„Oroszország több mint két éve nem csupán indokolatlan és törvénytelen, agresszív háborút folytat Ukrajna ellen, Vlagyimir Putyin orosz elnök újra és újra világossá teszi azt is, hogy az együttműködés évtizedes megközelítéseinek hátat fordítva, birodalmi ambíciói messze túlmutatnak Ukrajnán. Amit ő támad, az maga az európai béke rendje” – ez a felütése annak a véleménycikknek, melyet a német, a francia és a lengyel külügyminiszter közösen jegyez a Politicoban.

Annalena Baerbock, Stéphane Séjourné és Radosław Sikorski kijelentik, napjainkban érkezett el

„az a pillanat, amely meghatározhatja azt a jövőt, amelyben gyermekeink élni fognak”.

„Nem szabad hibáznunk: Ma Ukrajnát támadják – holnap talán Európa egy másik részét. Oroszország belátható időn belül nem fog felhagyni agresszív és imperialista politikájával”

– írják.

Európa, irány a fegyverszoba – Meg kell állítani az orosz imperializmust

Annalena Baerbock német,  Stépane Séjourné francia és Radoslaw Sikorski lengyel külügyminiszter. Fotó: AFP

A szövegben fontosnak tartották kihangsúlyozni a NATO alapelvét:

„Az egyikünk elleni támadás mindannyiunk elleni támadásnak minősül. Egy mindenkiért és mindenki egyért. Együtt fogjuk megvédeni a NATO minden egyes négyzetcentiméterét, és egységesen állunk ki minden jövőbeli orosz agresszióval szemben.”

Azt is leszögezik, 

„az orosz imperializmust meg kell állítani”. Úgy vélik, az Oroszországgal szembeni engedmények politikája – annak reményében, hogy ez visszahozhatja a békét vagy a stabilitást a kontinensre – naivitás.

Azt írják, az Egyesült Államok már régóta nagyobb terhet vállal magára, mint a NATO többi tagja. Ezért külügyminiszterek három fontos lépést fogalmaznak meg „a közös biztonságunkért viselt nagyobb felelősség vállalása érdekében”:

- A GDP legalább 2 százalékának védelemre fordítása minden NATO-tagállam esetében.

- Katonai képességeink korszerűsítése, a termelés felfuttatása és a méretgazdaságossági előnyök kiaknázása a kontinens teljes ipari potenciáljának kihasználásával.

- Befektetés a jövőbeli technológiákba, hogy megőrizzük technológiai előnyünket.

„Putyin agresszív háborújának két éve után is arra a téves számításra alapozza stratégiáját, hogy képes lesz kifárasztani Ukrajnát és túlélni a mi szankcióinkat, illetve Ukrajnának nyújtott támogatásainkat. Célja az is, hogy próbára tegye szövetségeseink egységét és elszántságát. Ezért az erőnek, az egységnek és az együttműködésnek kell vezérelnie a válaszunkat. Biztosítanunk kell, hogy az agressziója nem kifizetődő sem most, sem a jövőben”

– zárul közös állásfoglalásuk a a 444.hu beszámolója szerint.

Forrás: 444.hu, Politico.hu

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
teuton
@Géza: Persze, hülye! Amerika szallta meg a Krimet... A gond csak az, hogy a potrohos is arrol pofazik, hogy az oroszok az agresszorok es ök kezdtek a haborut! Egyeztess a központtal, mielött ujabb baromsagokat böfögsz...
Géza
@teuton: Miután csak a fasiszta propagandát nyomod, nekem nincs miről beszélgetnem egy primitív hazátlannal.
ittott
Ez a hozzászólás törlésre került. Többszöri törlés a felhasználó kitiltását vonja maga után.
Géza
@ittott: Maximálisan pontos leírás volt!
teuton
@Géza: A fasiszta a potrohos kolostormalas gazdad! Itt van egy kis valogatas a fasizmusrol, majd ha nem leszel analfabeta, elolvashatod! - radikális, tekintélyuralmi nacionalizmus - a nemzeti közösség tömegeinek mozgósítása révén, az élcsapat szerepét betöltő pártra támaszkodik - ellenséges a liberális demokráciával - az állami tulajdon és állami beavatkozás mellett nagy teret kap a nemzeti tőke - a nemzetgazdaságban az önellátásra és a függetlenségen van a hangsúly, ehhez igénybe véve a protekcionizmus eszközeit - harcias, szélsőséges, soviniszta, idegengyűlölő - a tipikus fasiszta állam militarista jellegű, a katonai fegyelem elemeit kiterjeszti a társadalmi élet minden területére, és nagy hangsúlyt fektetett az egyenruhákra, díszszemlékre
Na, passzol???
Géza
@teuton: Az a szerencsétlen, akinek a fegyelem, a rend és a törvény fasizmus az messze kerülje el a hazámat!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.