Számos intézmény és projekt foglalkozott korábban a külföldön élő magyar diaszpóra felmérésével, amelyet a Társadalomtudományi Kutatóközpont Kisebbségkutató Intézete összesített. A korábban említett akadályok miatt nem reprezentatív adatok szerint 116 ezertől (Munkaerő-felmérés – 2016) 637 ezerig (ENSZ tükörstatisztika – 2017) terjed a külföldön élő magyarok száma. Az Eurostat adatai alapján továbbá kirajzolódik, hogy a 2010-es évek közepén tetőzött a kivándorlás, azonban 2016 óta a visszavándorlás már nagyobb számban zajlik. Célországként pedig Németország, Ausztria, az Egyesült Királyság, Svájc, Hollandia és az Amerikai Egyesült Államok jelentek meg leggyakrabban. A KSH számai, továbbá a fent megnevezett adatok kiegészítésére és megértésére szolgál a Kisebbségkutató Intézet által végzett felmérés 2019-ből, ahol két online közvéleménykutatás és több interjús adatfelvétel során mintegy húszezer külföldön élő magyart tudtak elérni. A kérdőívekben többek között a költözés...

Forrás: gondola.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kisfalud
Alighanem arra alapoz a cikk ajánlója, hogy a választás előtt a felelőségre vonástól rettegve elpucolt Nemzeti Vejkó és a százlábú párja, a Holdról is látszó szavazói átverés miatti győzelem után azonnal vissza cuccolt, a maradék ellopható szajré reményében.
Amit a cikk állít, sajnos annak az ellenkezője látható, egyetlen ismerős sem jött haza, viszont sokan elmentek a környezetemből, és még többen fontolgatják, hogy elmennek. Nem bírják már elviselni azt a sok, anyagi és erkölcsi jót, amit a hazájuk rájuk zúdít.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
gina
Hahahahhahaha ez a legjobb vicc amit eddig hallottam, ez a kormány a legalja . egy mocskos hazug szemetek és a sok hivő még el is hiszi ezt a hazugságot
gina
@durbincs: Te szerencsétlen még olvasni sem tudsz te is OV és seggnyalói közé tartozol te beszélsz IQ tól te 1 Bites panelproli
simmering73
Volt kollégám egyik lánya családjával együtt (3 gyerek) összepakoltak, eladták mindenüket és már kint is vannak Kanadában. És nem a megélhetési gondok miatt menekültek el. Egyszerúen elegük lett ebből a jövő nélküli ótvarból.
nezelodo
@durbincs: Látod durbi, igazolod, hogy nem az eszedért szeretnek, ha van olyan ember egyáltalán, szerencsétlen anyádon kívül aki szeret.
Ja, csak vicceltem, amikor az akadémikusokat emlegettem fel a szellemi képességeidet illetően, nehogy a mennybe menj az irónia miatt!
Azt meg látom, bár nem csak én tartalak ótvarnak, ne kisebbítsd a bajt, hogy mások véleményét is a nyakamba varrod, elég sokan megvetnek a stílusodért. Pedig találhatnál tisztességes munkát is, mehetnél pedagógusnak pl., ha esetleg be tudsz mutatkozni folyékonyan elmondva, már megfelelsz nekik és felvesznek a Maruzsa csapatba.
teuton
2022ben 3 eves adatokkal jönni... Ez valoban az ilyen durrfingnak szolo hir, az ö ertelmi szintjenek valo... 2019ben valoban sokan visszatertek MOra, mert elbocsatottak öket a COVID miatt, menniük kellett munka es megelhetes nelkül! Angliabol pedig tizezreknek KELLETT menni, mert a Brexit miatt nem volt meg a maradashoz szükseges jogosultsaguK!!! Hogy neznek ki majd a 2022es adatok? Ja azokat majd 3 ve mulva fogjak kozmetikazni...
surdilloFUJT
@durbincs: jéééé,az agynélküli szarosfarok,a fidess szellemi toprongya,a nemzethy genetikai korcs megint okádott!!!Aljas buzigyuri,agyrágott,1 bites meztelencsigagerincü barom!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.