A világnak szüksége van arra, hogy Donald Trump győzedelmeskedjen a közelgő amerikai elnökválasztáson, mert csak egy erős amerikai elnök tud stabilitást és biztonságot adni a nemzetközi rendszernek – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Breitbart amerikai lap hírportáljának adott interjúban.

Ukrajna

Szijjártó Péter úgy látja, ha Donald Trumpot megválasztják novemberben, akkor az ukrajnai konfliktus szereplői között béketárgyalások kezdődnek majd és a háború véget ér.

Szijjártó: Trump a globális békét és stabilitás új világrendjét hozza majd el

Fotó: MTI

"Trump elnök nélkül ez a háború sokáig el fog húzódni, még több veszteséget és nagyobb pusztítást okozva A legfőbb reményünk, hogy ha Donald Trump megnyeri a 2024-es választásokat, akkor békét tud majd teremteni"

- figyelmeztetett.

"Mi, magyarok, teljes támogatásunkat adjuk ehhez azon kevés európai országok egyikeként, amelyek békepártiak. Meg kell érteni, hogy Európában az országok többsége háborúpárti, s csak egy elenyésző kisebbség békepárti"

– jelentette ki.

Szijjártó Péter elmondta, ha Donald Trump békepárti politikája megvalósul, akkor az európai államok közül "egyesek változtathatnak álláspontjukon".

"Ezért van szükségünk Trump elnök győzelmére" – húzta alá a magyar külügyminiszter, hozzátéve: "abban bízunk, hogy tervezett lépései az ideális utat jelentik majd a béke elérésére Ukrajnában".

Az ukrajnai konfliktusról Szijjártó Péter úgy fogalmazott, hogy "ezt a háborút nem lehet a frontvonalakon eldönteni". A csatatér csak áldozatokat és pusztítást hozhat, de nem megoldást – jelentette ki. "A halálozások, sebesülések és a pusztítás csökkentése érdekében a legjobb, ha véget vetünk a háborúnak" – tette hozzá.

Mint mondta, általánosságban ugyan elismerik, hogy Ukrajna nem fog győzelmet aratni Oroszországgal szemben, "de azt is tudjuk, hogy Oroszország nem nyerhet a teljes Nyugat ellen".

"Ha egyikük sem képes győzni a másik ellen, így vagy úgy, kétségkívül tárgyalások lesznek a háború lezárására. Ezért az a kérdés, hogy ezeket a tárgyalásokat miért nem előbb tartják, mint utóbb"

- hívta fel a figyelmet.

Gázai háború

Szijjártó Péter a gázai övezeti háború kapcsán kitért arra is, hogy az európai országok kettős mércét alkalmaznak Izraellel szemben.

"Nem szabad elfelejteni, hogyan kezdődött ez a konfliktus" – emelte ki a tárcavezető.

"Brutális, kegyetlen terrorista támadás történt Izrael ellen, több ezer rakétát lőttek ki az ország területére, ezernél is több embert gyilkoltak meg és százakat hurcoltak el"

- idézte fel Szijjártó Péter az október 7-i eseményeket, amikor a radikális iszlamista Hamász összehangolt támadást indított a zsidó állammal szemben.

A magyar külügyminiszter szerint Izrael válaszként indított katonai offenzívája a Hamász ellen létfontosságú nemcsak a zsidó állam, de a világ biztonsága szempontjából is, hogy elejét lehessen venni hasonló támadásoknak szerte a világban.

A tárcavezető ugyanakkor leszögezte, hogy elejét kell venni a konfliktus kiterjedésének is. Az izraeli-palesztin konfliktus úgynevezett kétállami megoldásáról szólva megjegyezte, egy ilyen elhatározáshoz "két állam beleegyezésére lenne szükség, ami bizonyosan nincs meg".

"Ahelyett, hogy mesterségesen erőltetnénk egy ilyen megoldást, először nézzük meg, miként élhetnének ezek a népek együtt békésen"

- mondta. Felidézte, hogy a Donald Trump által közvetített Ábrahám-egyezmények Izrael és több arab ország között "megmutatták, hogy van erre mód".

