Több mint száz székelyföldi település határában gyújtottak őrtüzeket 2022. október 30-án, vasárnap, ezzel is kifejezendő a terület autonómiaigényét.

Gyújtogattak Székelyföldön! Így akarják kivívni a székelyek a függetlenségüket

Fotó: MTI

A településekhez közeli magaslatokon gyújtott őrtüzek mindegyikénél felolvasták a rendezvény kiáltványát, amit Izsák Balázs, az őrtűzgyújtást kezdeményező Székely Nemzeti Tanács elnöke írt.

Forrás: mti.hu

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Saját pénzükből vagy ez a balhé is a mi kontónkra ment? Az ilyen ""figyelem felkeltések"" a magyarországi adózók zsebére szokott menni.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Saját pénzükből vagy ez a balhé is a mi kontónkra ment? Az ilyen ""figyelem felkeltések"" a magyarországi adózók zsebére szokott menni.
TASzSz
@Pegero: Buta zsidónak hiába magyarázkodsz! A legaljasabb nép(csoport) a világon!
Giovanni Alba
"Nem több, mint öt évvel a Székelyföld Romániánál maradását megerősítő 1947-es párizsi békeszerződés után, a román államhatárokon belül Magyar Autonóm Tartomány (MAT) néven autonóm terület létesült.1 A Magyar Autonóm Tartomány az akkor a térségben funkcionáló politikai reguláknak megfelelően, a térségben ott és akkor legalizált, nemzetközileg sem vitatott módon jött létre. 1960-ban ugyanakkor sor került a MAT területi kiterjedését érintő, egyoldalú román „módosításra”, majd az autonómia Ceauşescu általi 1968-as teljes elorzására; ezek semmilyen mértékben nem voltak legitimek. Így a mai, a Székelyföldre vonatkozó területiautonómia-igény nem valamiféle újsütetű, puszta „törekvés”, hanem a legitim, az egyoldalúan vissza nem vonható, ám de facto mégis „visszavont” autonóm területi állapot újrabiztosítása, blokkolásának, blokádjának feloldása.2

