Szabályszerű eljárást alkalmaztunk a sértett akaratának megtörésére - ezzel magyarázta tettét a feljebbvalói előtt B. Csongor, és B. Viktor, a két rendőr, akik a gyanú szerint egy kihallgatáson agyonverték Bara Józsefet - írja a Blikk.

A rendőrök szerint a „jogszerű" bántalmazás már a helyszínen megkezdődött, mert József ellenállt a letartóztatásnak. Ezt tagadja viszont Tóth Andrea, a megölt férfi élettársa, aki jelen volt József elfogásánál - olvasható a lap pénteki számában.

Az orgoványi férfit egy motoros fűrész ellopása miatt állították elő, aminek a Baon.hu cikke szerint az lett a vége, hogy a férfi a kaépitányságon elhunyt.

A rendőrök házkutatási engedély nélkül akartak bemenni a házba, de amikor ezt a sértett és párja megtagadták, szó nélkül földre döntötték a férfit, és megbilincselve berakták a kocsiba. "Éjjel egykor aztán rendőrök jöttek értem, és tanúskodni vittek. Hajnalig kérdezősködtek Józsi őrizetbe vételéről, majd amikor aláírtam a vallomásomat, egyszer csak közölték: a párom meghalt" - mondta Tóth Andrea a Blikknek.

- Élete legnagyobb traumájának tartja a sértett halálát. Harminc percen keresztül próbálták újraéleszteni - mondta el Kiszely Zsuzsa, B. Viktor ügyvédje, és hozzátette: védence ártatlannak vallja magát.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dömdödöm
az két nagyon különböző dolog hogy a kényszerintézkedés során baleset éri és meghal
vagy szándékosan addig ütötték amíg mozgott szerencsétlen . Nagy különbség !
Orvosszakértő meg fogja állapítani és a rendőrök ki fogják nyomozni pontosan hogy mi történt. Valakit szabályosan agyonverni ilyen fogalom nem létezik. .-(
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nakimaga
"A két rendőr vallomása: Szabályosan verték agyon Józsefet"
Szóval,szabálytalanul tették volna,életben marad?
ila51
@Nakimaga: Szabályosan agyonverték ...
dömdödöm
remélem szabályosan lesz belőle egy szabályos 20 -as
IQrájderöcsém
Biztosan nem kellett volna ilyen "szabályosan" faggatni. Ezzel egyetértek.
De minden fórumon ezt a TOLVAJT agyon sajnálni azért túlzás! Most CSAK egy motoros fűrész. És korábban? Ki tudja az előéletét?
Szvetlana
a szolgálati szabályzatnak megfelelően.(?)
dömdödöm
az két nagyon különböző dolog hogy a kényszerintézkedés során baleset éri és meghal
vagy szándékosan addig ütötték amíg mozgott szerencsétlen . Nagy különbség !
Orvosszakértő meg fogja állapítani és a rendőrök ki fogják nyomozni pontosan hogy mi történt. Valakit szabályosan agyonverni ilyen fogalom nem létezik. .-(
honeykiss
Gondolom bilincsbe volt ,mivel azt is szabályzat írja elő...tehát bilincsbe lévő embert agyonvertük szabályosan, baromi nagy dicsőség két fiatal egy éhenkórásszal szemben...
reméljük megkapják a kiérdemelt 10-15 évet...a sitten lehet majd fitogtatni az erőt ott imádják a rendőröket.
csegala
Szegény József lehet, hogy saját magát verte agyon.
pacsni
mi az hogy szabàlyosan vetèk agyon?
talàn felvoltak hatalmazva a rendorok, hogy szabàlyosan kell agyon verni???
Ki hatalmazta fel oket? hol van eloirva a rendorsègi szerzodèsben a szabàlyos agyonverès ? A kèt rendor is biztos valami rossz cigàny familiàbòl szàrmazik!
Mert egy normàlis magyar rendor nem igen csinàl ilyeneket!!!
szaboria1
@honeykiss: Tegnap az origó riportjából kiderült nem olyan bárány lelkű volt az elhuny kötözködő italozó napi 3 liter bor volt a fejadagja. Saját honfitársát is meglopta. Az élettársa is azt mondta cukorbeteg is volt. Nem védem a rendőröket de aki már találkozott részeg kötözködővel azt bizony nehéz megfékezni.
honeykiss
@szaborita1: értem mire gondolsz, de itt most arról van szó,hogy agyonvertek egy embert...
Darthon1
@honeykiss: nincs igazad, itt most egy nagyon bonyolult öngyilkosságról beszélgetünk.
ila51
@csegala: Látod ugye hogy van árnyalatnyi különbség a szórend miatt ?:(
wadnarancs
Ejj emberek. Hogyha a rendőrök dolgoznak akkor azért panaszkodtok ,ha meg nem akkor azért. Tegyék csak a dolgukat! Lopott a halott így én úgy érzem ,hogy kicsit durva büntetés ,de lényegében megérdemelte. Mindenki tudja milyen komolyan meg kell dolgozni 50-60ezer forintért ,hogy átlag polgárként meg tudd venni a kiszemelt vackot.
Valószínűleg a környéken nem fognak láncfűrészt lopni egy ideig.

