Már számos internetes oldalon próbáltam megoldást találni, hogy hogyan viseljem el a számomra elviselhetetlen kolleganőt, aki pszichológus tanulmányaim alapján analizáltam és egyértelműen a nárcisztikus jellem tulajdonságait hordozza magán.

Forrás: noipoker.hu
Feltöltő: mazsika80
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mazsika80
Úristen! Egy ilyen nővel én sem tudnék együtt dolgozni. Ötletem sincs mit lehet tenni vele. Jó messzire elkerülni!
soljanka
Szinte minden munkahelyen van ilyen.
Nem kell szólni hozzá. A csatlósok sem.
Dulcinea
Tudom, hogy durván hangzik de az ilyen önimádó úrhatnám némbert, aki a munkatársaiból csúfot űz, és valótlan állításokkal sajnálatot ébreszt önmaga iránt, csak azért, hogy mindenkit kihasználjon! Ki kell rúgatni!
QQríkú
Be lehet vinni mint macit a málnásba és utána önként távozik!
mazsika80
@QQríkú: van nálunk is egy csaj, a múltkor oda jön az egyik kollegina és azt mondja nekünk, valaki kapja már el, hátha lenyúgszik :))))
mazsika80
@Dulcinea: hogy tudsz egy ilyet kirúgatni? szerintem ez a felfele nyal, lefele tapos típús is egyben.
soljanka
Délután siettem, nem volt időm kibontakozni :)
Szóval nem nárcisztikus, hanem öntörvényű, frusztrált, kishitű,önértékelési zavarokkal küzdő nőszemély. Az álmait/vágyait csak így képes kiélni.
Mivel nekem is van ilyen kolleganőm, megértem - gondolkodtam is először, hogy vajon melyik kolleganőm írta meg-, és eleinte engem is irritált. Aztán már csak szánom, hisz mindenki - még az az egy-két látszólagos "barát" is- kineveti a háta mögött, a főnök udvariasan meghallgatja mindig, de azért már kapott egy-két fegyelmit, jutalomelvonást, de nem tanult belőle.
Nem foglalkozni vele - ez a legnagyobb büntetés, hisz az ilyen még azt is élvezi, hogy megosztja az embereket.
Nem ugrálni neki, nem végezni el a munkáját. Vagyis a varázsszó: NEM
QQríkú
@mazsika80: VFH betegség szaknyelven.
Vészes
F...
Hiány :)
Dulcinea
@mazsika80: Az ilyen úrhatnám önkényes, egoista némberek hibáznak a legtöbbet! Figyeljék a munkatársak,minden lépését, és gyűjtsék a hibákat, tudod sok lúd disznót győz!
engem
Szerintem irigy vagy... és buta. Elolvastam a leveled, tele van helyesírási hibákkal...
mazsika80
@soljanka: Igen, lehet ez a megoldás. NEM észre venni, és levegőnek nézni.
mazsika80
@Dulcinea: Ez érdekes, nem is gondoltam volna, de lehet így van. Mondjuk amíg vannak "alattvalói" addig biztos velük végezteti a munkát.
Dulcinea
@mazsika80: Az, "alattvalókat" is górcső alá venni! Az értelmes normális lélekkel bíró munkatársak többen vannak, feltűnés nélkül tudnak infót gyűjteni! Aztán mikor eljön az idő lehet tálalni, és a tálalást észérvekkel alátámasztani!
mazsika80
@Dulcinea: Na akkor ezt kipróbálom az én "kedves" kolleganőmnél is :)
Dulcinea
@mazsika80: Ahhoz, hogy az" ellenségedet" le tudd győzni, nem árt ha bizonyos mértékig "összebarátkozol vele"! Így lankad figyelme, és a gyenge pont hamarabb megtalálható, és ellene fordítható! Ami adott esetben neki a munkahelyébe kerül!
Zsoel
Látványosan ki kell rekeszteni mindenféle társalgásból. Annyira nem lesz narcisztikus (ez volna a helyesebb írásmódja), hogy ez ne fájjon a hiúságának; az ilyen típus nem bírja elviselni a mellőzöttséget.
Amúgy miért van az, hogy a munkahelyeken a nők általában sokkal összeférhetetlenebbek, pláne egymást közt, mint a férfiak? Pedig elvileg ők a "fejlettebbek", ami a szociális kapcsolatépítő és -kezelő készségeket illeti.
varrólány
@Zsoel: Mert rivalizálnak egymással , azért!
Sok nő közt dolgoztam , de nagyon "vegyes" társaság volt!:-))
Zsoel
@varrólány: A férfiak miért nem rivalizálnak? Vagy miért nem olyan feltűnően és erőszakosan? És mit akarnak elérni a nők ezzel a versengéssel?
varrólány
@Zsoel: Jó kérdés , nem tudom! :-))
Női hülyeségnek tartom , mert épp az ellenkezőjét érik el a megfelelési kényszerükkel, meg kóros bizonyítási vágyukkal.Nevetségessé válnak.
Zsoel
@varrólány: Köszönöm, legalább őszintén válaszoltál. :)
varrólány
@Zsoel: Nincs mit! :-)))
Mindenkin van szeretni való, nem kell erre rájátszani mert akkor fals lesz az egész. Szerintem.
Kutyafüle
Szerintem az, hogy időnként szereti kihúzni magát a munka alól, ezt nem kell megengedni neki. Arra mindenképpen figyelmeztetni kell, hogy a napi munkáját lássa el, és hozzá az időszakonkénti plusz feledatokat is. Ő a gyerekekre hivatkozik, pedig egyértelmű, hogy a férje is el tud meni a gyerekekért, ha vásárolni el tud menni.
Szép lassan, de meg lehet nevelni, ha közbevág a beszédbe, és saját magáról beszél, kérni kell, hogy hallgassa végig, amit a másik mond. Egyébként mindenhol van ilyen nő, persze, ahol csak nők dolgoznak, ott több a súrlódási lehetőség is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.