"Egyre durvább a háború a szomszédban, egyre többen halnak meg és egyre nő az eszkaláció kockázata. Itt az ideje, hogy felcsavarjuk a békepárti többség hangerejét" – hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Szijjártó a kritikus fontosságú ügyről: "nem szabad(na) átpolitizálni"

Fotó: MTI/KKM

A külgazdasági és külügyminiszter a Facebook oldalán leszögezte: most emberéleteket kell menteni, és az csak békében lehetséges.

"A béketeremtésben kritikus fontosságú szerepet töltenek be (vagy inkább kellene, hogy betöltsenek) a nemzetközi intézmények, közülük is leginkább az ENSZ. Nincs szélesebb körű szervezet az ENSZ-nél, ezért a működését nem szabad(na) átpolitizálni, hiszen pont az ENSZ-nek van a legnagyobb esélye a béketárgyalások megkezdésére" – fogalmazott posztjában a miniszter.

Ebből a szempontból jó hír, hogy szeptembertől egy olyan ember veszi át az ENSZ Közgyűlésének elnöki pozícióját, aki hozzánk hasonlóan elkötelezett a béke ügye iránt. A Trinidad és Tobagó-i Dennis Francis számára kulcskérdés a béke ügyének előmozdítása – hangsúlyozta, kiemelve: New York-i találkozójukon biztosították egymást kölcsönös támogatásukról.

"Egyre többen vagyunk, akik békét akarunk" – zárta bejegyzését Szijjártó Péter.

Forrás: MTI

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kereső
Az ENSZ is elmehet a sunyiba- egyetlen szavuk nincs a viztározó gátjának felrobbantására- arra a társadalmi és ökológiai katasztrófára, amit az oroszok okoztak ezzel- megjegyzem, nem csak az ukránoknak, hanem egész Európának- hiszen az eláraszott területeken megszúnik a mg. termelés is, mert aláaknásitott területekről elvitte a viz az aknákat- ki tudja hova. És , mert a viz mindent elárasztott- temetőket, szennyviztelepeket-és csatornákat- az érintett területeken megnőtt a fertőzés kockázata, és ez ellen sem az ENSZ, sem környezetvédelmi-és egészségügyi szervezetei még csak fel sem szólaltak.
Miről hadoválsz már megint te szerencsétlen áruló???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kereső
Az ENSZ is elmehet a sunyiba- egyetlen szavuk nincs a viztározó gátjának felrobbantására- arra a társadalmi és ökológiai katasztrófára, amit az oroszok okoztak ezzel- megjegyzem, nem csak az ukránoknak, hanem egész Európának- hiszen az eláraszott területeken megszúnik a mg. termelés is, mert aláaknásitott területekről elvitte a viz az aknákat- ki tudja hova. És , mert a viz mindent elárasztott- temetőket, szennyviztelepeket-és csatornákat- az érintett területeken megnőtt a fertőzés kockázata, és ez ellen sem az ENSZ, sem környezetvédelmi-és egészségügyi szervezetei még csak fel sem szólaltak.
Miről hadoválsz már megint te szerencsétlen áruló???
Pálinkás Pál
te barom kakadú, az ENSZ egy gittegylet,pontosan tudod te is...ugye hallottál mocsok a vétójogról?...azzal zsaroltátok eddig az eu-t...nos , az ENSZ -ben az USA-nak van, neked nemzethy görény meg nincs...meg a tobagoi bokszosnak sem, megint kábítod a híveid...
Emmersson71
...

Ez az, kiáltsátok minél hangosabban, hogy BÉKE! Hátha Putyin is meghallja végre...

