Bekérették Bulgária moszkvai nagykövetét hétfőn az orosz külügyminisztériumba amiatt, hogy az orosz ortodox egyház három papját kiutasították Bulgáriából.

"Oroszellenes provokáció" miatt bekérették a bolgár nagykövetet
Fotó: Pixabay

A misszióvezetővel közölték, hogy a bolgár hatóságok "oroszellenes provokációjának" kellemetlen következményei lesznek Szófia számára. A tárca határozott tiltakozását fejezte ki amiatt, hogy "kitalált ürüggyel", blaszfémikus és sértő módon kiutasították Bulgáriából az orosz ortodox egyház szófiai gyülekezetének apátját és két lelkészét.

Az orosz külügy szerint a bolgár hatóságok lépése teljes mértékben beleillik a jelenlegi euroatlanti politikába, az "orosz befolyás elleni küzdelem" politikájába.

A tárca kifejezte meggyőződését, hogy a bolgár hatóságok tervei, amelyek "az orosz és a bolgár nép közötti évszázados lelki kapcsolat és baráti hagyományok aláásására irányulnak, kilátástalanok és kudarcra vannak ítélve".

Forrás: MTI

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Néro2
Csak hármat több nem volt ?
És legalább karóval csak hogy érezzék a törődést.
jáger laszló
Bátrak ezek a bolgárok Most az orosz papokat ütik,mert azok béketűrőek!!??
Nem lőnek vissza!!
csak ennyi
barátilag
J.L.
izéke
Az orosz papok valószínűleg erős putyinista befolyás alatt lehettek és tevékenykedhettek,csak hivatalosan is kellett valami indok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.