Megvan rá az okuk.

Váratlan fordulat Brüsszelben: ma enyhíthetnek az oroszok ellen alkalmazott szankciókonUnsplash

A mai nap folyamán az EU várhatóan enyhíti az orosz bankokra kiszabott szankciókat azért, hogy megkönnyítsék az élelmiszeripari cikkek és a trágya kereskedelmét – számol be a portfolio.hu a Reuters információi alapján. Emellett várhatóan enyhíteni fogják az orosz hajók kikötőhasználatát korlátozó szankciókat is, megkönnyítve ezzel az orosz hajók gabonaexportját is.

Afrikai vezetők szerint az Oroszországgal szemben alkalmazott uniós szankciók élelmezési krízishez vezettek országaikban – pedig az Unió korábban tagadta, hogy a szankciók az élelmiszer kereskedelmét bármiben hátráltatnák.

A mostani módosítás szerint, melyet várhatóan már a mai nap elfogadnak, az EU részlegesen feloldja néhány orosz nagybank eszközének befagyasztását. A lépésben érintett a VTB, a Szovkombank, a Novikombank, az Otkrityije FC Bank, a VEB, a Promszvjazbank és a Bank Rosszija.

Viszont eközben új szankciókat helyeznek ki a Szberbankra, Oroszország legnagyobb bankjára.

Forrás: portfolio.hu
Fotó: Unsplash

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Hülyék gyülekezete! Fel kell oszlatni az ilyen analfabétákkal megtöltött parlamentet!Azonnal!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Maccska
@Peller Anikó: most már lehet.
A Majdan téri puccsig még választhattak volna az ukranok.Az usa öt milliárd dollárral szállt be a puccsba az arab tavasz mintájára.Az araboknál nem sikerült, viszont tönkrevágtak pár országot.
Csizmás Kond
@Peller Anikó: ...csak tegyél szeműveget és nézd meg hogy a disznóhús amit a nagyárúházakban veszel honnan származik..majd akkor beszélj arról hogy ki etet kit.
Gazella
@Peller Anikó: Eurones.com meg pont a óz Európai Parlament webportálja
Nyírfa
Okos enged. S mert okos, tudja, hogy miben érdemes.
Toller Béla
Valakinek komolyan ellenőriznie kellene, hogy csak az élelmiszerek szállítása válik könnyebbé. Ha más is lenne hajókon, akár oda, akár vissza, ott helyben süllyesszék el azokat ! A bankokat is, naná ! Odáig azért nem kellene elmenni, hogy orosz hadihajók kísérhessék a Boszporuszon át a gabonaszállítókat !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.