Határozott tiltakozását fejezte ki Japán moszkvai nagykövetségének hétfőn az orosz külügyminisztérium "Oroszország belügyeibe való beavatkozás" miatt, miután Tokió helyszínt biztosított a Poszt-Oroszország Szabad Népeinek Fóruma elnevezésű szervezet tanácskozásának.

Oroszország tiltakozik, mert "beavatkoztak a belügyeibe"
Fotó: Pixabay

Az orosz diplomáciai tárca rámutatott, hogy a lengyelországi bejegyzésű nem kormányzati szervezetet Oroszországban korábban nemkívánatosnak nyilvánították, és tagjait terroristaként tartják számon.

A Kommerszant című lap szerint a szervezet 7. fórumát augusztus 1-2-án tartották Tokióban. Korábban a fórum kétszer ülésezett Lengyelországban, illetve egyszer Csehországban, Svédországban, Belgiumban és az Egyesült Államokban.

Moszkva orosz belügyekbe való beavatkozási kísérletnek minősítette, hogy a rendezvény záródokumentumát, amely "az orosz államiság aláásására és területi integritásának megsértésére irányuló felhívásokat" tartalmazott, a japán parlament tagjai is aláírták. Az orosz külügyminisztérium kifogásolta, hogy Kisida Fumio japán miniszterelnök kormánya azzal, hogy otthont adott a rendezvénynek, nyíltan támogatásáról biztosította "az Oroszország elleni terrorista retorikát és a gyűlölet ideológiáját".

"Ebben az összefüggésben nem meglepő, hogy Tokió megpróbálja összekapcsolni az oroszellenes akciót a saját, a Kuril-szigetekre vonatkozó illegitim revansista követeléseivel"

- közölte a külügyminisztérium, és "a japán érdekekre nézve érzékeny" válaszintézkedéseket helyezett kilátásba Tokióval szemben egy esetleges újabb provokáció esetén.

Az orosz igazságügyi minisztérium április 3-án jelentette be, hogy a Poszt-Oroszországi Szabad Népek Fórumát felvette a nemkívánatos szervezetek nyilvántartásába. Márciusban az orosz főügyészség megállapította, hogy a fórum ülésein állandó szakértőként "etnoszeparatista mozgalmak vezetői" és olyan külföldi előadók működnek közre, akik "szisztematikus ruszofób propagandatevékenységet" fejtenek ki

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Vladimir! A perifériára sodródsz és sajnos te is viszed magaddal az országod. Pont mint Orbán. Röhögnék rajtatok, ha nem sújtana engem is az idiotizmusotok eredménye.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
human
Vladimir! A perifériára sodródsz és sajnos te is viszed magaddal az országod. Pont mint Orbán. Röhögnék rajtatok, ha nem sújtana engem is az idiotizmusotok eredménye.
jáger laszló
Poszt-Oroszország szervezet...???
Na ne tessék már röhögtetni elvtársak!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Peller Anikó
Ööö, az oroszok nem avatkoznak bele Ukrajna belügyeibee?

Ja, nem. Azok csak különleges műveletlenek, nem tataroznak rájuk.

Iiisten ööld meg a ruszkiit, jóó kedvveel, bősééggel..
justhpeter
@Peller Anikó: Ne az orosz népet ölje meg az Isten, csak Putyint. Érjük be kicsivel.
Peller Anikó
@justhpeter: Jól van, jól van, ne mindet, csak azokat akik támogatják ezt az aljas háborút, vagyunk elegen.

Azonnali népességcsökkentésre lenne szükség, elsősorban születésszabályozás, másodsorban a gazemberek és padkányok leszabályozása, eutanázia jogalkotása ecet. Sajnos a probléma humanitáriusan nem oldható meg.
Nyírfa
@justhpeter: @Peller Anikó: Isten nem öl. Sem népet, sem embert.
Peller Anikó
@Nyírfa: Az egyszer 100% biztos. Ha lenne ölne.

Így a természet öl, nincs tekintettel az életre. A természet megoldja, csak az nekünk a legkevésbé tetszik.
Nyírfa
@Peller Anikó: Van, csak nem úgy, ahogy az egyházak leírják. Hogy a természet körforgása elintézi a kiválasztódást, az csak az olyan még primitív közegben működik, mint amilyen a földi élet is. Magasabb tudatszinten, amely már közelíti az istenit - krisztustudat, lélekazonosság - szeretet van, nem gyilkolás. De oda el kell jutni, és az emberiség nehezen tanul, ám könnyen felejt.
justhpeter
@Peller Anikó: 12:17. Ezzel egyetértek.
Peller Anikó
@Nyírfa: Jaj, ne bolondozz már, ha nem úgy van isten ahogy, akkor nem tudod közelíteni a semmit. Nincs másik élet, csak most van most. A végtelen anyagi világban és az idők végtelenjében most jött el a te időd. Most néhány évtized. Nincs másik élet, most kell kihoznod belőle amit szeretnél, a lehetőségeket figyelembe véve.

Akármilyen tudatod van az nem közelít semmiféle istenit. Csak emberit.

A természet nem primitív közeg, hanem ő maga a közeg, nem törődik veled, csak magadra számíthatsz. Szerethetsz te akárhány fideszest, ők nem fognak szeretni téged, ők csak magukat szereik. Túl vagyunk szaporodva és ez kataklizmához vezet, sajnos.
Nyírfa
@Peller Anikó: 20.14

Ez te tudásod, de a tiéden kívül még sok-sok tudás létezik. Fejletlenebb is, fejlettebb is.
Ha elfogadod, ha nem, a világ nem egyféle.
Peller Anikó
@Nyírfa: Nincs kifogásom a "tudás" ellen. Nekem a vakhit ellen van kifogásom.

A hit nem tudás. Ámen.

A hit lehet megalapozott és megalapozatlan.

A tudományos hit ugyanígy. A tudomány is tele van szórva hittel, aminek egy része butaságon alapul. Félreértelmezett kisérletek, téveszmék, hazugságok, ezek végülis a megalapozatlan kategóriákhoz tartoznak.

De a vallásos hit -amely ugyan neveltetéstől függően lehet nagyon erős- hát az nem tartozik a "tudáshoz", mert az becsapás.

A vallást azért hozták létre eleink, hogy a népet irányítani, kordában tartani tudják. Ez teszi a viktorbán is most velünk, minél hülyébb annál jobb, (neki).
Nyírfa
@Peller Anikó: tegnap, 22.44

A hit és a tudás valóban nem azonos, a megkülönböztetése az értelem dolga. Abban egyetértünk, hogy a vallás a manipuláció eszköze, de az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy nem minden pap, lelkész, egyházi ember gondolkodik bigottan, illetve bort iszik, ám vizet prédikál.
Ha nyitottan élünk, sok törvényszerűséget felismerhetünk, amelyek által többet megérthetünk a minket körülvevő világból. Az én életelvem a figyelmen alapul, figyelni a külső-belső információkra, de nagyon fontosnak tartom, hogy mindig a belső , az intuíció legyen az irányadó.
Peller Anikó
@Nyírfa: Eegen, a kontroll nagyon fontos, de erre az emberek csak egy kicsiny része képes. Napersze a többiek is kontrollálnak, csak éppen a hülyeségüket erőszakolják rá a külvilágra.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.