Kína a tervek szerint több európai ország, köztük Magyarország állampolgárainak is vízummentes beutazást biztosít március 14-től.

Vang Ji kínai külügyminiszter csütörtökön a 14. Országos Népi Gyűlés részeként tartott sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy – ugyan csak „kísérleti jelleggel” – de vízummentességet biztosítanak a magyar állampolgároknak március 14-től.

Vízummentesen utazhatunk Kínába március közepétől

Fotó: Nemzetiségi képviselők érkeznek az Országos Népi Gyűlésre. MTI

A vízummentességet hat európai ország, Magyarország, Ausztria, Svájc, Írország, Belgium és Luxemburg állampolgárai számára biztosítanák március közepétől.

A külügyi tárca vezetője arról is beszélt, reméli, hogy több ország is vízumkönnyítéseket vezet be a kínai állampolgárok számára - írja az Index.

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Na megjött ez a hülye @KisTehen: is. Szokás szerint dől belőle a hülyeség.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pálinkás Pál
remek...pont ez volt a legnagyobb problémám...
Horizont
Azta kurva életbe ez az igazán jótétemény a kormányunk részéről.
Annyira boldog vagyok törődnek velünk keresik a kegyeinket.
namihami
És még ez is!!! Hát nem Isten ajándéka ez az ember?
KisTehen
libsik ... nektek kötelező meglátogatni a kínai petőfi szobrot, amit gyurcsány avatott fel

www.nefmi.gov.hu/nemzetkozi-kapcsolatok/hirek/petofi-szobrot-avatott

HAHAHA
simmering73
Na megjött ez a hülye @KisTehen: is. Szokás szerint dől belőle a hülyeség.
simmering73
Nagy segítség ez a magyar családoknak, akik a több mint félmillás fizetésüket (ksh) már nem bírják elkölteni, ezért tömegével fognak kirándulni Kínába.
KisTehen
@simmering73: te hányszor nézted már meg? :)
Maccska
2005. szeptember. 09. 08:23 MTI Utolsó frissítés: 2005. szeptember. 09. 08:29

Gyurcsány tiszteli a kínai társadalmi modellt

A Kínával szembeni vízumkényszer megszüntetését, a nemzetközi intézmények rendszerének felülvizsgálatát és a kínai társadalmi modell tiszteletét szorgalmazta a pekingi a Csing-hua egyetemen tartott előadásában Gyurcsány Ferenc.A magyar miniszterelnök arra hívta fel a figyelmet, hogy az egységesülésében elbizonytalanodó Európa "két tűz közé került", a nála sokkal nagyobb tempót diktáló Egyesült Államok és Kanada, illetve Ázsia között. Európa évek óta nem tudja felvenni a versenyt, s most arra a kérdésre kell választ adnia, hogy miként tudja egyeztetni a versenyképességet a hagyományos európai szociális modell fenntartásával.
Gyurcsány Ferenc szerint tanulni kellene abból a kínai mondásból, hogy úgy kell fejlődni, ahogy azt az idő megköveteli. Európa úgy akar fejlődni, ahogy a múltban megszokta, s ha ezt akarja fenntartani, akkor lemarad.
"Magyarország nem titkolja, hogy azért is fordul egyre határozottabban Ázsia és Kína irányába, mert úgy látja, hogy van mit tanulnia" – jelentette ki a magyar miniszterelnök, aki a reformok bátorságát, a kínaiak erősödő nemzeti öntudatát nevezte a kínai sikerek egyik titkának.

Kína globálisan is él azzal a felelősségével, amely megerősödött szerepéből hárul rá s a világon ezt a teljesítményt nagyon sokan elismerik – tette hozzá a kormányfő.
Maccska
@Maccska: kell még valamit mondanom, Ildikó?
Maccska
"Azt is igényeltük, hogy Magyarországon nyissa meg európai képviseletét a kínai kereskedelmi minisztérium" - folytatta a miniszterelnök. Elmondta, hogy a találkozón felvetette a taszári repülőtér kérdését, s arról tájékoztatta vendéglátóját, hogy a bázis hasznosításakor felmerült annak ötlete: kínai együttműködéssel a Nyugat- és Délkelet-Európába irányuló áruk és szolgáltatások logisztikai központját hozzák ott létre.

