Legalább nyolc halottja és tizenhárom sebesültje van egy szerbiai lövöldözésnek.

Legalább nyolcan meghaltak, további tizenhárman pedig megsebesültek, amikor egy férfi automata fegyverből rálőtt az emberekre a Belgrád melletti Mladenovácon csütörtök késő este – közölte a szerbiai közszolgálati televízió (RTS).

A szerb belügyminiszter terrorcselekménynek minősítette az esetet.

Az elkövető ellen elfogatóparancsot adtak ki, a rendőrség lezárta a területet, ahol a 21 éves férfi feltételezhetően rejtőzködik. Helikopterekkel és hőkamerákkal is zajlik a keresés.

A rendőrség egyelőre nem adott tájékoztatást az esetről. Az RTS helyszíni beszámolója szerint a férfi egy autóból adta le a lövéseket az iskolaudvarban összegyűlt fiatalokra.

A vérontás két nappal azt követően történt, hogy egy belgrádi általános iskolában egy hetedikes diák lelőtte nyolc társát és az iskolaőrt, illetve megsebesített további hat tanulót és egy tanárt.

A kilencvenes évek délszláv háborúi után rengeteg fegyver maradt a civil lakosságnál is, Szerbiában száz lakosra átlagosan 40 lőfegyver jut. Iskolai lövöldözések viszont nagyon ritkán fordulnak elő az országban, és azokat eddig egyetlen esetben sem fiatalkorú követte el. Az utóbbi évek legsúlyosabb ámokfutása éppen tíz évvel ezelőtt történt, amikor a Belgrádtól 50 kilométerre délre található Velika Ivanca faluban egy férfi 13 rokonát gyilkolta meg.

Forrás: MTI

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@rokker33: kussolj nyomorult...a szerbek eljátszották srebrenicánál, hogy valaha is embernek tekintse őket a civilizált világ..
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nyírfa
Orbi, hogy állunk a fegyverviselési engedély tervezetével? Semmi nem illeszkedik úgy a béke és a gyermekvédelem világába, mint a fegyver, én belátom. Csak, nem mindenkinek van golyóállója, tudod?
Orbi, néha már gyanakodom: te nem más kezével akarsz lőni?
Pálinkás Pál
@KisTehen: te mocskos barom ,az nem érdekel ,mert 8 ezer kilométerre van, ez meg a szomszédban...
rokker33
@Pálinkás Pál: te barom neked csak ez jutott az eszedbe te szerencsétlen szellemi fogyatékos!Nem a politika tehet arról hogy vannak barom állatok ezek a selejtek sajnos mindenhol ott vannak. Pl Te is az vagy meg az élettársad a csak húgy agyú barom :)
Pálinkás Pál
@rokker33: kussolj nyomorult...a szerbek eljátszották srebrenicánál, hogy valaha is embernek tekintse őket a civilizált világ..
Pálinkás Pál
@KisTehen: minek..?...a cigány miatt felfüggesztik a szavazati jogát az országnak, ti fideszes szarok, csak biodíszletek lesztek az EP-ben..
simmering73
@KisTehen: 7:44 Te egy 300 milliós országot hozol fel példának, ahol legális a fegyverviselés, te huzatos ökör? Ha Magyarországon legális lenne az éles fegyver, egy éven belül kihalna az ország. Te pöcs.
Csizmás Kond
A délszáv háborús fegyverek csak elterelés az ilyenolyan felbujtók irányából...azokat miért csak most ilyen zavaros időkben kezdték előszedni ?...itt a zürzavar, a békétlenség a cél hogy valahogy az istenül háborút tudjanak kirobbantani ...
csak úgy....
@rokker33: gratulálok, ismét sikerült bizonyítanod ,hogy te egy született idióta! :) -mesélj még !
Emmersson71
@KisTehen: Amennyit zsákmányolnak az oroszoktól!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.