Nyílt levél Karácsony Gergelyhez, Gyurcsány Ferenchez, az Európai Unióhoz és Magyar PéterhezKedves Karácsony Gergely főpolgármester úr szeretettel gratulálok Önnek, de sajog is a szívem, hogy újraválasztás lesz. Félek, hogy Orbán Viktor megvásárolt szavazókkal győzelemhez segíti leVitézyletjét,…

Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
@RonaGyuri: Mindenki egyformán elégedetlen, de egyesek másképp és talán jobban is

A klasszikussá vált Állatfarm-i mondat új változata, vagy mégsem?

Mottó:
Talán a Kéri mondta a rendszerváltás Orbánjáról,
nem igazán a létező szocializmussal voltak gondjai,
sokkal inkább a vágyai haladták meg a lehetőségeket.

Az az igazság, hogy már az indulása sem a könnyen érthető kategóriájába tartozik, de ez nem igazán zavarja a megmondókat, akik ezek végig gondolása nélkül nagy biztonsággal delirálnak össze vissza. Kezdve a „mélyben fortyogó”-tól, a Rogánék kitalációján át, a népi bölcsességig, folyik a találgatás a „Magyar jelenség” megmagyarázása körül.
A politolokusch.blog „ Tisza nem a NER-t, hanem annak ellenzékét mosta el” postja is egy ezek közül.
A címben megfogalmazott (most már) evidencia a derék szerzőt igencsak mellébeszélésre sarkalta. Amiben pont azt a mentalitást követi, amit a gaz ellen szemére vetett.
Azonban az egyik gondolata, pontosabban annak megfogalmazása elgondolkodtatott. „a magyarok jelentős része igenis elégedetlen: Kormánnyal és ellenzékkel egyaránt.” írja!
Nos itt van az a bizonyos eb elhantolva; szó sincs „egyaránt” -ról, sőt az „is-is”-ben is csak részben van igazság. S ennek nagyon sok oka van. Nem, nem, illetve nem csak a magyarázatokra gondolok, hanem a konkrét okokra:
Kezdve a 40év szocialista szocializálódásaitól; különösen a vidéki emberek TSZCS- hangulata, a közösből lopni érdem
a gengszertváltás hazugságain át, szinte semmi sem volt igaz, főleg az indítatások nem
derék matyar média „sajátosságai”-ig; különösen az aszimmetria, amiben a gátlástalan propaganda gépezet áll szemben a gyáva, finomkodó, sőt valójában a kívül állóként előadott szövegekkel „alibizők”-kel!
lipsi
Bátorsága, őszintesége dícséretes. Csak így tovább. Neveljen bennünket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.