Gyurcsány Ferenc hangsúlyozta: ígéretet kapott a kínai miniszterelnöktől arra, hogy egyenlő feltételek esetén kínai részről a magyar ajánlatokat fogják kedvezően elbírálni, a magyar cégeket fogják előnyben részesíteni, mert Kína szeretné, ha növekedne a magyar export. Mostani látogatása során mind Gyurcsány Ferenc, mind a kíséretében lévő Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter feltétlenül csökkentendőnek nevezte a magyar-kínai külkereskedelemben mutatkozó rendkívül magas magyar deficitet. Kínai látogatásának első napját értékelve a miniszterelnök úgy fogalmazott: "Azért vagyok itt, hogy Kína Magyarországon legyen akkor, amikor Európába akar jönni."
Maccska
„A sajtóértekezleten a miniszterelnök (Gyurcsány Ferenc – a szerk.) elmondta, hogy nagyon pártolná a két ország közti felsőoktatási együttműködés erősítését. Szerinte alig lehet lemérni annak a hatását, hogy ha egy országban nagyon sok olyan szakember van, aki egy másik ország egyetemén végzett. A miniszterelnök szeretné megsokszorozni a jelenlegi ösztöndíjprogram alapján évente Magyarországon tanuló bő tucatnyi kínai diák számát.” (Peking, 2007. szeptember 3.)
Maccska
„Gyurcsány Ferenc az interjúban elismerte, hogy Kína igyekszik helyesen kezelni a kihívásokat és a globális kérdéseket, s üdvözölte Kína egyre hangsúlyosabb nemzetközi szerepvállalását. »Néhány ország aggodalommal tekint erre. Én inkább lehetőséget látok olyan új partnerek fellelésére, akikben megvan az erő és a képesség arra, hogy hozzájáruljanak egy harmonikus világhoz«.” (Peking, 2008. augusztus 18.)

„Kína az Európai Unióval közösen minél átfogóbb kapcsolatokra törekszik, és Magyarország az unión belül azon országok közé tartozik, amelyek az átlagnál jobban értik Kínát. A kínaiak egyfajta kulturális és gazdasági hídfőállásként tekintenek ránk.” (Peking, 2008. augusztus 14.)

„Magyarország egyebek közt azért lehet vonzó befektetési célpont, logisztikai bázis – vagyis európai ugródeszka – Kína, a hatalmas és feltörekvő világgazdasági óriás számára, mert a térségben Magyarországon a legjobb az infrastruktúra – itt a legsűrűbb például az autópálya-hálózat és indul a vasúti rekonstrukció is –, nálunk a legalacsonyabb az egységnyi érték előállításához szükséges munkaerőköltség és közrejátszanak olyan »lelki« tényezők is, mint hogy a térségben egyedül Magyarországon működik két tannyelvű, kínai–magyar iskola.” (Peking, 2007. szeptember 3.)
Péter2
Nincs az a pénz , hogy Kínába , Oroszországba , Indiába , Romániába , Szerbiába , betenném a lábamat !
Maccska
@Péter2: neked arra sincs pénzed hogy Pécelig elbuszozzál.
Billibácsi
Brávó! Minden vágyam, hogy Kínába utazzam! /Ha marad hó végén annyi pénzem/
Yeromos
Gondolom nem sokára a kínaiak is vizum nélkül jöhetnek magyarországra.
namihami
@Maccska: 13.23: De az már a Kmalac ötlete lett, hogy ez olyan magyar pénzből történjen, amit kínai hitelként vesz fel!
Mert nem mindegy, hogy ezt ki és hogyan finanszírozza! És a Gy nem magyarok adózókon keresztül okította volna a Rizsagyurikat és Rizsagiziket a kínai spicliegyetemen! Akik aztán ellenünk is kémkednek!
KisTehen
@Maccska: van, aki nem gondolkodik ...csak köp egyet
KisTehen
@namihami: az ugye nem zavar, hogy az usa is ellenünk kémkedik
Maccska
@namihami: az usa merkelt is lehallgatta.
namihami
@KisTehen: 17.07: Csakhogy van egy aró difi! Azokat a megfigyeléseket nem a megfigyelt ország pénzén teszik? A rizsáéknak pedig nemcsak a lehallgatásait, de még a kiképzésüket is mi fizetjük!
@Maccska: 17.20: lásd, mint fenn!
balos
@namihami: Ezekkel a génhibás nyilasokkal nem érdemes packázni,mert bevették a nemzethy tablettát a valóság ellen!A tompikán próbálták ki először és bevált!Már ipari méretben gyártják,nehogy immunisak legyenek rá,így emelik a mennyiségét a növekvő testtömegükhöz!
koszpeko
HURTÁ!!!
Egy irányu jeggyel mehet az összes fidkány.
Az ide behányó féreg naracsos banda vezetheti a csürhét.
Sakk Matt
@balos: Dugj fel a tapló mutterodnak egy telefont és csörgesd soxor, hadd élvezze a vén hülye picsa!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.