Az Európai Parlament Kreml-barát üzenetek terjesztésével vádolja a Fideszt és az Orbán-kormányt, miközben azonnali intézkedéseket sürget a külföldi hírmanipulációk visszaszorítására.

Az Európai Parlament (EP) csütörtökön elfogadott határozata írásban rögzíti, hogy „a magyar Fidesz párt Kreml-barát üzeneteket és propagandát terjeszt” – számol be a nepszava.hu

Moszkva csatlósának tartja Orbánékat az Európai Parlament – Szörnyű vád: orosz propagandát terjeszt a magyar kormány

Fotó: European Union

A magyar kormányt és Orbán Viktor Kreml-barát politikáját nevesítve is bíráló friss állásfoglalás célja, hogy megakadályozza a közelgő uniós választásokba való orosz beavatkozást.

Az EP határozata ezért szankciókat sürget a rosszindulatú külföldi hírmanipulációban és beavatkozásban résztvevőkkel szemben. Egyrészt indítványozzák, hogy a következő Oroszország elleni szankciós csomag nevesítse és büntesse a Kreml által támogatott új sajtóorgánumokat és médiaszervezeteket, másrészt szorgalmazzák, hogy az EP az eddiginél alaposabban vizsgálja és büntesse a külföldi befolyásolási kampányokban részt vevő képviselőit.

A lap megjegyzi, hogy a szóban forgó parlamenti határozatban foglaltak sem a többi uniós intézmény, sem a tagállamok számára nem bírnak kötelező erővel.

Célkeresztbe került a putyini hálózat Európában

Március végén egy prágai székhelyű putyinista propagandaoldalt kifejezetten arra a célra hoztak létre, hogy az Európai Uniót eltántorítsa Ukrajna katonai megsegítésétől. A féltucat európai hírszerző szolgálat által lebuktatott Voice of Europe „hírportált” Moszkvából irányították és pénzelték.

A Media 1 beszámolt arról is korábban, hogy a budapesti szerkesztésű Visegrád Post is érintett külföldi titkosszolgálatok által leleplezett orosz befolyásolási hálózatban, melynek üzemeltetője 4 millió forint közpénzt is kapott az akkor emberi erőforrások miniszter Kásler Miklós saját keretéből.

Forrás: Media 1, Nepszava.hu

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
vádolja??? Csupán megállapítja a nyilvánvaló tényt! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
vádolja??? Csupán megállapítja a nyilvánvaló tényt! =))
Billibácsi
Bizony, bizony, ez már a Holdról is látszik.
KisTehen
@RonaGyuri: a libsik csak hazudni tudnak ... ez van a génjeikbe kódolva
KisTehen
erőlködnek a fijjug ... de a 7-es cikkely folytatásához 4/5 kell ... ahhoz meg kevesek

HAHAHA
Eladott Ország
Ezt itt hagyom az egybites fidesz-nyaloncoknak, vatniknak. Ruszkibérenc hulladék,
twitter.com/i/status/1751710149842972784
KisTehen
úgy látom mások is erőlködnek itt ...
Eladott Ország
@KisTehen: ma, 15:05 ☻ fideszesnek lenni égő!
twitter.com/janos_hary/status/1600901443757936640/photo/1
Nyugodj meg a geci nem kap egy eurócentet sem, kiírta magát Európából!
KisTehen
@Dollárért Eladott Ország: nem rád gondoltam
Eladott Ország
@KisTehen: Moszkva kriminális szolgái. Csettintett nagy úr? Béke mantra. Orbán Viktor és Rákosi Mátyás idejében is tömegek manipulálására használták. Míg Rákosi a Szovjetuniót és annak érdekeit szolgálta, addig Orbán Viktor kizárólag az orosz érdekeket védi. Orbán békéje Oroszország győzelmét jelenti. Ilyen békét magyar ember sosem kívánna.
twitter.com/janos_hary/status/1783891079634231605/photo/1
Mi békepártiak vagyunk. Visszaköszön a Rákosi korszak…
twitter.com/i/status/1783919899724665271
KisTehen
@Dollárért Eladott Ország: de, rád gondoltam

