A februári felnőtt műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság után, amelyen egyetlen Magyarországon született sportolót indított a MOKSZ, hétfőn elkezdődött Kanadában a junior vb, ahol viszont már egyetlen itt született sportoló sincs a válogatottban. Három Oroszországban és egy Franciaországban született versenyző képviseli hazánkat – írta meg a 24.hu. A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség eddig minden apró részletről beszámoló honlapja nem közölt információt arról, hogy február 27., és március 5. között a kanadai Calgaryban junior műkorcsolya- és jégtánc-világbajnokság zajlik. Vajon miért?

Kósa Lajos szövetsége magyarul nem beszélő, külföldön született műkorcsolyázókat indít a junior vb-n – A versenyzőket magyar állami pénzből utaztatják ezekre a versenyekre

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke (k), mellette Váradi Orsolya, az MOKSZ ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatót tart a november 18. és 21. között megrendezendő olimpiai kvalifikációs gyorskorcsolya világkupa versenynek helyet adó megújuló Főnix Csarnokban, Debrecenben 2021. október 6-án. Ezen a napon az eseményt szervező bizottság bejárást tartott a csaknem húszéves csarnokban, amelyet kívül-belül felújítottak. A munkálatok mintegy 2,5 milliárd forintba kerültek. MTI/Czeglédi Zsolt

Négy műkorcsolyázó képviseli Magyarországot a junior világbajnokságon, hárman Oroszországban születtek, a negyedik versenyző pedig Franciaországban. Egyikük sem beszél magyarul, egész évben külföldön edzenek, írja a 24.hu. Az edzők közt is egyetlen magyart találunk, Sebestyén Júliát.

A jégtáncban a Maya Benkiewicz/Mark Shapiro kettős, előbbi Franciaországban, utóbbi Moszkvában született és orosz állampolgár, a férfiaknál a szibériai Tiumenben született, szintén orosz állampolgár Aleksandr Vlasenko, a nőknél a moszkvai születésű, de egy éve már magyar állampolgár Polina Dzsumanyijazova képviseli hazánkat.

A 24.hu korábban arról is beszámolt, hogy a felnőtt Európa-bajnokságon magyar színekben induló hat versenyző közül csak egy született magyar, négy orosz, egy pedig ukrán állampolgár.

A fideszes Kósa Lajos által vezetett Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) nem válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésekre, noha a versenyzőket magyar állami pénzből utaztatják ezekre a versenyekre. Egyelőre azt sem árulták el, pontosan mennyibe kerül ez az adófizetőknek.

Sebestyén Júliát és a szakmai vezetőket is bepanaszolták szülők

Közben a 24.hu február közepén arról is írt, hogy 

két szülő is levélben fordult a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetséghez és annak elnökéhez, Kósa Lajoshoz, hogy panaszt tegyen a szakági sportigazgató, Gurgen Vardanjan, a szövetségi kapitány, Jeranjak Ipakjan, valamint Magyarország utolsó Európa-bajnoka, a jelenleg klubot vezető Sebestyén Júlia ellen.

Azt írták, az örmény edzőpáros megbízatásuk kezdete, 2018 óta olyan rendszert építettek ki, amelyben

a mindennapok része a megfélemlítés és a megalázás, ez pedig nem teszi lehetővé a magyar tehetségek fejlődését,

nem a magyar válogatott tagjait és edzőik tudását fejlesztették, hanem inkább sportolókat importáltak,

ezért is mentek többen külföldre a magyar versenyzők közül.

Sebestyén Júliával kapcsolatban még erősebb vádakat sugalltak, „rángatást, erős szorítást/markolást, karmolást, egy-egy pofon elcsattanását, a megszégyenítő kivételezést, sértegetést, elhanyagolást” említett a levél.

További részleteket az ügyről a 24.hu oldalán olvashat.

Forrás: 24.hu, 444

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

e örö e bódottá
Kósa Lajos a legbutább zsidó, akit ismerek. Mentségére legyen mondva, hogy nem ismerem az összes zsidót.

www.youtube.com/watch?v=psbcyo0qxxQ
e örö e bódottá
Kurva jó ez a szám. Imádom! Hacsak egy számot vihetnék magammal egy lakatlan szigetre...
Mondjuk azt nem tudom, hogy hol találok konnektort egy lakatlan szigeten vagy boltot, ahol tudok venni elemet a lejátszómba.
De hagyjuk a francba az egészet, előbb jussunk el valahogy a lakatlan szigetre, aztán ott majd kiderül. Vagy nem.
Pálinkás Pál
minden arra mutat hogy ezeknél majd románosan/ 89 / kellene eljárni...
namihami
Ha már ezekre is elköltöttük a tízmilliókat, akkor ezek is elmehetnek! Hadd fogyjon!
Csizmás Kond
...mongyuk nem ártana összeszámolni hogy az itthon született sportolok mellett hány itt fizetett de külföldön született sportoló éli világát...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.