Állandóvá tennék a 14. havi nyugdíjat Lengyelországban azon törvénytervezet szerint, amelyet a varsói kormány keddi ülésén fogadtak el. A tervezet elfogadását Mateusz Morawiecki miniszterelnök erősítette meg az idősügyi politikáról szóló sajtóértekezletén.

Lengyelországban állandóvá akarják tenni a 14. havi nyugdíjat
Fotó: Pixabay

A kormányfő felidézte: a minimálnyugdíjjal egyenlő 14. havi nyugdíjat 2021 óta minden évben egyszeri járulékként fizették ki Lengyelországban, ezentúl azonban állandóvá tennék.

A még egyszeriként jóváhagyott idei 14. nyugdíjat bruttó 1588 zloty (130 600 forint) összegben fizetik ki augusztus végén, illetve szeptember elején azoknak, akiknek a havi nyugdíja alacsonyabb bruttó 2900 zlotynál (mintegy 238 600 forintnál). Az említett küszöb átlépése esetén arányosan alacsonyabb nyugdíj jár.

Morawiecki arra emlékeztetett, hogy Lengyelországban 2019-ben bevezették az évente folyósítandó 13. havi nyugdíjat. Annak összege szintén a minimálnyugdíjjal egyenlő, és minden nyugdíjasnak teljes összegben jár, függetlenül attól, milyen magas a havi járandósága.

A miniszterelnök azt is megemlítette, hogy márciustól rekordmagas szinten, 14,8 százalékkal igazították ki az alapnyugdíjakat, és tavaly óta 2500 zlotyig (206 ezer forint) a nyugdíjak adómentesek.

Forrás: mti.hu

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Emmersson71
@Eladott Ország: Nem nyugdíj, hanem fizetés!
Eladott Ország
@Emmersson71: ma, 07:39 ♦ Az Alaptörvény szerint nem jár a NYUGDÍJ sem és a TB sem! Most már semmi semmi sem jár a jobbágyoknak, legfeljebb csak a pofájuk!
www.youtube.com/watch?v=Euym_puyZ0g
ómió
Nálunk az efftársak a 13. havit is lenyulták!
Bástya Béla Elvtárs
Görögország ebbe rokkant bele! December vége 13. havi, Húsvét 14. havi!
Eladott Ország
ú@ómió: ma, 09:05 ♠ Nem nyúlták le az "efftársak a 13. havit", csak a román bűnöző és politikai prostituált szélhámos cigányod 12 évig nem adott egy huncut petákot sem, holott az ugatta, hogy szágult a gazdaság, mi vagyunk Európa motorja, meg szar a fingban vagy fordítva, de akkor nem tudott volna még többet lopni, a nyomorult szarházi rohadék!
ómió
@Eladott Ország: Már a nyugdíjlenyulásotokat is a "Zorbánra" hazudnád, bolsiék fajkreténje!? Azt az 1 havit, sokaktól 2 havit!? Be ne sokallj, ám, a hazudozással! Ti a nyugdíjlenyulás mellett még az ország államcsődbe-döntéséről (tudod: az elkúrtukotokról!) is elhíresültetek, "elfelejtetted"!? Államcsőddel - amit "hagyatékoltatok" - a nyakán ki tudja visszaállítani azonnal a tetvesbolsi fajtád által ellopottakat, fajgörény efftárs!? Ne a lopómániátokat hazudd másra, hanem ezt hazudd meg nekünk!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.