Budapest – Hiába a hangzatos ígéretek, a szolgáltatók elleni eltökéltség: a közeljövőben biztos nem látnak pénzt a fogyasztók abból a félmilliárdos kötbérből, amelyet a rezsicsökkentéssel kapcsolatos előírások be nem tartása miatt rótt ki a fogyasztóvédelem a szolgáltatókra. A büntetést azért kapták a társaságok, mert nem tüntették fel egyértelműen a rezsicsökkentésből származó megtakarítást a fogyasztóknak kiküldött számlán. Minden egyes hibás összesítő után 10 ezer forint kötbért kell fizetniük az ügyfeleknek. Csakhogy a szolgáltatók bíróságon is megtámadhatják a dolgot, és várhatóan meg is teszik majd ezt a lépést. Így a jogi csűrés-csavarás miatt biztos, hogy a fogyasztók, hiába járna nekik a pénz, nem a számlájukon jóváírt tízezer forintokból veszik az idei szilveszteri virslit, és jó eséllyel a húsvéti sonkát sem. Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentési felelőse nyár végén hangzatos számokkal demonstrálta, milyen könyörtelenül lecsap a kormány azokra a cégekre, amelyek nem tesznek eleget az előírásnak. Arról beszélt, hogy tíz távhőszolgáltatót már 556 millió forint kötbér megfizetésére köteleztek az országban a megyei kormányhivatalok fogyasztóvédelmi felügyelőségei, minthogy több mint 55 ezer számla fennakadt a rostán.

Forrás: Blikk
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

pbalage
na azért ez durva, ha ez egyáltalán igaz. A szolgáltatók helyében kikapcsolnám a fűtést a vajda irodájában.
hallgatag
Szilárdkám !!! Milyen pénzekröl beszélsz ???
pbalage
na azért ez durva, ha ez egyáltalán igaz. A szolgáltatók helyében kikapcsolnám a fűtést a vajda irodájában.
sport50
na ezt nem fogja mondani naponta 100X!!!
szablyafűrész
Ezek ilyenek ! Nagy pofával,.melldöngetve beharangozzák a "jótéteményeiket", majd kiderül, hogy semmiféle kontroll nincs a dologban, mint a bankok esetében is !
jancsik68
Németh Szilárd,mint mindehez,ehhez is hülye,Látszik,hogy semmihez sem ért,csak értelmetkenül össze-vissza handabandázik.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.