32 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pusztai
Hát baszod szarrágó te még annál is hülyébb vagy mint eddig hittem!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Pusztai
Hát baszod szarrágó te még annál is hülyébb vagy mint eddig hittem!!
csak úgy....
pötyi,te csak egy buta,fontoskodó porszem a gépezetben..
Nyírfa
A szijjártó-féle magyarok nem fedik le a teljes magyarságot. Még a felét sem. Ez az egyik. A másik az, hogy lehet magánvéleménye a politikusnak, de azzal kiállni egy ország nevében a másik állam területén , és házalni vele , remélve az ottani , s közvetve - esetünkben - az európai választások befolyásolását, az nemcsak szuverenitási kérdést vet fel, hanem etikait is.
colibri
Álmodok a nyomor, ami = kakaduval.
kereső
Pjotr. Igy is úgy is "új világrend" lesz. A szomorú ebben az egészben, hogy Magyarország mindkét esetben marginalizólódik Európában. Ha, trump győz Amerikában- akkor azért, mert észre kellene venni nagy önhittségetekben, hogy "Európa" készül a trumpista usa-ra- és összezár az usa ellen.mert csak igy tudja megvédeni magát az oroszok , kianaiak és terroristák ellen- és ebben Magyarországnak jelenlegi külpolitikája miatt nem lesz helye.
Ugye nem kell részletezni, hogy mi van akkor , ha mégis biden győz? Akkor Magyarországnak a jelenlegi külpolitikája miatt nem lesz helye ebben az Európában, - és nem lesz helye az usa szövetségesei /"barátai" között sem. Ti most 21-re kértek még egy lapot , az ország kárára.
Javasolnám, hogy kössétek fel magatokat, amikor ez bekövetkezik-mert Magyarország szabad prédája lesz az oroszoknak igy is, úgy is- mindkét esetben, orosz-kinai gyarmat lesz az ország.
Horizont
@kereső: Kész őrület amit csinálnak.
Nessy
Drága külügyérünk! Aztán eme "bölcs megállapítását" megbeszélte az oroszokkal, kínaiakkal,
és még sok mással is? Úgy mellékesen az USA nem szuverén állam, hogy maguk belevau az ottani választásba??
kereső
Én csak azt tudom javasolni mindenkinek,akinek módja és lehetősége van rá- már most kezdjen el pakolni, és felkutatni a lehetőségeit ebben az "új világrendben" Magyarországon kivül, ha mégis "európaiként" kivánna élni. . Az utolsó meg kapcsolja le a villanyt, bár már azt sem kell- hiszen a csönd mögött ott ordit az "orbáni sötétség".
namihami
Hopp, egy újabb szijjártóizmus! Mehet az eddigiek közé...
Cherry
Mocskos kis buzi pojáca, a politikához és diplomáciához annyit nem értesz mint egy tyúk ,,te OV seggny@ló retek
sándorbence
eza seggnyalásmár undoritó részükről dehát egészségükre nyaljákcsak jó fényesre
az ámcsi demenst
fideszes gyökér
Még a vén asszonyállatodat is kinyalom viszolyogva, ha ez bekövetkezik!
Menőmanó
Egy itteni hülye szokásos megjegyzését felhasználva: #anyádpicsája.
Yoda69
Trump a 3. es egyben az utolso vilaghaborut fogja elhozni, valamint gazdsagi es moralis valsagba donti a vilag megmaradt reszet.
kereső
Neue Kronen Zeitung

"A befolyásos osztrák bulvárlap úgy értékeli, hogy floridai útjával Orbán Viktor bizonyította: szakít a Nyugattal. Úgy ment el az USA-ba, hogy nem találkozott Joe Bidennel, ehelyett annak republikánus riválisával tárgyalt, baráti látogatás formájában, ami diplomáciai sértés a hatalom számára. A Fehér Ház dühös, de nincs meglepve.

Ha megnézzük, milyen úti célok szerepeltek tavaly a magyar politikus programjában, egyértelmű a kép: európai fővárosokból nemigen érkezett meghívó, ám ez a jelek szerint nem zavarja a „Viktátort”. A hasonló gondolkodásúak társaságát keresi. Elutazott tehát Kínába, Katarba, Törökországban, Azerbajdzsánba, Türkmenisztánba, Szerbiába, Egyiptomba, Grúziába, illetve Argentínába.

Hogy kikkel találkozott? Nos, a névsor olyan, mintha a globális autokráciák Ki kicsodáját lapoznánk fel: Donald Trump, Vlagyimir Putyin, Hszi Csin-ping, Ilham Alijev, Recep Tayyip Erdogan. Budapesten pedig egymásnak adják a kilincset az európai szélsőjobb vezérei: Marine Le Pen, Giorgia Meloni, Herbert Kickl, a spanyol Santiago Abascal, valamint a portugál jobboldali-demagóg, André Ventura.

Az amerikai út ismét rávilágított, hogy Orbán hátat fordított a Nyugatnak, de sajnos utóbbi is neki – mutat rá a lap újságírója, Clemens Zavarsky."
CsipkeRózsa
Orbán és Szíjjártó már teljesen be-Trumposodtak!
kereső
@Maccska: Nem hiszem, hogy másfajta cikket ir...én azért nem veszem 100%-a sárgahajú bohóc gyózelmét, még úgysem, hogy európa bohóca is támpgatja. Ha, van Isten- akkor fog az orbáni "átok"- eddig még mind bukott, akit orbán meglátogatott választás előtt. Milyen biztosra vettétek a trumpisták győzelmét a félidős szenátusi választáson- aztán mégse úgy lett- sőt, leszerepeltek a trump jelöltjei.
Pusztai
És ez mi te fasz szarrágó???