Azt hiszi ez az elfuserált kakadu, hogy tényező(k vagyunk) és számít mit mond(unk).
kulabombaafityiszre
Szerencsétlen buzi orosz fasszopó.A nagyképü arrogáns pofádat kellene megtámogatni egy lapáttal,
te semmihez nem értő fontoskodó senki.
kereső
@Pálinkás Pál: meg az oroszoknak- aki még mindig a "Biztonsági Tanács" állandó tagja.Szóval ha az ENSZ az illetékes, béketeremtés ügyben- akkor máris halott a dolog- mert akkor Ukrajnának nem osztanak ez ügyben lapot- tudja ez a dög, hogyan kell képviselni az orosz érdekeket.
Nessy
Külügyérünk mai napra rendelt álszent békeszózata.
terlasz
Am ti békétek az, amikor szabadon garázdálkodhattok a Putyinvezéretek oldalán.
Németh István
Ha világháború akkor szíveskedjünk az usa területén is fegyvert és némi atom pukkancsot működésbe hozni! Amíg az usa polgárok a moslék jenkik röhögnek a világ népeinek borzalmain addig nincs megnyugvás és nincs béke! Az olyan barmok akik nem képesek felfogni az usa világuralmi igyekezetét, akik azt hiszik az a szabasdság amit az usa diktatúra biztosít, azok önkéntesen hajtják be a fejüket a rabszolga sorba vergődő bamok közé! A pl. és többek közt, a digi pénzek bevezése egyértelmű kiszolgáltatottságot jelez, ennek a lehetőségeit akarják az uralmi rtendszerükkel bevezetni! EZT NAGYON NEHÉZ FELFOGNI??? Tudjátok mit nem tudtok, gondolkozni!!! >> @Pálinkás Pál: @terlasz: @kulabombaafityiszre: @Nessy: @kereső:
@Emmersson71: remélem nem hagytam ki egyik barmot sem szépen masírozzatok a helyetek re a trágyadomb alá! Az alant mászó skorpió csipkedje a valagatokat, hogy észhez térjetek!
Pálinkás Pál
@Németh István: levették a kényszerzubbonyt,majom...?...ismét nem figyeltek az ápolók,géphez jutottál..?...
Németh István
@Pálinkás Pál: Olybá tűnik szereptévesztésben vagy >> téged elfelejttek kelemes hideg tíz kúrába helyezni, hogy hűtsék a baromságoktól feforrósodott lényedet! >> Hú az anyám, micsoda finom úri gentelmanyus vagyok, hogy el sem küldelek némi farék járta helyre!
Hogy tudd az usa moslék agresszor az Eu vezetést bevonta a háborús bűnösök körébe az Eu vezetés hülyét csinál az Eu közösség tagállamaiból! Vidáman írtatja az usa a világ tök hülye né-peivel így a japánoktól kezdve az ismertebbekig vevonva mindenkit a fegyverek biztosítására az ukrán szerencsétlen meghülytett nép részére! >> akik önmagukat írtják az usa kénye-kedve szerint! ha te baromfasz ezt nem látod akkor tényleg nagy seggfej vagy! HIDEGZUHANYT A moslék pofádra!
Pálinkás Pál
@Németh István: kussolj csicska.., elfogyott a szedáló a pszichiátrián...?
Németh István
@Pálinkás Pál: tényleg nagyon hülye vagy, de gondolom, hogy a környezeted még nagyobb, hogy megtűr!
Pálinkás Pál
@Németh István: téged viszont nem, ezért zártak a gyogyóba...
Németh István
@Pálinkás Pál: csodálkozom, hogy egyáltalán a masinádon megtalálod a betüket! Te háborús bűnös, amagyar nemzet kiírtója akarsz lenni!? te, te sehonnani bitang - ember nem vagy csak egy dinka pali!
terlasz
@Németh István: Ne erőkögggyé mán Estványom, mert a mosószer is Qrva drága.
A bálványod így szedi vissza tőlünk a választáskor kiosztott töméntelen kenőpénzt.
Pálinkás Pál
