A Kreml adott tájékoztatást.

Putyin és Vucic megállapodtak, a szerbek megnyugodhatnakMikhail Klimentyev / SPUTNIK / AFP

Megállapodott a Szerbiába irányuló orosz gázszállítások folyamatosságáról, valamint egyeztetett az ukrajnai helyzetről és a Koszovó körüli fejleményekről Vlagyimir Putyin orosz és Aleksandar Vucic szerb elnök – közölte a két vezető vasárnapi telefonos beszélgetéséről a Kreml.

A moszkvai tájékoztatás szerint folytatódott a véleménycsere számos nemzetközi témáról, köztük az ukrajnai helyzetről és a Koszovó körüli fejleményekről.

Emellett részletesen megvitatták a kétoldalú kapcsolatok aktuális napirendjén szereplő kérdéseket, beleértve a kölcsönösen előnyös kereskedelmi és gazdasági együttműködés bővítését célzó lépéseket. A közlemény szerint megállapodás született egyebek között arról, hogy Oroszország továbbra is folyamatosan szállít földgázt Szerbiába.

Forrás: MTI

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
Szerbia (is) Bulgárián keresztül kapja a gázt is?...mert akkor a bolgárok nem nagyon lopkodhatják...az feltűnő lesz...
Pálinkás Pál
@KisTehen: no,akkor magyarázd el nekem, mondjuk az uniós embargó miatt nem engedik be az orosz olajat szállító hajókat az Adriára...hogy fogsz bármit is vásárolni a szerbektől?..
teuton
@jesz: Te tenyleg ilyen hülye vagy? A bolgaroknal elzratak az oroszok a gazt. Szerinted akkor hogyan kap Szerbi ugyanazon a vezeteken???
Pálinkás Pál
@Maccska: mi van?..tán oroszország határos szerbiával? ha teljes az embargó...teleportálni fogják a gázt?..
Pálinkás Pál
@Maccska: a bulgárok lezárják a csövet..., majd hülyék lennének átengedni, amikor ők nem kapnak..ja..és arról nem beszélve hogy a bolgárok sem határosak az oroszokkal...ja..és a románokon keresztül simán elérik Európát..úgyhogy a szerbeknek meg kell tanulni teleportálni...ajánlanám figyelmedbe a térképet..
ómió
Akkor, egyelőre nem kell készülniük a brüsszeli típusú "ruhaszellőztetésre"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.