Manolisz Pilavov, Luhanszk város vezetője az MTI-nek nyilatkozott, amiből kiderült: első ízben tartanak az orosz jogrend szerinti választást a jövő héten az Ukrajnától elcsatolt területeken.

Az oroszok már választásokra készülnek a megszállt ukrán területekenMikhail KLIMENTYEV / POOL / AFP

Az esemény a jövő hét végén tartandó, három napig tartó oroszországi választások része. A voksolás során 26 kormányzói szék sorsa dől el – közülük 21 közvetlen, öt pedig közvetett választáson. Emellett három szövetségi képviselői körzetben pótválasztást tartanak, 20 regionális parlament képviselői helyeit osztják el, számos városi és helyi választás mellett.

Ez a választás a tavalyi népszavazást után újabb megerősítése lesz az Oroszországhoz tartozásunknak

– jelentette ki az MTI-nek nyilatkozva Manolisz Pilavov, Luhanszk város vezetője, aki – ha tisztségében megerősítik – a polgármesteri címet fogja viselni.

Pilavov elmondta, hogy az "új területek" vezetőiről a pártlisták alapján megválasztandó helyi törvényhozás dönt majd, eltérően a meghatározó oroszországi gyakorlattól, a közvetlen választásoktól. A biztonsági helyzetre való hivatkozással a választáson Oroszország öt parlamenti pártjának jelöltjei vesznek majd részt.

Gyenyisz Mirosnyicsenko, a luhanszki regionális törvényhozás elnöke az MTI-nek nyilatkozva, az elcsatolt ukrajnai területeken tartandó választás biztonsági kockázatairól szólva kijelentette: az "agyonreklámozott" ukrán ellentámadás néhány taktikai siker ellenére "99 százalékban meghiúsult".

Ma semmi sem akadályoz bennünket abban, hogy a békés területeken építkezzünk, miközben tartjuk a frontot, és idővel meglátjuk majd, hogy mikor indul majd meg a támadásunk

– mondta.

Bergyanszk kikötőváros polgármestere szintén úgy vélekedett: a támadás "kifulladt, lényegében anélkül, hogy kibontakozott volna". Bergyanszk városa Zaporizzsja megyében fekszik, amely az először a Krím és Oroszország közötti szárazföldi összeköttetés elvágásával próbálkozó ukrán ellenoffenzíva fő csapásirányába került. A polgármester szerint az ukrán ellentámadás miatt "nem remeg a térde" az orosz igazolványt kapott lakosságnak.

Tudjuk, hogy Ukrajna robbantásokat és terrorcselekményeket készíthet elő, hogy megzavarja a választásokat, és félelmet keltsen az emberekben. De ilyesmi eddig nem történt, hála a rendvédelmi szervek megelőző tevékenységének. Ez nem jelenti azt, hogy lazítunk és semmit sem csinálunk. Épp ellenkezőleg, fokoztuk ezt a megelőző tevékenységet

– nyilatkozott.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
@Menőmanó: Az egy olyan választás, amilyet a magyar kormány is szeretne bevezetni. De a magyar annyira birka, hogy itt a házról házra járó fideszes pártkatonák csak krumplival vannak felfegyverkezve.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Péter2
Semmi értelme nem lesz , mert a ruszkikon kívül senki nem fogja elismerni !
nemkati
@KisTehen: 0rbán lesz az első, aki elismeri.
simmering73
@KisTehen: 12:35 A felsorolásukkal adós maradtál, Bimbó.
kereső
Független Népköztársaságok, amelyekben csak!! oroszországi pártokra lehet szavazni- ezt meg igy hogy???
Mi van azokkal a területekkel- a donecki, és luhanszki régióban, amelyek nem állnak orosz ,megszállás alatt? Azokra is kötelező lesz a választás eredménye? Van egyáltalán választási névsor- amely tartalmazza a választásra jogosultakat? És abban szereplnek azok is, akik nem a megszállt területen élnek- a nagyon független Népköztársaságokban?? Mecsoda nagy demokrácia - orosz módra.
Sakk Matt
A Fidesz küld pártatlan választási megfigyelőket. Egy Z kitűzőjúk lesz...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.