Az orosz erők továbbra sem hagytak fel a Donyeck megyei Bahmut ostromával, és változatlanul próbálják áttörni az ukrán csapatok védelmét a Harkiv megyei Kupjanszknál és a donyecki régióban lévő Limannál – írta szerda esti harctéri helyzetjelentésében az ukrán vezérkar.

Tovább dübörög a bahmuti vérszivattyú: Jelentéktelen városért küzdenek az orosz erők

Az ukrán határőrség a Telegramon arról számolt be, hogy a nap folyamán ukrán határőrök visszaverték az orosz csapatok rohamát Bahmutnál, nyolc orosz katonát megöltek és 23-at megsebesítettek.

Az orosz harci repülőgépek tüzérséggel, rakéta-sorozatvetőkkel és kazettás lőszerrel támadták az ukrán hadsereg állásait Bahmut peremvidékén. Az ukrán határőrök aknavetőket és légi felderítést alkalmaztak, valamint kézi lőfegyverekkel közelharcot vívtak az orosz katonákkal

- írta közleményében a határőrség.

Az ukrán vezérkar értesülései szerint az orosz megszállás alá került, Luhanszk megyei Kreminnában jelentősen megnövekedett azoknak az eseteknek a száma, amelyekben a helyi megszálló hatóságok kilakoltatják a helyi lakosokat otthonukból, hogy az újonnan érkezett orosz katonákat költöztessék be oda.

A vezérkar jelentése szerint szerdán az orosz erők 22 légicsapást hajtottak végre és 29-szer támadtak rakétasorozatvetőkkel. Bevetettek egy iráni gyártmányú Sahíd drónt, amelyet az ukrán erők megsemmisítettek. A nap folyamán az orosz erők a csernyihivi és a harkivi régiók településeit is ágyúzták.

Az ukrán légierő 11 csapást mért az orosz csapatok koncentrációs területeire és egy csapást egy ellenséges légvédelmi rakétarendszer pozíciójára, a rakéta- és tüzérségi egységek pedig eltaláltak el egy orosz parancsnoki állást – derült ki a vezérkar jelentéséből.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sziszifusz
@Shikari: 03:22

Akkor nem támadná a ruszki ilyen erővel !
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Sziszifusz
@Shikari: 03:22

Akkor nem támadná a ruszki ilyen erővel !
izéke
Lehetne a nagymagyarokat is rákötni erre a vérszivattyúra? Jót tenne az országnak egy kis "véradás" első sorokban menetelhetne a kormány,majd bayerék,matolcsy és az oligarchák plusz a családjaik,szorosan mögöttük a békamenet,majd a ficsak és a krumplin megvehető szarháziak. Na ott győzzenek a kétharmadukkal és ha nyertek,visszajöhetnek. Ja és nagyferót se felejtsék itt se ákost és vezesse a békehadtestet novákné vérespityuka szarezredes.
balos
@Shikari: Miért nem baszogatod tovább nőnap alkalmából a családod nőtagjait tovább,ahogy nagy nyilas elődeid?Netán már nincs nekik gusztusuk rád?@Maccska: Ahogy te a geci faszát,csak hogy örülj bazd meg!
jancsipapa
@izéke: Akasztanál is ,ha tehetnéd ,ugye . Miattad,meg a hozzád hasonló ostoba faszok miatt undorodik a ballibtől a többség.
Dr. Proktor
@Őrnagy: Példád bizonyítja hogy nagy hiba volt bezárni az OPNI-t...
Elmeroggyant társaiddal itt találtatok menedékre?
Dr. Proktor
1 elesett ukrán katonára, mérvadó források szerint, 5 elesett orosz katona jut Bahmutnál...
Ki őről fel akkor kit?
Tunes1106
@Dr. Proktor: valahogy az amerikai zsoldos máshogy mondta ezt! 4 óra az ukrán katonák èlet ideje bahmutnál !
Dr. Proktor
@Tunes1106: Ezt én a ruszkikról hallottam!
Úgy látszik már átfordították...
Tunes1106
@Dr. Proktor: az a baj hogy nincs nagyon mérvadó forrás . Talán évek múlva kiderülnek a számok, de egy biztos hogy sokkolóak lesznek.
jáger laszló
Itt erős presztízsharc is folyik!!A vezetés nimbusza a katonai morál forog kockán ezáltal vált stratégiai fontosságúvá a Bahmut körüli csatározás,vérfürdő!!
csak ennyi
barátilag
J-L.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.