A volt elnök úgy látja, csak a republikánusok menthetik meg az USA-t a közelgő válságoktól.

A közelgő választások megnyerését nevezte a konzervatív erők legfontosabb feladatának Donald Trump volt amerikai elnök helyi idő szerint szombaton az egyesült államokbeli Dallasban, az Amerikai Konzervatív Unió nagyszabású nyári konferenciáján (CPAC) felszólalva – olvasható az MTI hírében.

Trump szerint a demokraták hatalomra kerülése óta hanyatlik az Egyesült Államok

Fotó: Illusztráció/pixabay.com CCO

A texasi seregszemle – amelyen Orbán Viktor miniszterelnök mondott nyitóbeszédet csütörtökön – a volt elnök felszólalásával fejeződött be.

Kétórás beszédében Trump úgy vélte, hogy az ország a demokraták két évvel ezelőtti hatalomra kerülése óta hanyatlásnak indult, csupán a konzervatívok menthetik meg a társadalmat a közelgő válságoktól, és ahhoz, hogy ezt megtegyék, a politikának vissza kell nyernie a társadalom bizalmát.

A legfontosabb feladatnak a novemberi, úgynevezett "félidős" kongresszusi választások megnyerését nevezte. Úgy fogalmazott, Amerika felemelkedése ezzel kezdődik, és 2024-ben az elnökválasztáson remélt republikánus sikerrel folytatódik.

Trump ismét emlékeztett arra, hogy amikor – tavalyelőtt – másodszor indult a választáson, jobb eredményt ért el, mint először, amikor meg is nyerte. Hangoztatta, hogy a konzervatív erőkkel együtt folytatja a munkát annak érdekében, hogy az országot ismét "naggyá, erőssé és biztonságossá tegyék. Ezúttal sem jelentette azonban egyértelműen be, hogy indul a következő választáson.

A jelenlegi elnököt, a demokrata Joe Bident számos alkalommal bírálva megismételte azt az álláspontját, hogy az amerikai rendszert "fokozatosan tönkreteszik", az előző elnökség alatt elért eredményeket visszájukra fordítják. Ezért szerinte a "radikális baloldalt a feledésbe kell taszítani". Beszédében Trump kemény fellépést követelt a bűnözők ellen, különös tekintettel a kábítószer-kereskedőkre. Kijelentette, hogy kormányzata idején az amerikai határ a legbiztonságosabbá vált történelme során, most viszont már "a világ legrosszabbja". "Meg kell állítani az inváziót déli határunkon" – hangoztatta –, az illegálisan érkezőket vissza kell küldeni vagy börtönbe juttatni, a visszaesőket pedig példátlanul szigorú büntetésekkel kell sújtani.

Reformokra szólított az amerikai választási rendszerben, és új szabályokat sürgetett korrupció ellen, mert "a jelenlegi rendszer beteg", és úgy vélte, a jelenlegi vezetés a médiában cenzúrát alkalmaz. Fontosnak mondta, hogy megvédjék a szülők jogait, és álláspontja szerint az oktatást is meg kell tisztítani, a gyermekeket meg kell védeni a gender-ideológia terjedésétől.

Azt is hangoztatta, hogy elejét kell venni a további adóemeléseknek, a szárnyaló inflációnak, mert a gazdaság "összeomlóban van", és lépéseket kell tenni az energiaárak mérséklése érdekében.

Leszögezte, hogy a külpolitikában is vissza kell térni az "Amerika az első" jelszóhoz, mert az Egyesült Államok elvesztette vezető helyét, és csökkenteni kell az ország függőségét másoktól. Trump bírálta, hogy a nemzetközi erők kivonultak Afganisztánból, és azt is Biden szemére vetette, hogy hagyták Oroszország háborúját folytatódni Ukrajnában. Bírálta Nancy Pelosi demokrata házelnök minapi tajvani látogatását, és megismételte a mostani konferencia azon jelszavát, hogy a közelgő választásokon Pelosit le kell váltani posztjáról, és a kongresszusnak republikánus többségűvé kell válnia.

A Conservative Political Action Conference a legnagyobb amerikai konzervatív seregszemle, amelyet 1974 óta rendeznek meg. Az évente többször is jelentkező tanácskozást májusban Magyarországon rendezték meg. A dallasi konferenciát Orbán Viktor miniszterelnök nyitotta meg csütörtökön, összefogásra szólítva a világ konzervatív erőit. A magyar kormányfő hangoztatta, hogy 2024-ben mind az Egyesült Államokban, mind az Európai Unióban fontos választásokat tartanak, és ezek fogják "meghatározni a nyugati civilizációért vívott csata két frontját", ezekre kell felkészülniük a konzervatív pártoknak.

Forrás: mti.hu

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
verőce21
Nem az számított ki mennyi szavazatot kapott, hanem, hogy ki számolta össze...?

Fingós Joe-t az elfekvőben szedték össze, a szavazóit meg csak kiásták… így lett holtbiztos demokrata győzelem...
Toller Béla
Trumpli legyen az amerikaiak legnagyobb gondja, elvégre az életük függ attól, hgy meg tudnak-e szabadulni tőle. A fegyverek országában egy ekkora hóhányó élete soha sincs biztonságban !
verőce21
A lgfrissebb, Biden IQ tesztje negatív lett...!
Pardon, covid-...
tothjani
A világot csak a fasiszta állatok menthetik meg a pusztulástól, lásd Putyin.
A fasisztáknál azt kell eldönteni ki kinek a kutyája mert falkavezér csak 1 lehet. :(
Eladott Ország
Délutánra már ott fognak tartani, hogy Orbán és Trump megállapodtak, ők fogják irányítani a világmindenséget. Azt hiszem, hogy a vezér még soha nem vallott ilyen kendőzetlenül saját magáról, amikor a M1 arról kérdezte, hogy milyen légkörben zajlott a megbeszélés Trumppal: "Egyikünk sem egy bonyolult alkat" - fogalmazott talányosan a vezér. Ergo: egyszerű. Idegen szóval: primitív. "
-Uram! Zsenit ismertem meg Önben!
-Én, Uram, Önben nemkülönben!"
sp-ao.shortpixel.ai/client/to_auto,q_lossy,ret_img,w_960,h_960/https://kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2019/05/trump.jpg
"Trumphoz közel álló emberek mondták róla, hogy egy beszámíthatatlan szociopata? Vagy ez erénynek számít a konzervatív oldalon? Trump 4 éves ciklusához több botrány fűződik, mint a legutóbbi 3 elnökhöz összesen. Politikai taktikája az állandó hazudozás és mások becsmérlése. Kommunikációjával az igazán iskolázatlan, buta embereket szólítja meg, nem véletlenül. Elég összehasonlítani Barack Obama és Donald Trump kommunikációját, és azt láthatjuk, hogy egy borzasztóan intelligens embert az apja pénzéből meggazdagodott, buta ficsúr követett, aki számára már az összetett mondatok is problémát okoznak. Sőt, néha még egyes szavak sem mennek neki. "
Néro2
Minden elnök ezt mondta az elmúlt évtizedekben miután nem nyert. Egyébként meg gyere ide haverod csutilandjába , hogy megtudd milyen az a hanyatlás.
evacica
Én szeretném, ha M.o. csak úgy hanyatlana mint az USA! Ez a Pojáca meg el is hisz agáról, hogy ő egy zseni! Olyan mint Orbán, csak ott demokrácia van és nem egy diktátor uralja az országot mit nálunk!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.