Lehet újonnan én akkor is örülök ,hogy a rendőrök tették a dolgukat.
Nekünk különben is mindegy milyen eljárások vannak hiszen a többségünk nem fog olyan helyzetbe kerülni ,hogy kihallgassák mert lopott...
rokker33
Helyes minden bűnözővel ezt kellene csinálni!Kitudja ez a bűnöző mennyi embernek keserítette meg az életét és mennyiét keserítette volna meg!És még az adómat,se kell rá költenem az ellátására!!Valamikor levágták a tolvajok kezét!
JAJMÁR
@IQrájderöcsém: Nem lehet tudni az előéletét, és még azt sem, hogy tényleg lopott. Akárhogy verték, nem ismerte be... de maga a módszer, hogy lehet szabályos?
MR.Dagadék
Már nem azért de picit gondolkozhatna az,aki az ilyesmit egyáltalán helyesli!
-ezek rendőrök voltak,nem nyomozók!
-nyomozás a lopás ügyben nem is volt!!!

Ez a 2 mocsok bevitt egy embert és megölték!
-aki az ilyesmit helyesli és elfogadja,anak kívánom,hogy egy sima igazoltatás alkalmával vigye be 2 rendőr és verje szabályosan agyon!
MR.Dagadék
A 2 rendőr meg tetves gyilkos,remélem kapnak 20évet és remélem beteszik a köztörvényes cigányok közé!
JAJMÁR
@szaboria1: Ha így van, akkor viszont meg kellett volna várni, amíg kijózanodik. Nehogy már önvédelem legyen a végén.A rendőrökön is van sérülés?
A Tündik bündije
Aki súlyos büntetésben reménykedik, már most szólok, hogy ne tegye.

"170. § (1) Aki más testi épségét vagy egészségét sérti ... (5) a büntetése két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés, ha a testi sértés életveszélyt vagy halált okoz."

Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a mundér megvédése érdekében a tárgyaláson majd elmondják, hogy az áldozat rendszeresen ivott, kötözködő volt (lásd az origo cikkét), és már nem bizonyítható, de valószínűleg az eljárás (kihallgatás) során sem működött együtt, és a két rendőr önmagát is védte vele szembe amikor a rendőri túlkapás megtörtént, nos akkor túl súlyos büntetést nem jósolok.
JAJMÁR
@wadnarancs: esetleg a tolvajok kezét is le lehetne vágni... de nem hiszem, hogy vissza kellene menni a középkorba. A rendőröknek viszont (a bűnügyben dolgozóknak) kellene személyi pszichológus, túl nagy a nyomás rajtuk.
vukkocska
Ha akkor verték el, amikor szerintük ellenállt, akkor már csak a halottaskocsi vitte volna el. De mivel a kapitányságon tették, így nagy barmok, hogy eddig jutott a védekezésükből. Minimum 20 évet kapnak, remélem, még akkor is, ha ez nem emberölés, hanem halált okozó súlyos testi sértés, az pedig enyhébben bünetendő.
szaboria1
@honeykiss: Az előállításnál is ellenkezett. Várjuk meg mit hoz ki az igazságügyi orvos szakértő.
kedwes
Elvégre a szabály, az szabály! Még a rendőrökre is, vonatkozik!
csa-csa
JAJMÁR! "A rendőröknek viszont (a bűnügyben dolgozóknak) kellene személyi pszichológus, túl nagy a nyomás rajtuk."

