Donald Trump ártatlannak vallotta magát a minősített iratok ügye miatt ellene felhozott vádakban.

Ártatlannak mondta magát Donald Trump volt amerikai elnök a bíróságon az otthonában tárolt minősített iratok ügye miatt ellene felhozott vádakban kedden Floridában.

A volt elnököt 37 rendbeli szövetségi bűncselekménnyel vádolják az otthonában tárolt, elnöki időszakából származó minősített iratokkal összefüggésben.

A Donald Trump elleni vizsgálatok felügyeletére, az igazságügyi miniszter által kinevezett különleges ügyész a volt elnököt többi között az igazságügyi szervek munkájának akadályozásával, a hatóságok félrevezetésével és a kémkedésről szóló törvény megsértésével vádolja.

A politikus floridai rezidenciáján tavaly augusztusban tartott bejelentés nélküli házkutatást a nyomozóhatóság, ahol a lefoglalt iratok között 102 minősített dokumentum is volt, köztük nemzetbiztonsági jelentőségűek.

A tárgyalóteremből származó beszámolók szerint Donald Trump ügyvédje útján közölte a bíróval, hogy ártatlannak tartja magát az ellene felhozott vádakban. Azt megelőzően Donald Trumpot a büntetőeljárás szabályainak megfelelően nyilvántartásba vették.

Donald Trump "boszorkányüldözést" kiáltott – Rabosították a volt amerikai elnököt

Alina Habba, Donald Trump volt amerikai elnök ügyvédje érkezik a Wilkie D. Ferguson bíróságra Miamiban 2023. június 13-án. Trump ellen négy napja újabb vádemelés történt, amiért minősített iratokat tárolt otthonában és akadályozta azok átadását. Trump megjelenése a bíróság előtt történelminek számít: ez az első alkalom, hogy egy volt amerikai elnök szövetségi vádakkal néz szembe. MTI/AP/Alex Brandon

A keddi bírósági megjelenés előtt Donald Trump a közösségi oldalán megismételte, hogy az eljárást az ellene zajló "boszorkányüldözés" részének tartja.

A volt elnök az ellene történt újabb vádemelésről saját maga számolt be még múlt csütörtökön, és akkor egy videóban a nyilvánosság előtt is kijelentette, hogy ártatlan.

Kedden a Miami bíróság épületénél mellette és ellene tüntetők fogadták Donald Trumpot, valamint kisebb szimpátiatüntetést New Yorkban a Trump-toronyháznál is tartottak támogatói.

Forrás: MTI

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Otthon tárolt szigorúan titkos iratokat, iratokat? Igen. Ez nemzetbiztonsági kockázatos jelen? Igen. Ezért bárki más, már rég lakat alatt volna! Akkora támadási felületet adott, hogy a Holdról is látszik, és amikor számonkérik, akkor "boszorkány üldözést" kiált! De ez politikus körökben megszokott máshol is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
almalibre
Nem, mert a demokraták kiiktatják a republikánus elnökjelölteket. :-)
Nessy
Otthon tárolt szigorúan titkos iratokat, iratokat? Igen. Ez nemzetbiztonsági kockázatos jelen? Igen. Ezért bárki más, már rég lakat alatt volna! Akkora támadási felületet adott, hogy a Holdról is látszik, és amikor számonkérik, akkor "boszorkány üldözést" kiált! De ez politikus körökben megszokott máshol is.
human
Szerencsére a felcsútinak van egy szobatiszta Polt Pétere aki megvédi hasonló esetektől.
jesz
Amerika is csúszik lefelé...pont úgy, mint az unijó..
Yoda69
@jesz: Miért? Mert vannak törvények, amiket be kell tartani?
Lathatjuk, hogy az illiberalis káosz hova vezet. 25%-os infláció, elszegényedés, a rendszer szétesése. Ugyanaz, mint a kommunizmus.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.