HAHAHA
rücsü41
NoPrbán Viktor!Annyit már elérték hogy most már papírod is van arról, hogy melyik csapatban is rúgod a bőrt, hogy melyik ország labdarúgó bajnokát pénzelik az orosz véres rubellel úgy hogy Te egy k.rva szót sem emelsz ez ellen, noha vannak példák előtted, hogy vannak olyanok akiknek szintén kellene a pénz, aminek állítólag nincs szaga, de a véres pénzt ők nem szeretik és azt visszautasították.A Te Szíjgyártó Pétered meg úgy nyilatkozik, hogy örülnünk kellene az ilyen támogatásnak.Örülnénk is mi ha az a piszkos vér nem lenne a rubelen. Ó.Viktorom most gyorsan azon kellene elgondolkodnod, hogy hogyan mosd le ezt az EU-s nyilatkozatot, pardon határozatot, amely megbélyegezi , súlyos dolgokkal vádolja meg a magyarokat, akik 56-ban éppen az oroszok ellen vívtak élet-halál szabadságharcot!Emlékszel még ugye hogy mit mondtál 1989-ben , hogy" Ruszkik haza!"Most csak annyit kellene mondanod, hogy" Költsék ezt a pénzt az orosz elnök gyógykezelésére!", és szólnod kellene K.Gáborodnak , hogy a pénzt utasítsa vissza azzal, hogy a magyarok nem olyan szegények, hogy a piszkos , véres pénzt is elfogadják!
KisTehen
@rücsü41: csak egy libsi fecni ... még arra se jó, hogy kitöröld vele a valagadat ...
KisTehen
@rücsü41: a brüsszeli libsik most erről fontosnak érzik magukat
Méhes
@KisTehen: kösz,hogy végre küldtél magadról képet,bár eddig is tudtam,hogy birka vagy
justhpeter
Nincs ebben semmi új, Orbán egy primitív Putyin-csicska.
Philip Marlowe
Mi történt?
Semmi NAPI Magyar P.???
Hi...hi...hi...
rücsü41
@KisTehen:Ezekmszerint Te azt gondolod, hogy az EU Parlamentjének határozata az nem számít, és teljesen mindegy hogy kit írnak, milyen véleménnyel vannakl az országunkról?Nem gondolod, hogy az nem jó a megítélésünknek ha minket orosz barátnak hívnak, s közben meg egy olyan szövetségnek vagyunk a tagja amely nem az orosz barátságáról híresült el?Nem gondolod, hogy ez a nemzetközi kapcsolatokban problémát jelent, mert azt is mondhatják, hogy Magyarországot úh kezeljük, hogy ők orosz barátok és nem az EU tagjaival szövetkeznek, hanem egy EU-n kívüli országgal barátkoznak.Azt nem tartom hibának hogy kereskedünk az oroszokkal, de az EU oroszokkal kapcsolatos határozatait állandóan megtorpedózzuk amiből semmi hasznunk nincs.Csak azt állapíthatják meg rólunk, hogy megbízhatatlanok vagyunk.Egy megbízhatatlan partnert soha nem vesznek komolyan a nemzetközi kapcsolatokban.
telegdilaci
@RonaGyuri:A napokban itt járt a Cseh Külügyminiszter és nyíltan a Szemébe mondta a mi tojásfejü Kakadunknak hogy nem értenek egyet a Magyar külpolitikával az Oroszokhoz való ragaszkodásunk miatt mivel Oroszország veszélyezteti az EU-biztonságát,egy agresszor,amit a Magyar kormány mind a mai napig nem ismert el!
kereső
"A "Landesverräter" szó hazaárulót jelent, és ez Németország és a szélsőjobboldali AfD esetében egészen találó kifejezés. Csakhogy, ami az elmúlt hetekben megjelent az AfD körül, a párt politikusaival kapcsolatos nyomozások után, mindaz még súlyosabb és nyomasztóbbnak bizonyult.
