Az uniós tagállamok kormányait tömörítő tanács szerdán további hat hónappal, egészen 2023. március 15-ig meghosszabbította az Ukrajna területi integritásának, szuverenitásának és függetlenségének aláásásáért vagy veszélyeztetéséért felelős személyekkel szemben hozott korlátozó intézkedések időtartamát – olvasható a brüsszeli testület sajtóközleményében.

Nem kegyelmez az EU: Ismét meghosszabbította az Oroszország elleni szankciókat
Fotó: Pixabay

A szankciók eddig 1206 személyt és 108 szervezetet érintenek.

Válaszul Oroszország Ukrajna elleni katonai agressziójára, az EU vezető orosz politikai képviselők, oligarchák, katonai személyek és Kreml-párti propagandisták ellen vezetett be szankciókat. Emellett az EU példátlan intézkedéseket fogadott el azzal a céllal, hogy jelentősen meggyengítse Oroszország gazdaságát, és korlátozza hadviselési képességét

- olvasható a tanácsi közleményben.

A tanács felszólította Oroszországot, hogy azonnal és feltétel nélkül vonja ki hadseregét Ukrajna teljes területéről, tartsa tiszteletben a nemzetközi humanitárius jogot.

Azt is hangsúlyozta, hogy Oroszországot, Fehéroroszországot valamint háborús bűnökért felelős személyeket a nemzetközi joggal összhangban felelősségre kell vonni tetteikért.

Az Európai Unió rendíthetetlenül elkötelezett amellett, hogy segítse Ukrajnát az orosz agresszióval szembeni önvédelemhez való eredendő jogának gyakorlásában

- húzta alá az uniós testület.

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rockxy
az eu csak kiszolgálja az amerikai érdekeket.
Béla333
Hiába károgott a maffia papagáj kommandója, hogy a szankciók nem is ártanak az oroszoknak, csak az UNIO szereti magát tökön lőni?!
Nem hisznek a "bölcs", Putyin imádó Fideszes maffiának?
ómió
Kegyetlen ez az Ursula. Nem kegyelmez a saját(?) "eujának"!?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.