Natalija Humenyuk, az ukrán déli védelmi erők közös koordinációs sajtóközpontjának vezetője azt állította, hogy az elmúlt nap folyamán az ukrán erők nyolc egységnyi felszerelést semmisítettek meg és 14 orosz katonát öltek meg a Dnyeper folyó deltájának szigetein.

Gondban az orosz hadsereg: Annyira súlyos a lőszerhiány, hogy támadni sem tudnak

Az ukrán védelmi minisztérium legutóbbi frissítésében azt állítja, hogy az elmúlt 24 órában erői több mint 700 orosz katonát öltek meg. Azt is közli, hogy tíz harckocsit, 15 páncélozott harcjárművet, 16 tüzérségi eszközt és 11 drónt semmisítettek meg. Érdemes megjegyezni, hogy ezeket a számokat független elemzések nem erősítették meg.

A brit védelmi minisztérium legutóbbi napi hírszerzési tájékoztatójában azt állítja, hogy

az elmúlt hetekben az orosz tüzérségi lőszerhiány valószínűleg olyan mértékben súlyosbodott, hogy a front számos részén rendkívül lőszeradagolás van érvényben. Ez szinte biztosan az egyik fő oka annak, hogy az utóbbi időben egyetlen orosz alakulat sem volt képes műveleti szempontból jelentős támadó akciót létrehozni.

Közben Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden kijelentette, hogy Oroszország nem ismeri el a hágai Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) joghatóságát. 

Forrás: mfor

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
súlyos a lőszerhiány? Akkor átatlan emberek legyilkolása is elmarad?...jobb is így...ne is legyen lőszerük.
jesz
súlyos a lőszerhiány? Akkor átatlan emberek legyilkolása is elmarad?...jobb is így...ne is legyen lőszerük.
Nyírfa
@jesz: A megoldás az lenne, ha az orosz nép beintene Putyinnak és a tábornokainak. Vagy a tábornokok Putyinnak. Mindegy is, csak legyen végre vége ennek az esztelenségnek.
jáger laszló
Fölöslegesen nem lövöldöznek
Csak 1s és célzott lövések engedélyezettek!!!??
Így spórolnak az orosz katonák!!!??
Gondolod!!???
csak ennyi
barátilag
J.L.
drrotf
Máshol meg azt írják , hogy az oroszok lőnek mint az állat, és az ukránok utolsó napjaikat élik!Hogy lehet így eligazodni a világ dolgaiban?
szegény hazám
Mélységesen megvetem az oroszokat, és az ukránokat is. Mint embereket nagyon sajnálom őket, mert ostoba módon alávetik magukat az ütődött vezetőik döntésének, és ölik egymást a nagy semmiért. Nem mindegy, hogy hol a határ? A kiegyensúlyozott stabil boldog életen van a hangsúly. Tök mindegy, hogy melyik ország égisze alatt. Ezek legalább annyira buták, mint a mi kuruckodó, magyarságukat hirdető mélymagyarjaink, akik verik a mellüket a féltéglával, és bizonygatják, hogy különbek vagyunk, mint a többi nép, majd elvonulnak bégetve legelni. Ha jól laktak akkor Sorosoznak, Gyurcsányoznak egy jót, bemutatnak egy áldozatot a kolostor malacnak, és bégetve mennek ismét enni. Ennyi az életük. Ja kihagytam azt a csúnya Brüsszelt aki nem adja mostanában a lóvét a süket kuruckodásunk, lopásaink, visszaéléseink, ostoba külpolitikánk miatt. Pedig az nekünk jár. Mi az hogy még lopni sem lehet nyugodtan. Gondban az orosz hadsereg? És akkor mi van? Most tapsoljak, sírjak, vagy röhögjek? Ártunk, és ormányunk világosan utat akar mutatni, hogy hogyan érezzek ebben a témában is. A gond csak ott van, hogy nem bégetek, nem járok legelni, kritikusan nézem a tengeralatti kábelen várhatóan jó nagy veszteséggel hozott zöld elektromos szélenergiát, amit kis hazánkban is sokkal olcsóbban elő tudnánk állítani. De akkor nem lehetnénk kipcsakok, és nem volna annyi lenyúlható lóvé. Még tán piros pöty sem volna a sejhajunkon (igaz ez más téma, de izgalmas). Aztán nagyon örülök a gáznélküli országban gyorsan felépítendő gázerőműveinknek is. Van azonban jobb ötletem. Most olcsón eladó a szahara. Meg kéne venni, ott lehetne vízi erőműveket építeni és tenger alatti kábelen haza vezetni a zöld energiát. ( ugye képes vagyok baromságokat mondani). Végül is tényleg gondban az orosz hadsereg? Több orosz, vagy ukrán ember halt bele a barom politikusok csatározásába? Ki is győzött? Itt győztes nincs, csak egy csomó marha, a nagytőke ármánykodásába belehalt ember, sok árva, sok elemire hullott család. KINEK JÓ EZ?
Alfa
@drrotf: tudod a kibaszott korrupt kommunista-keresztény-fasiszta becsületes orbán lapjai a kesma ...mindig "igazat " irnak ,csak az a baj,hogy nem a valóságot messze elkerülik

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.