Tapsol?És virággal üdvözli a megszálló sereget.?- vagy netán veszi a fáradt poros köpönyegét, vállra kanyaritja, és az éj leple alatt szembe száll az orkokkal. És , mert vannak szövetségesei, kéréssel fordul feléjük- hogy küldjenek pénzt, paripát, fegyvert, hogy kiűzze az agresszort.A segitség meg azért kell, mert "baranya" nem fegyverkkezett, inkább az ország épitésére, fejlesztésére koncentrált.Na, adjuk Baranyát-vagy ne???
durbincs
@kereső: @nemkati: @csak húgy...: @sgl: @Berklac: közbe maguk meg lent a denevérszxr alábujnak ?
nemkati
@ómió: Szóval nem tudod, csak beszélsz a levegőbe.
ómió
@nemkati: A világért se utánoználak le!
kereső
@nemkati: nyomja a kreml propagandáját. Bezzeg most, amikor az orosz hadsereg gyakorlatilag leradirozza a saját két "népköztársaságát" a térképről - az nem probléma ennek a NER hülyének.
durbincs
@kereső: @nemkati: @csak húgy...: @sgl: @Berklac: közbe maguk meg lent Azovisták a denevérszxr alábujnak ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.