Durván megfenyegette Kína az Európai Uniót. Peking provokatívnak és igazságtalannak tartja az unió legutóbbi intézkedéseit, melyekben vámemelések, szigorúbb szabályozások szerepelnek.

A kínai kereskedelmi minisztérium pénteken éles hangú közleményben válaszolt az Európai Unió legutóbbi lépéseire, amelyek szerintük tovább növelik a kereskedelmi súrlódásokat – írja a portfolio.hu. A minisztérium szóvivője kijelentette: ha a helyzet nem változik, akár egy teljes körű kereskedelmi háború is kitörhet.

Bekeményít Kína, kereskedelmi háborúval fenyegette meg az Európai Uniót – Ezek a feltételeik

Kína kereskedelmi háborúval fenyegette meg az Európai Uniót/Fotó: 123rf.com

Az elmúlt hónapokban több olyan intézkedést hozott az unió, melyeket Peking provokatívnak és igazságtalannak tart. Ezek között szerepelnek vámemelések és szigorúbb szabályozások, melyek elsősorban a kínai exportot érintik.

Az uniós döntéshozók véleménye szerint ezek az intézkedések fontosak a belső piac védelme érdekében, míg Kína ezt gazdasági agressziónak tekinti.

„A felelősség teljes mértékben az Uniót illeti”

- szögezte le a minisztérium szóvivője. Hozzátette: Kína reméli, hogy az EU hajlandó lesz párbeszéd útján rendezni a felmerült nézeteltéréseket.

Forrás: portfolio.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisTehen
vajon az ukrán dömpingáruktól miért nem akar megvédeni minket brüsszel?
Levendula
Rajtunk kívül talán már mindenki rendelt valami xarságot a Temuról, vagy a többi kínai webáruházból...
Pálinkás Pál
azt ha háborúznak,hol adják el azt a sok szemetet...?...
jesz
Fogadni mernék, hogy Orbán megoldja ezt a válságot a kínaiak javára...
Sztyepospista
Vásároltam már több dolgot --- Mad in China __. Fűkasza, fűnyiró egy évig birták. Online pedig még többet vettem, de valamennyi termék használhatatlan. Sajnos előre nem minden esetben lehet tudni, hogy az áru honnan származik, csak a kicsomagolás után.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.