Vádalkut kötött Hunter Biden, az amerikai elnök fia a bírósági vádemelés elkerülésért.

Peren kívüli megállapodást kötött Hunter Biden, Joe Biden amerikai elnök fia adószabálysértési és tiltott fegyverbirtoklási ügyében – derült ki kedden a Delaware államban iktatott bírósági iratokból.

Hunter Biden elkerüli a bírósági vádemelést az akár 12 év börtönnel büntethető cselekmények ügyében.

A keddi bejelentés szerint Hunter Biden az egyezség alapján vétkesnek mondja magát összesen több mint 200 ezer dollár jövedelemadó-fizetés elmulasztásában 2017-ben és 2018-ban.

David C. Weiss, Delaware állam kerületi ügyésze közölte, hogy az adóhatóság iratai alapján Hunter Biden a két egymást követő évben egyenként 1,5 millió dollár adóköteles jövedelemhez jutott, ami után nem fizette meg a közterhet.

A vizsgálat 2018-ban indult az üzletember ellen úgynevezett gyanús pénzmozgásra vonatkozó dokumentum miatt, amely szerint külföldi forrásokból jutott nagy összegű bevételekhez. Hunter Biden 2014-ben bekerült a Burisma ukrán olajipari vállalat igazgatótanácsába.

Joe Biden fia bűnösnek vallotta magát adócsalási ügyében, vádalkut kötött

Joe Biden amerikai elnök. Fotó: MTI/AP/Manuel Balce Ceneta

A keddi bejelentés szerint szövetségi vádhatóság és az elnök fiának ügyvédei arról is megállapodtak, hogy a bírósági tárgyalás elkerülése érdekében a tiltott fegyverbirtoklás ügyében úgynevezett megelőző eljárás kezdődik. Ennek keretében Hunter Bidennek a hagyományos büntetőeljárás helyett alternatív intézkedésekbe kell beleegyeznie.

Az ügyész közölte, hogy az ügy bíró elé kerül, akinek a mérlegelésén múlik, hogy kiszab-e börtönbüntetést, és hozzátette, jelenleg még tart a vizsgálat.

Hunter Bident azzal gyanúsítják, hogy 2018 októberében törvénytelenül jutott fegyverhez, mert a vásárlás során azt állította, hogy nem fogyaszt kábítószert. Az elnök fia abban az időben kábítószer-függőséggel küzdött, és az amerikai törvények szerint ilyen személy nem birtokolhat lőfegyvert.

Forrás: MTI

12 hozzászólásarrow_drop_down_circle

csak úgy....
@Csizmás Kond: veled csak az a probléma, hogy fejre ejtett a dajka!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Csizmás Kond
@csak úgy...: Nem kérdeztem...nem is érdekel sőt pártolom, hogy ne csak szabadon engedjék hanem egyből küldjék nyugatra mert nekik dolgoznak.
csak úgy....
@Csizmás Kond: veled csak az a probléma, hogy fejre ejtett a dajka!
Péter2
Egy demokratikus országban , ahol jogállam van , ott hiába elnök az apuka nem úszhatja meg a csemete a büntetést ! Lásd orbán veje tiborc meglopta az uniót , ezt ki is nyomoztat az uniós ügyészség , át is adta a vádiratot a magyar ügyészségnek, de semmi nem lett belőle , pedig az összeg több milliárd euró volt ! Ez az eset is erősíti az uniót , hogy nem kap pénzt az ország , ha így marad akkor matolcsi világosan megmondta , uniós pénzek nélkül csődbe megy az ország elég gyorsan !
Csizmás Kond
@m73: TE DÖGLENÉL ÉHEN SZARZSÁK, MOST IS AZ ŐK BŐRÜKÖN ÉLŐSKÖDSZ.
simmering73
Várjuk majd itthon is a hasonló lépéseket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.