"Totális háborúval fenyegetik Európát az oroszok!"
kereső
az a helyzet, hogy orbán nem csak a "nyugattal" szakitott, hanem a Szt.István-i örökséggel , és egykori önmagát is szembe köpte véglegesen- a "nagy jellem": amikor azt mondta 2007-ben: " a gáz keletről jön, de a szabadság nyigatról".

És ezt a jellemtelen, erkölcs és elvek nélkülit "imádják" a magyarok.
Pusztai
@kereső: "És ezt a jellemtelen, erkölcs és elvek nélkülit "imádják" a magyarok."

Ez nem igaz!
Van egy réteg, kb 2 milla gyűlölettel megetetett fidesz szavazó akiket semmi sem befolyásol csak a gyűlöld a másikat aki nem fideszhívő!
Ezt kb 10 év alatt égette be a fidesz a Haza nem lehet ellenzékben szlogennel.
kereső
@Pusztai: Nem úgy van az- imádják a tanárok, az orvosok a szakápolók, a kutatók, az egyetemi oktatók, a "művész világ" , és a sportolók. Csak nézz szét...
kereső
@Pusztai: Megközelitőleg 500 ezer család az, amely haszonhúzója a rendszernek...kell még mondani valamit?
balos
@kereső: Bocsi!CSAK A nyilasok és a nácik(mi gatyánk)!
Pusztai
@kereső: És??? Számolj!
Na de van egy társadalmi törvény is:
... Régebbi írásom:
"Nagyon régóta írogatom, szinte minden nemzet kb 3 nagyjából egyenlő részre osztható, nacionalista , ballib, leszarokmindent.
... Ha visszanézzük a választásokat itt is ez jön le még most a leguccsó is kb ezt mutatja, sőt ez a közvélemény kutatás is. 31-34-35%
__ Ellenzék meg mindenféle idióta balfasz dumával nyökögi tele a médiát miért hogyan buktak tele hibás vélt meglátással.
Balfaszék vakok és hülyék, hatékonyan kommunikálni képtelenek hogy a leszarom csoportból és bizonytalanokból próbáljanak ellenzéki szavazót fabrikálni, de olyan hülyék, sokszor a saját csoportból is sokan elriadnak.
Ez az ellenzéki szarhalom egy rettenet, amíg ilyen vakok, - vagy tudatosan hátulról tolják a fideszt, mert jó a meleg szarban ellavírozni annak a kb 50 képviselőnek a kupoldában - addig a fidesz yner.
--Hétfőn a koppenhágai egyetem magyar származású történésze sokkal jobban lát mindent mint az itthoni sok pöcsvakaró elemző, véleményvezér, ...
Egyedül van, nem több százan és mégis többet ér!!"

Kiemelem: ""Nagyon régóta írogatom, szinte minden nemzet kb 3 nagyjából egyenlő részre osztható,
nacionalista , magát konzervatívnak mondó,
ballib, szociálisan érzékenyebb,
leszarokmindent, .."

... Ha visszanézzük a választásokat itt is ez jön le még most a leguccsó is kb ezt mutatja, sőt ez a közvélemény kutatás is. 31-34-35%"
Eladott Ország
Szijjártó: Lavrov elvtárs, ma nem kapok kitüntetést? – Lavrov: Ma csak egy puszit kapsz Putyin elvtárstól az oszd be!
twitter.com/janos_hary/status/1764225282263974365/photo/1
Kezdődhet a pszichoterápia!
twitter.com/janos_hary/status/1764175737865548251/photo/1
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 14.28

Köszönöm! :)))
Nyírfa
@CsipkeRózsa: 14,28

Tudod, ki jutott eszembe? Ghandi . Hasonló a sorsuk, az egész életük a társadalmi haladásról szólt, óriási tömegeket mozgattak meg, és a végén mindkettejüket lelőtték. Furcsa, eddig nem jutott eszembe analógiát vonni köztük, most is csak a 2. lejátszásnál ugrott be.
libellle
Pontosan ti pedi már nem tartoztok Europához. Szenzatios, hogy mit értetek el a förtelmes kormányzásotok alatt. Kivégeztétek a világ elött a nemzetet.
simmering73
"Robert de Niro azt mondta Trumpról, hogy egy totális szörnyeteg, ocsmány gyűlölködő. Azt mondta, hogy mint színész soha nem játszaná el, mert nem lát benne semmi jót. Semmit. Azt mondta Bill Mahernek, hogy „ha Trump nyer, neked nem lesz többé show-d, keresni fog engem”. Azt mondta, az emberek el sem tudják képzelni, mint jelentene a diktatúrája.
Robert de Niro azt mondta Trumpról, hogy szociopata, gonosz, nárcisztikus pszichopata. Robert de Niro az iskolai bullizók legrosszabb típusához hasonlította, végül azt mondta, hogy Trumpot meg kell állítani.
nepszava.us/robert-de-niro-szerint-trump-pszichopata-akit-soha-nem-jatszana-el-mert-nincs-benne-semmi-jo/
bence
Mielőtt bekövetkezne a tarajos jóslata , meneküljön mindenki ebből az országból amerre csak lát !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.