@Németh István: no, tegyük tisztába a dolgot,..a magyar nemzet nem ti vagytok, koszos cigó által vezetett tolvajcsürhe...a ti hiányotoknak mindenki örülne, aki nem félmajom, mint a szavazótáborotok többsége...élvezd ki azt a pár hónapot amíg fenn vagytok...
Németh István
@Pálinkás Pál: @terlasz: arra legyetek büszkék, hogy a jelenlegi kormány imáron már 13 éve biztosítja azt, hogy egyre jobb körülmények közt éljetek! Igen biztosítja, annak ellenére, hogy aljas hazaárulásokkal és a belső feszültségek keltésével ellene serénykedtek! Erre az ered-ményre, mint kormány produktumra büszkék lehettek! ÉS MÉG EGY > a kormány most és folyamatosan adja a lehetőségét a polgárok boldogulásának az egyre jobb adottságokat a mindennapi életetek terén, igen nektek is >ÉRDEMTELENÜL!! AZTÁN csak megjegyzem >> amit szajkóztok > hogy ellopott pénzek,... stb. A gyurcsány, bajnai kormány, mitöbb a meggyesi horn, banda is tönkre lopta magát, és eladta az ország javait >>saját zsebre !!! > egyszerűen loptak, lenyúlták a polgárokat akár a bankokon keresztűl, és gyilkoláztak! EZ a KORMÁNY AD nektek is érdemtelenül a polgároknak, mert megdolgoznak mindenért tisztességgel! Ők megér-demlik,>>> ti nem szarjankók! Pedig ti élősködtök a legjobban most is ! Moslkékok!
AZTÁN mire, kire akartok szavazni a hülye kari-gerire, a kapzsi gyurscány-dobrev nyalósokra akik olyan hülyék, hogy még magyarul sem tudnak, a kommunista eszmeiség beleült az agyukba, vérükbe és csak is lopni hazudni képesek! Olyan hülyék mindenhez mint ahogy bajnai is mondta a libásoknak > "nem értettünk hozzá" csak hogy nemcsak ahhoz, ha nem semmihez sem a lopáson, csaláson a hazudozáson kívül! Ezt akarjátok barmok!?
izéke
@Németh István: tanulj már meg magyarul te szerencsétlen ott leningrádban vagy hogy hívjátok most! Empáer mi? Legalább másolni tanulj meg,az könnyebben megy!
kereső
Pjotr , mit szólsz az orosz 205.sz. különleges lövész dandárjának beismerő vallomásához- ők robbantották be a kahovkai gátat. Erről az ökológiai és társdalmi katasztrófáról, ha regélnél nekünk- amely egész Európára kihat. Csak úgy a "béke" nevében. Hogy érezted magad Szentpétervárott? Találkoztál a cárral? Te hazaárulók gyöngye!!
Gauntlet
mondja egy politikus.
majd rendelnek egy raklap páncélost és mindenkinél legyen nála a szolgálati fegyvere!
balos
20 év múlva már szállóige lesz,csak a halott fideSSes nem hazudik!
Németh István
@izéke: @kereső: A lényeg, hogy megértettétek az írást! A másilk lényeg, hogy az ukrán tetvesek-az usa tetvesekkel együt orosz öltözetben végezték el a robantást >> nekik mármint az usa moslékoknak az a jó ha minden pusztul, az ukrán vezetésnek mindegy, pont leszaja a tör-ténést, nekik az usa fizessen! FIZET! nem véletleűl a világ egyik leggazdagabb embere a zelenszkíj és a bandája néhány tagja! Az sem véletlen, hogy a gát körüli lakósokat az ukránok halomra lőtték > orosz ruhában, hadfelszerelésben és kifejezetten orosz fegyvereket használva! Ehhez tegyétek hozzá az ukrán tábornok nyilatkozatát, hogy az usa szuper rakétáival lövik és lőtték a gátat fszinte folyamatosan és az robbanás óta is!
@kereső: "Hogy érezted magad Szentpétervárott? Találkoztál a cárral? Te hazaárulók gyöngye!!"
nagy hülye vagy; te hallod-e? Az angolokat kérdezd akik azóta is a rokonság előnyeit sírják vissza és ádáz ellensége az orosz demokráciának! A hazaárulásról kérdezd a gyurcsány-dobrev házaspárt és a moslék haverjaidat >> hülye köcsög!
