Nagyon bízik a gyorskorcsolyázókban.

Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) magyar tagja bízik benne, hogy a rövidpályás gyorskorcsolyázók a vegyes váltóban szombaton elért harmadik hely után szereznek még érmet a pekingi téli olimpián.

Schmitt Pál reméli, hogy lesz még magyar érem a pekingi téli olimpián

Schmitt Pál 2010. április 11-én, az országgyűlési választás estéjén

Fotó: wikipedia Közkincs/Derzsi Elekes Andor

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) tiszteletbeli elnöke vasárnap az MTI-nek elmondta: nagyot dobbant a szíve, amikor kiderült, a váltó végül harmadik lett.

"A bizonytalansági tényező benne van a sportágban, ennek volt köszönhető, hogy Kónya Zsófiát hátulról elgáncsolták, majd emiatt kizárták a kanadaiakat. A harmadik hely így is fantasztikus!" – fogalmazott a 79 éves sportdiplomata, korábbi köztársasági elnök, kétszeres olimpiai bajnok vívó.

"Bízom benne, hogy szereznek még érmet. Egy helyre jelentkezhettem be a NOB-nál éremosztóra, én a férfi váltóra kértem. Négy éve én adtam át Phjongcshangban a magyar aranyérmet, szeretném megint a fiúknak átadni az aranyakat" – tette hozzá. – "A többi magyar induló számára az volt a fontos, hogy megszerezze a kvótát, magához képest jó eredményt érjen el, és képviselhesse hazáját."

Schmitt Pál kiemelte, hogy az olimpia és mindenki szegényebb azzal, hogy a koronavírus-járvány miatt nem lehetnek jelen nézők, vagy csak korlátozott számban, és külföldi szurkolók egyáltalán nincsenek Pekingben.

"Az olimpia a sportról és a kultúráról szól. Minden résztvevő bemutathatja a maga történelmét, kultúráját, gasztronómiáját. Most ilyenre nincs lehetőség, nem lehet például Magyar Házat működtetni Pekingben az olimpia alatt" – jegyezte meg.

Hozzátette: most az volt a legfontosabb, hogy a játékokat megrendezzék, de a világjárvány miatt csak szigorú feltételek mellett. Szerinte a szervezők remekül vizsgáznak, a létesítmények döntő része már készen volt, hiszen ezekben a 2008-as nyári olimpián már rendeztek versenyeket, most igazán a hegyi zónákban kellett beruházásokat végezni.

Schmitt Pál szerint nagyot dobna a magyar téli ötkarikás mozgalmon, ha egy csapat ki tudna jutni az olimpiára. Példaként hozta fel a jégkorongosokat, a nők például az utolsó mérkőzésen bukták el a pekingi részvételt.

"Az elmúlt téli olimpiákon nagyjából 15-25 indulónk volt, most 14. Nagyot dobna a létszámom egy csapatsport kijutása. Az viszont nem kérdés, hogy short trackben mindig ott leszünk, ráadásul versenyképesen!" – hangsúlyozta a NOB magyar tagja az MTI-nek.

Elmondta, hogy a rövidpályás gyorskorcsolya vegyes váltó vasárnap esti éremátadásra nem mehet el a szigorú protokoll miatt. A nap folyamán pedig találkozott Gyulay Zsolttal, a MOB múlt szombaton megválasztott elnökével.

Forrás: mti.hu

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

colibri
Vajon az egyetemi diplomamunkájával hogy áll? Erről nagy a csend, de azért így választás előtt csak be kellett jelentkeznie.
simmering73
Azt hittem Palibácsi meglep minket valamivel. De ismét csalódni kellett. Csúnya hazug vénember.
ómió
Pedig az efftársak annak ellendrukkerei!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.