Régen nem kellett picológus! Megcsípték a tetves tolvaját, jól ficsánrugdosták oszt jónapot!
Mondjuk a kézlevágás sem rossz! De sok kéz nélküli ember szaladgálna itt!
És bizony a középkorban sehol nem kapott munkát mikor meglátták levágott kézzel!
Tudták hogy rohadék tolvaj! Akkor ennyi volt és megdögölhetett. Nem rossz módszer!
Focis
Mocskos, önbíráskodó, elvetemült gazemberek. Ki és milyen alapon jogosította fel őket, hogy kioltsák egy másik ember életét. Függetlenül tetteitől. Mindenhatónak kepzelik magukat? Csak, mert "hatalmat" adott kezükbe a törveny? Sajnos sok rendör nem tud mit kezdeni a rá ruházott "hatalommal". Tisztelet a kivétel... Elgondolkodhatnak...
pictor
Ez két agyilag visszamaradt "rendőr", gondolom nem sok iskolájuk lehet, ezek nem szolgálnak és védenek, hanem visszaélnek a rájuk ruházott hatalommal! Börtönbe velük!
tszil
@szaboria1: Kivel tudják azt benyalatni, hogy csóri manus ellenállt meg stb meg nekiment a rendőröknek??? Hisz ha ilyen jellegü tevékenységet észlel a közeg akkor használni KELL! a kényszerítő intézkdést pl bilincs deo spray az agyonverés valahogy nem fér bele!
tszil
Agyonverés akkor lenne jogos ha pintérsanyát, semjénzsótit, no meg a felcsuti törpehuszárt ütnék ezerrel!
aremy
@szaboria1: már részeges is volt esetleg pedó is hát veled is így beszélgessen a hatóság!
szaboria1
@tszil: Amennyiben tényleg cukorbeteg volt amit az élettársa mondott akkor le is fordulhatott a székről. De aki kíváncsi olvassa el az origó riportját.
nehogymá
@wadnarancs: azt te csak hiszed.másfél éve az iskolából vitték el a rendörök a 15 ,éves fiam bemondásra,a tölünk 4o km re levö kapitányságra.több mint 3 órát volt benn mire odaért a kirendelt ügyvéd,akkor adtak hivatalos idézést.az igaz,hogy nem verték meg,de nagyon fasza gyerekek voltak.büszkék lehetnek rájuk.amikor bementem vele,mert nyilvántartásba vették nem mondtak semmit,mert az sértené a nyomozás érdekeit.2 honapig nem én voltam a gyámja .ja amikor végeztek vele ,kikisérték a kapitányság elé oszt erigyj haza.az ,hogy van e nála pénz buszra az nem érdekelte az urakat.
silber13
@IQrájderöcsém: Ez a "ki tudja?" Elégséges az ítélethez? És, ha makulátlan volt, ez csak egyszeri botlás lehetett? Akkor mi van?
QQCSI
@tszil: Agyonveréshez agy is kell...:)
lajospapa
Rossz a szórend : szabályosan agyon verték! Nem hiszem ,hogy ez volt az utolsó eszköz a megfékezésére.
ila51
Ha rosszul érzem magam jönnek a mentők , ha jól a rendőrök :(
mariaberta
Mi lett volna, ha mindezt nem szabályosan csinálják? Lehet, hogy a szerencsétlen most is élne?
jotta
Jó volna tudni a rend kedvéért, mik az agyonverés szabályai.
vukkocska
@A Tündik bündije: (15.41.) Az is hozzátartozik, hogy a védekezés mértéke (rendőrök) nem lehet nagyobb a támádásnál. Azt meg nehezen feltételezem, hogy a sértett annyira megfélemlítette a két rendőrt, hogy azok halálra verték.
kukac50
Milyen törvényt alkalmaztak,ami engedélyezi az ember agyonverését?
Orbán ilyen törvényeket szavaztatott meg?
10 évet adnék fejenként a rendőröknek.
sc
@wadnarancs: Honnan tudod hogy lopott? Gyanusitott volt, egyaltalan nem biztos hogy barmit is tett. Azzal lehet hogy egyetertenek hogy birosagi itelet UTAN a tolvaj valamifele fizikai fenyitest kapjon... De nyomozas es targyalas nelkul megolni valakit? Hulye vagy te?Mindenesetre szivbol kivanom Neked, hogy egy igazoltatas alkalmaval 2 szabalyosan intezkedo rendor verje le a vesedet. Kivancsi vagyok hogy egy jo alapos veres utan is ez lesz-e a velemenyed te gyoker.
Boros Anikó
A rendőrök szerint a „jogszerű" bántalmazás már a helyszínen megkezdődött, mert József ...
Miért van jogszerűtlen bántalmazás is ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.