Az AfD politikusai nemcsak Oroszországtól és Kínától kaptak pénzt, de a párt manifesztumát egyenesen Moszkvában írták meg: másfél évvel ezelőtt a putyinista orosz kormány ugyanis egy olyan stratégiát dolgozott ki, amely arról szólt, hogyan tudja növelni az AfD németországi bázisát.
Az orosz módszer lényege a német társadalom megosztása és gyűlölet érzésének felkorbácsolása volt - és pontosan ezt teszi az AfD is Németországban. A párt politikusainak nyilatkozatai alapján az orosz módszertan egészen pontosan kimutatható.
Ennek a szélsőjobboldali orosz-német összjátéknak megvan a történelmi előzménye az 1939-es Hitler-Sztalin paktum képében. Az akkori paktum mai főszereplői az AfD és Putyin, azzal a csekély eltéréssel, hogy Hitlerrel ellentétben az AfD teljes mértékben Moszkva irányítása alatt áll.
Magyarországi szemmel nem nehéz felismerni a párhuzamokat és összefüggéseket sem. Csakhogy ellentétben Németországgal, ahol egy szélsőjobboldali párt van Moszkva zsebében, Magyarországon a hatalmat birtokló, teljes politikai elit, beleértve a szélsőjobboldali állampártot, az abból nemrég kivált, látszólag a teljes magyar politikai elit ellen lázadó, de az orosz propagandát felmondó, jobboldali, populista Magyar Pétert, illetve a rezsim által megteremtett szintén szélsőjobboldali "Mi Hazánk" proxy-pártot is.
„Lehet, nem leszek most ezzel népszerű, de remélem megbocsátanak, ugyanis egy magyar miniszterelnöktől idéznék, Orbán Viktortól, aki egyszer azt mondta: „Európa a jövőnk, és most látom, hogy mi, Mi vagyunk Európa jövője!” - Így fejezte be az AfD EP-listáján a második helyen álló, AfD Bundestag-képviselő, Petr Bystroň beszédét a Mi Hazánk évértékelő rendezvényén 2024. január 27-én.
kereső
Szóval van alapja annak, hogy az EP erre következtetésre jutott...orbán a putyin által kiszemelt vezető "az új Európa " élén.
Csak azt tudnám, hogy mi hangzott el 2009 novemberében Szentpétervárott, azon a nagyon titkos négyszemköztin. Bár vannak "sejtések", látva orbán ténykedését. Akkor, és ott kezdődött minden...
Eladott Ország
Orbán: „Hogyha önök fegyvert adnak a kezembe, én nem leszek rest azt előrántani. Lövök én mindenre ami mozog, meg suhintok amire kell. Csak a béke! Csak a fidesz! Amikor „Az acélt megedzik” (Как закалялась сталь)
twitter.com/Skorpiooh/status/1784564967078830087/photo/1
NKF
Az EP meg a "népszara"is mehetnek a búsba!
Eladott Ország
@NKF: Megafonos bulika ...
twitter.com/csorike1520/status/1784874380196991441/photo/1
Butuska Bohárka mostanában mindig váratlanul átugrik a szopott f*sz túlsó felére. Így jár, aki mindig nála lényegesen intelligensebb emberekkel próbál b*szakodni.
twitter.com/i/status/1785325961229074816
Marabu ünnepli a húszat. Tetszik nekem az az EU tagság Viktor. Az Ő pénzük nélkül nem tudtad volna bebetozni magad az öröklétbe. Hogy lehet belépni? – Már késő barátocskám! Egyszer volt Brüsszelben kutyavásár.
twitter.com/dggfthr/status/1785534148834165157/photo/1

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.