izéke
@Németh István: fekete pákó hozzád képest napkitörés baszod :)))) de legalább jókat lehet röhögni rajtad
Macskaszem
Most voltál Szentpéterváron csirkefej, ott is előadtad a legyenbéke produkciódat? Ej gyáva képmutató sz@r vagy te ahhoz.
Németh István
@Macskaszem: az atomháborútól jobb félni mint a sugárzástól tappancsot fedobni! aztán nem csak ez a baj, hanem a felezési idő is számottevő ott minden fertőző és veszélyes az elkóborló állatokra, még a legyekre és a szúnyogokra is a halakról, s egyébről ne beszélkjünk korcs szülemények lesznek! ÉS AMI A LÉNYEG > nem szegényített atomfegyvert fognak bevetni hanem a Hirosímainál 3-4 szer nagyobbat! Ez a félő! Te bátor hülye menj és süttesd a seggedet a sugárzással hátha aranyat szarsz! >> aztán @izéke: menj a fenébe izibe! DE azért megsúgom neked, hogy ez a háború a hitleri háborúval ellentétben sokkal aljasabb és nagyon brutális abszolút embertelen hatalomvágy megtestesítése! A hitler hülye volt, szó szerint, de ezek az usa barmok a világ ellenségei, csak azért, hogy a vagyonaikat gyarapítsák, nem számít az ember élet a vagyoni érék a hitleri pusztításnak már több mint a kétszeresénél tartnak! Hogy mikor ébred fel avilág?? amely olyan hülye mint te, az nagy kérdés! A lényeg, hogy benneteket össze kellene gyűjteni és a zeleinszkíj banda élére állítva az usa zászlóval céltáblának a honvédő oroszokkkal szembe! pusztúljon a férgese transzparenssel!
Macskaszem
@Németh István: Az atombombát a ruszkik sem élik túl, agyas. Mert kapnak ők is a nyakukba.
Németh István
@Macskaszem: Ez bizony igaz lehet, csak ne feledd aki elöször kapja az lesz a hunyó!! És nem is az oroszok fogják kilövöldözni a robbanófejes csodájukat! Az lesz a meglepeteés >> de az is biztos, hogy az usa 14 városa kapja szinte egyszerre! Európa csak hetet kap! > szar ügy lesz az biztos, de ha szerencsénk lesz megmaradunk! Hajrá minden USA ellenes arany drága béke és szabdságharcos nemzetnek!
drrotf
Szíjgyártó "népszámlálást tartott és ő úgy számolta hogy a" béketábor" gyarapodott.Volt ideje ennek a lóti-futinak erre is , mert olyan fontos munkát végez, hogy na!
Németh István
@drrotf: Ebben igazad van! > "mert olyan fontos munkát végez, hogy na!" ÉS tedd hozzá azt is hogy ilyen kiváló, határtalan mun kabírású minisztere >> KÜLÜGYÉRE a nemzetnek soha nem volt! Aztán amilyen kapcsolatokat és abból a nemzetnek, de mondanám, inkább, hogy a nemzeteknek előnyöket generáló intézkedés és eljárássrozatai világszinten irigylésre méltóak!
BEG KELL BECSÜLNI AZ ILYEN TÖREKVÉST! NEM AZ ORSZÁG ELADÁSÁNAK ÉS LEÉPÍ-TÉSÉNEK A CÉLJÁT KÉPVISELI, HANEM A NEMZET GYARAPODÁSÁÉT, és tegyük hozzá > IGEN EREDMÉNYESEN!
Németh István
Hajrá Péter és Viktor, vagy Viktor és Péter! Mindketten a választóitok akaratát elképzeléseit felülmúljátok! Minden tisztelet és elismerés érte!! CSAK EGY APRÓ SZÖSSZENET >> miért nem basszátok ki a főpolgármestert a kurva anyjába az usa nagykövetet a soros alex faszára, a gyur-csány dobrev hazaáruló geciket a karróra!?
simmering73
Akkor irány Moszkva. Ott ugass a félnótás főnököddel a békéről. Elég unalmas már ez a lemez.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.