Székelyföldet a nagy háborút követően elidegenítették Magyarországtól, nem­ csak nemzetközi szinten, de Magyarország történeti alkotmányában 1921-ben rögzítetten, vagyis magyar alkotmányos jogi értelemben is. Az elidegenülés nem a versailles-i Nagy-Trianon-palota tárgyalóasztalánál parafálásra kerülve történt meg, hanem akkor, amikor más, a szerződésben érintett államok törvényhozásai után a magyar törvényhozás is ratifikálta, azt alkotmányos magyar törvénnyé tette, 1921 nyarán. Az 1940-es, Magyarországhoz történő visszacsatolás után jó négy évvel a visszacsatolás érvénytelenné vált, 1944. október 15-én Magyarország kormányzójának proklamációjával, Moszkva fegyverszüneti feltételeinek megfelelően, jogilag újra román területté lett."
in.: polgariszemle.hu/archivum/103-2016-augusztus-12-evfolyam-1-3-szam/allam-es-tarsadalompolitika/740-szekelyfoeld-magyar-autonom-terueletisegerol-a-romanian-belueli-autonom-enklave-mint-masodik-toembmagyar-terueleti-entitas
fergeteg
Igazi magyar emberek ! Magyarabbak az anyaországi magyarnál.
csak úgy....
rábaxarintotok románok ha orbán lesz a fönökötök! megszüník majd az ingyen suska, ellenben jön a 27% áfa + ársapesz és a kilakoltatás!
még csaucseszkut is visszasírnátok...
Csizmás Kond
Az, aki a saját identítását sem tudja meghatározni annak lehetetlen elmagyarázni, hogy az ilyen megnyilvánulás miről szól.
namihami
@Pegero: 22.33:. Hát te ""szerencsés"", éppen ez a gond. Az én pénzem (ami a mienk egy része) azért és attól válik folytonosan láthatatlanná, hogy egy elrománosodott, de a magyar pénzre hihetetlenül affinitív társulatot tömhessen vele egy felkapaszkodott párttitkár apától származó KISz-titkár senki.
A büszke határontúliakra, akiknek addig tartott a ""magyarsága"", amíg a pénztárablak be nem csukódott vagy csukódik előttük. Fényes igazolása ennek pl az évenkénti márciusi Orbán szólam. Évekig hozták ide (kaja, pia, kirándulás, utazás, sőt zsebpénz---persze adózóink befizetéséből. Az idén, mikor nem volt potya--nem is jöttek!
Éppen ez (is) adja az alapját annak, hogy ezt a szalonnasütkérezést se a saját zsebükből csengették!
fergeteg
Még több támogatást fogunk az erdélyi magyar testvéreinknek adni.
namihami
@fergeteg: 09.51:. 9.5 milliónak még ismerőse se, nemhogy testvére!
Legfeljebb ""testvére"". Micsoda különbség!?!?!?!
Csizmás Kond
@Pegero: ...mongyuk nem mindenkinek...pl a lombikbébiknek...eltörik a göreb és oda a gyökér...:))
ómió
Őrtűzgyujtás és gyujtogatás az maga az efftársi "secko jedno"!?
namihami
@Pegero:. 18.24:. A ""proli"" jelző a használt szövegkörnyezettől függően úgy lehet pozitív, mint negatív jelző. A te iskolai végzettségedet nem tudom (nem is érdekel), de a sajátomat igen.
A másokkal (és most velem is) használt stílusod nem prolira vall, hanem igazi vérjobb fideszesre. És ez még alsóbb osztály. Amennyiben, ha esetleg a 8 (amihez még az is lehet, hogy 8 év kevésnek bizonyult) osztálynál mégis többel rendelkeznél, akkor is érjen meg benned a tudat, hogy a műveltség nem mindig azonos az iskolázottsággal.
namihami
@Pegero: Igen. És nem is szégyellem, hogy a szüleim még melósok voltak.
Sértve viszont nem érzem magam, mert a sértés esetén a sértő személye is megnézendő. Így nincs okom megsértődni!
namihami
@Pegero: Kérsz hozzá egy fényképet is!?!?!
namihami
@Pegero: Hú, de rég volt! Nosztalgia vagy napi valóság a célod?
looper
@Pegero: Azért írták gyújtogatásnak, mert az volt. Gondoltál már erre, te faszsszopó orbánista szélsőjobbos (a kereszténység qrvára nem fér össze a szélsőjobbal) átkozott?
A székelyek nem magyarok, hanem székelyek, saját zászlóval, saját himnusszal, saját tűzzel... saját mindennel.
A székelyek egy kakukkfiók népség, akiket ideevett a rosseb a magyarok közé (mert nekünk nem elég a cigány meg a zsidó, még a székelyek is a magyarok vérét szívják) akik pénzért eladnák az anyjukat is.
Székelyek, ti hazátlan, istentelen népség vagytok. CSAK !!!

Van saját zászlótok, van saját himnuszotok - keressetek egy országot hozzá, ti elfajzott semmirevaló népség !!!
Késsel támadsz?
Én is késsel támadok vissza (Simth & Wesson rugós kés), te geci fullparaszt székely román cigány - megnyúzlak, te geci!!!
Román cigány vagy, mert ezer éve Romániában élsz - ez ilyen egyszerű !!!
Tüzet gyújtasz, te faszparaszt?
Tűzzel égetlek meg, mint anno a boszorkányokat.
looper
Na erre varrjál gombot, te fideszes troll semmirevaló ocsmány kisebbség!
looper
@Pegero: Ahány név csak van a földön!

Én mindig más néven a jót írom, míg te egy név alatt csak a rosszat.
Érzed a különbséget?
looper
@Pegero: Ne válaszolj nekem te istentelen emberi szörny. Az ördög bújt beléd!
Eladott Ország
@Pegero: október 30., 22:33 ☻ Úgy látom kifizetőbb a fidesz szervilis seggnyalása. Inkább a nyelved legyen barna, minthogy izomlázat kapjál a munkától.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.