Alex Soros, az Open Society Foundations (OSF) elnöke cáfolta a híreket, miszerint az alapítványok "elhagyják Európát" – írta meg a 24.hu.

Alex Soros: „Nem hagyjuk cserben azokat a szövetségeseket, akik kiállnak a demokratikus jogokért”

Fotó: @alexsoros/Instagram

A 24.hu megírta, hogy Alex Soros kijelentette, hogy nem távoznak, és Európa továbbra is kiemelt stratégiai fontossággal bír az OSF munkája számára.

Soros rámutatott, hogy az európai felelős, demokratikus kormányzás jövője már nemcsak Párizsban és Berlinben formálódik, hanem Kelet-Európában is, például Varsóban, Kijevben és Prágában.

Ennek megfelelően az OSF változtat az európai prioritásain, és terveik szerint több pénz jut majd oda, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Az OSF elnöke hangsúlyozta, hogy bár az európai fókusz módosulhat, ez nem jelenti a visszavonulást. Az alapítvány továbbra is támogatni fogja Ukrajnát, a moldovai és nyugat-balkáni alapítványokat, valamint erőfeszítéseket tesz a roma kisebbség egyenlőségéért.

Emellett elkötelezettek maradnak a Közép-európai Egyetem (CEU) támogatása mellett is.

„Nem hagyjuk cserben azokat a szövetségeseket, akik kiállnak a demokratikus jogokért az autokratákkal és a leendő diktátorokkal szemben, sem Európában, sem a világ többi részén. De készen kell állnunk és képesnek kell lennünk arra, hogy reagáljunk a bizonytalan jövőre” – írta Alex Soros.

Forrás: 24.hu

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
@KisTehen: "Nem hagyjuk cserben azokat a szövetségeseket, akik kiállnak a demokratikus jogokért”
Akkor ez nem Orbanisztánról szól. Lapozz, Bimbó.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jáger laszló
Zavar a zavarosban!!
Minden a változások célkeresztjében!!
Semmi nem lesz olyan amilyen eddig volt!!
Ezt L kell fogadni!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
Namely
Ahogyan a sok barom bekajálja ezt a szöveget a "demokratikus jogokról" annak a szájából, aki abból gazdagodott meg, hogy nem volt olyan szabály, amit betartott volna :DDDD
Pedig nem (lenne) olyan nehéz: gyengébb szuverén államok->gyengébb törvények->gyengébb munkajog/környezetvédelmi szabályok->rosszabb életminőség->társadalmi korrózió->könnyebb befolyásolhatóság->minden eddigi korban megszokottnál nagyobb profit és hatalom a tőke kezében :D :D :D Ma már a szupranacionális szervezeteket is irányítják :D :D :D
És ezért azok szeretik, akik liberálisnak gondolják magukat.
:DDD
Soros a legzseniálisabb befektetők egyike, nála csak Jim Rogers a nagyobb koponya, de utóbbi sokkal kevesebb pénzt hozott össze belőle.
És ahogyan Orbán ingyen reklámot csinál neki, ahelyett, hogy ráeresztené a titkosszolgálatot, parádés.
csak úgy....
a buzis és a soros cikkek alatt ,rögvest megjelennek a nem túl okos fideszes bogarak! :)
- az öseik beköpö legyek lehettek...
justhpeter
@durbincs: Előkerültél, te szellemi lángoszlop ?
ómió
Szóval, "jó efftársaknak" továbbra is "gurítotok"!
vacsi
Ezzel csak az a baj, hogy soros és gyermeke elsősorban a buzik jogaiért áll ki, meg még csupa olyasmiért, amit én pl. nem is értek: szivárványvalami, transzakármi, meg egyéb baromság. Ezek lennének a demokratikus jogok?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.